Evet hanımlar öncelikle ben bu tarifi ilk kez denedim ve tuttu. Kayınvalideme sütü aldığı yerdeki adam söylemiş o da bana söyledi derken vallahi ben beğendim sizleri de bilgilendirmek istedim çünkü marketteki kaymaklardan daha güzel geldi bana. Belki bunu bilen ve sürekli yapanlar vardır ama bilmeyenler için güzel bir bilgi olur umarım.
Öncelikle 3 kilo 5 kilo ne kadarsa aldığınız sütü mayalayacakmış gibi normal kaynatıyorsunuz istediğiniz süre dolunca altını kapatıyorsunuz ve masa olsun tezgah olsun uygun bir yerde süt ılayana kadar üstüne hiç ellemeden karıştırmadan bekletiyorsunuz ılıdığını anlayınca dediğim gibi yine üstüne ellemeden kaymağını falan hiçbir şekilde almadan buzdolabına kaldırıyorsunuz bu şekilde tam bir gün yani 24 saat buzdolabında ağzı açık şekilde bekliyor. Aynı yoğurt mayaladığımız gibi kapağını örtmeden sütü Bu şekilde bir gün bekletiyorsunuz bu süre sonunda üzerindeki kaymağı artık bıçak yardımıyla mı alırsınız spatula yardımıyla mı alıyorsunuz sararak daha güzel oluyor bence . dolaba kaldırıyorsunuz .biz çok beğendik çok lezzetliydi umarım siz de beğenirsiniz. Kaymağı aldıktan sonra da sütü tekrar mayalayacağınız ısıya gelene kadar ısıtıyorsunuz sonra da bildiğiniz gibi mayalıyorsunuz kaynamasına gerek yok yani.