0 oy
602 göst.
Diğer kategorisinde (639 puan) tarafından
Yani çok gerek olmadıkça vermiyoruz zaten. Antibiyotik verilecek durum vardır verilmeyecek durum vardır. Ben çocuğumun idrarında koku hissettiğim anda götürüyorum doktora oksuruk vs varsa bogaz enfeksiyonu vs. cikiyor. İki gün verince geçiyor zaten. Instada tutturmuşlar Antibiyotik vermeyin şu ürünü kullanın şu takviyeden verin herkes kendi reklamını yapiyor. Herkesin o kadar durumu yok ki. Bi yorum okudum kadın sırf bu yüzden 20 gün ne doktora gitmiş ne Antibiyotik vs. Ilac vermiş doğal tedavi edecem diye cocuk 20 gün sonunda zatürre olmus. Yazik ya tamam çok gerekli bi şey değil ama olmazsa da olmuyor. Siz ne düşünüyorsunuz?

26 Cevaplar

0 oy
(5,125 puan) tarafından

Çok kapsanlı bir konu bu. 

Almanya'da sistem çok farklı oğlum 5 yaşında en son 1.5 yaşındayken Türkiye'de antibiyotik kullandı. Yani 3 senden fazla Almanya'da antibiyotik vermediler, kereşe gidiyor hasta oldu defalarca ama hep bitkisel öksürük şurupu ve gerekirse ateş düşürücü ile geçirdik. 
Ben de hasta oldum 2 ay önce. 39 derece ateş inanıpmaz öksürük 8 haftalık hamileydim asla antibiyotik verdmedi, uzun sürecek ama iyileşeceksin dedi. Ve öyle oldu 3 haftada kendime gelebildim. 

4 defa ameliyat oldum açık yara ameliyatı, sadece antiseptik ile temizlik yaptı hemşirem, şok içindeydim o kadar büyük yaralara antibiyotik vermediler hiç. Çok gerekirse iltihap durumu olursa vereceğiz dediler. 
Kızım 2 yaşına daha hiç antibiyotik içmedi, hep bitkisel dinlenerek geçiriyor. Ama tabiki bir enfeksiyon olunca veriyorlar. Oğlum kulak enfeksiyonu oldu geçen haftalarda yıllar sonra ilk defa kulanmaya mecburdu... 
Ama türkiyede hemen veriyorlar o yüzden vücut alışıyor ve malesef artık çok az işe yarıyor 
-Reklam-
0 oy
(1,247 puan) tarafından
Bu konuda eltim kadar cahilini görmedim 6 yaşında kızı var gribal enfeksiyon geçiriyormus ateş varmış düşsün diye önceden hangisine kullanmışsa sen git çocuğa antibiyotik ver çocuk bir saat sonra elleri ayakları titreyip baygınlık geçirecekmis hastaneye götürdüler direk herşeye direk önceki ilaçları kullanıyor ben en fazla 2 ay dolapta tutarım oda antibiyotik vs. Değil calpol ve iburamin anca
(12,520 puan) tarafından
İnanmıyorum ya.. Canım biraz alakasız olcak ama açılan ateş düşürücü calpol dolven 1 ay sonra etkinliğini kaybediyor. İburaminde sıkıntı olmuyo son kullanma tarihine kadar ama Dr ve eczane söylemisti bize
(1,247 puan) tarafından
Banada söyledi 1 ay diye cnm yeni açtığım zamanlari kullanıyorm sonraki ayda tekrar hasta olursa doktora götürünce yeniden alıyorum mutlaka
0 oy
(1,312 puan) tarafından
Kimse keyfine göre antibiyotik vermiyor zaten hepimiz karışıyiz ama doktor ne diyorsa onu yapıyoruz 4 gündür antibiyotik kulaniyorum ama kızım hala çok kötü doğal seylerde yapıp veriyorum ama geçmiyor 
0 oy
(12,520 puan) tarafından
Antibiyotik kelimesinden şu 1.5 yılda bezdim tükendim.. Duymak bile istemiyorum. Bu süreçte içtiğimiz antibiyotiğin haddi hesabı yok. Ayların tamamının antibiyotik ile geçtiği oldu ama hastalık geçmedi. Ben kesinlikle antibiyotiğe karşı değilim ben doktorların garip farklılıklarına karşıyım. Biçok Dr rastgele veriyor araştırmadan sebebini. Biz mesela kızım 1.5 yıldır kulakta sıvı birikmesi ve iltihap tekrarlıyor. Her gittiğimiz Dr antibiyotik veriyor. O kadar Dr gittik ki anlatamam. En son gittiğimiz kbb Dr dedi ki bize sıvıya antibiyotik verilmez dedi kaldık biz öyle. E nerden bilelim o kadar Dr lara güvendik... Sizin sorununuz kulak değil aslında dedi çocuk hastalıkları, alerji ve immunoloji ve göğüs hastalıkları bölümünde uzman Bi Dr önerdi ona gittik. Biçok test istedi bizden. İnanır mısın ilk kez 1.5 yıldır 2 haftadır antibiyotik içmiyoruz.. Bu Dr da asla bırakmıcam rastgele vermiyor asla hicbir ilacı. Kulakta bisey yok suan verdiği ilacları kısa bir süre kullandık. Öksürüğü de azaldı hala kontrole cağırıyor bizi eğer devam ederse antibiyotik değil, alerji durumuna bakıp koruyucu tedavi uygulayacakmıs.

Aynı gün aynı dalda uzman iki farklı Dr gittik biri hemen antibiyotik yazdı üstelik 3 gün olmusken bırakalı, şimdiki Dr ise hayır dedi onunki antibiyotiklik değil, uzun süredir yasadığı sorunlara odaklanmamıs dedi dr gecseydi zaten gecerdi simdiye dek dedi ve onu dinledik simdiyse antibiyotik kullandığı zamanlardan daha iyi.. 
0 oy
(258 puan) tarafından
Doktorlarda mecbur kalmadıktan sonra antibiyotik vermiyo zaten. Mesela benim oğlum 1 haftadır ateşi düşmedi enfeksiyon var hastaneye yatışımız yapıldı dün günde 4 kere damardan veriyolar antibiyotik napalım başka şekilde ateşi düşmedi 1 hafta sabrettik düzelmedi çocuk 
0 oy
(5,567 puan) tarafından
Ben doktor ne derse onu yapiyorum gebeligimde idrar enfeksiyonu yuzunden 4 gun hastanede yattim doktorum olmasa bobregimi kaybedebilirdim oglumuda ayni sey olsun istemem gerek görmedikce simdi hic bir doktor antibiyotik vermez zaten 

İlgili sorular

+2 oy
28 cevap 541 göst.
0 oy
8 cevap 234 göst.
30 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Sevgiii (125 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 388 göst.
11 Eylül 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Casperiye (6,322 puan) tarafından soruldu
+5 oy
10 cevap 922 göst.
2 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde CorpseBride (2,252 puan) tarafından soruldu

412,408 soru

12,415,586 cevap

45,009 kullanıcı

Kategoriler

...