0 oy
227 göst.
Diğer kategorisinde (743 puan) tarafından
Kızlar merhaba ... 

Dün eşimden ıspanak istedim tavada börek yapmak için 

Herşeyini yapıyorum süper gidiyor bir yandan aç bir yandan doldur pişir derken hallediyorum ama Un ,  ılık su , tuz karışımı hamurum piştikten sonra hemen kuruyor o kadar sofra bezine alıp terletmeme rağmen :( nerede yanlış yapıyorum anlamıyorum , başkaları yapıyor yumuşacık oluyor sofra bezine satılmamasina rağmen , mayalı da denedim komple pişerken şişti poğaça gibi oldu ne yapicam şaşırdım . Mayasız yumuşacık hamur nasıl yapabilirim nasıl yogurmaliyim hamuru ? Sadece kalın granit tavam var pişirmek için ona göre tarif verirseniz çok sevinirim ayrıntılı bir şekilde ♥️

8 Cevaplar

0 oy
(7,036 puan) tarafından
Gözleme gibimi yapıyorsan piştikten sonra azcik yağla 
(743 puan) tarafından
Evet canim gözleme yagliyorum da pek bir fark yok özelikle kenar kısımları aşırı kuruyor
(7,036 puan) tarafından
Hm bilemedim ki kuzum ununumj fazla koyuyorsun acaba
(743 puan) tarafından
Olabilir canım suyu daha az koyuyorum
-Reklam-
0 oy
(13,939 puan) tarafından
Hamurunu yoğurtla yoğurursan yumuşacik oluyor. 
(743 puan) tarafından
Nasıl oluyor acaba ? Tadında farklılık olur mu acaba ?
(13,939 puan) tarafından
Tadi daha iyi oluyor bence.
(743 puan) tarafından
Tarif verirmisin rica edersrm?
(13,939 puan) tarafından
Canim su yerine ayran yada yoğurt suyu koyuyorum ben. Yani net ölçü veremiyorum. Yapacağin hamura göre su yerine ayran ekle tamamdir.
(743 puan) tarafından
Tamam canım çok teşekkür ederim ♥️
0 oy
(2,705 puan) tarafından
Yogurtla dene mumkun mertebe yumusak hamur olsun ince yap birde cok bekletme oda kurutur altı bı tık yğksek olsun pişirsin hemen sıcagıyla tereyagı sür ğzerini ört kurumaz.
(743 puan) tarafından
İnce acıyorum eşim ondam kuruyor diyor ama bilemiyorum . Yoğurtla hiç denemedim tarif verirmisin canım ?
0 oy
(1,529 puan) tarafından
Hamurunu biraz ele yapışır şekilde yoğur ve hamur yoğururken özleşsin pişirdikten sonrada üst üste koy gevremez üzerinide kapata bilirsin
(743 puan) tarafından
Hamur ele yapışmayacak şekilde biraz kulak memesi kıvamında oluyor. Yanlış mı yapıyorum acaba
(1,529 puan) tarafından
Hamurunu biraz cıvık tut ben katmer yaparken gözleme yaparken hep öyle yapıyorum inan kuruma falan olmuyor ama hamuru çok yoğur yani hamur salsın kendini biraz ben yarım saat 45 dk yoğuruyorum kıvamlı bir hamur oluyo
(743 puan) tarafından
Ben çok kısa tutuyorum ondan da olabilir herhalde maksimum 15,20 dk sürüyor yogurmam bir de tam ele yapismayacak şekilde yoguruyorum ondan da kaynaklanabilir . Çok teşekkür ederim canım
0 oy
tarafından
Yoğururken icerisine biraz yoğurt ve ekmek kat yumuşacık oluyor . Kayınvalidem yıllardır öyle yapar çok güzel oluyor 
(743 puan) tarafından
Tarif verirmisin canım herkes yoğurt demiş denicem inşallah
tarafından
Kesin bir tarifim yok ama içerisine 2 yemek kaşığı yoğurt ve yarım ekmek katarsan kurumaz . İlk önce ekmeği Isla yoğur biraz sonra un su tuz kat öyle yoğur
(743 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim canım
0 oy
(3,230 puan) tarafından
Çok ince mo açıyorsun birde piştikten sonra tereyagla yağla canım 
(743 puan) tarafından
Sanırım canım . Tereyağı ile denedim ama yine aynı canım kenar kısımları özellikle aşırı kuruyor
(3,230 puan) tarafından
O kadar ince açma  özellikle kenarlari çok inceltme
(743 puan) tarafından
Tamam canım teşekkür ederim
0 oy
(178 puan) tarafından
Valla benim halam var köyde onun bı taridi var çok da güzel oluyor yapiyorjm hiç sertlesmiylr 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı süt 

2 yumurta 

Birinin sarısı üstü için 

1 su bardağı yağ (yarım da olur çok yağlı olsun istemiyosan )

Aldığı kadar un 

Tuz 

Hepsini karsitir yoğur 20 30 dakika üstünü kapat dinlensin sonra aç hep bu tarifle yaparım çok güzel olur ketelerim de böreklerim de :) 
(743 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim bu tarif içinde canım . Ben gözleme yapicam tavada onun hamuru aşırı kuruyor onun için bir tarifin varmı ?
(178 puan) tarafından
Onunda kayinvalidemden öğrendim :D
 1 bardak süt
Yarım bardak yağ
1 paket kuru veya yaş maya
2 yumurta
Aldığı kadar un yine ve tuz
Bunu da yoğuruyor bir leğenin içinde hamur toparlandiktan sonra üstünü örtüyor yanlarını da sarıyor 1 2 saat maualandiktan sonra yapiyor o genelde soba üstünde yapıyor ama ben tavada yapıyorum güzel oluyor :) bir de malzeme sayısını arttirabilirsin çok olsun istiyorsan kayınvalidem kalabalık olunca 1 litre süt katıyor :)
(178 puan) tarafından
Eğer denersen sonucu paylasor misin merak ettim :D :)
(743 puan) tarafından
Mayasız bildiğin tarif varmı canım ? Mayam kalmamışta evde :)
(178 puan) tarafından
Kayınvalideme sorup hemen yazjcam :D
0 oy
(25,224 puan) tarafından
Ben sıcakken daha buzdolabı poşetini ortadan kesip üstüne geçiriyorum bu tarz hamur işlerinin terliyor ve o şekilde yumuşacık oluyor 
(743 puan) tarafından
Bunu da denicem canım çok teşekkür ederim

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 160 göst.
0 oy
3 cevap 207 göst.
25 Şubat 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
21 cevap 213 göst.
13 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Pembikmor (1,394 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 75 göst.
6 Şubat 2024 Aile kategorisinde Nevbahar21 (557 puan) tarafından soruldu

381,483 soru

11,421,265 cevap

34,977 kullanıcı

...