0 oy
450 göst.
Diğer kategorisinde (688 puan) tarafından
50 TL kıyma az bir şey geldi 

50 TL tavuk göğsü içinde 2 tane küçük var

37 TL pastırma 1 yemeklik 

28 TL armut 

15 TL elma 

15 TL domates 

16 TL 2 kilo turp 

24 TL Cola 2.5 litre 

1 litre çamaşır suyu 25 TL 

Pril 1 kilo 25 TL 

Koftelik bulgur 17 TL

Kirmizi mercimek 20 TL 

3 kilo yoğurt 55 TL 

Muz 1.5 kilo 30 TL 

Salatalık 1 kilo 17 TL 

Acı biber yarım kilosu 8 TL

Pırasa 1 kilo 11 TL 

3 çiftli ekmek 18 TL 

1 kilo mandalina 15 TL 

1 kilo portokal 15 TL 

Peynir yarım kilo 45 TL

1 kilo toz şeker 20 TL 

2 kilo un 22 TL  

Biz artık bir köşede ölelim deli dolu bir alışveriş en rahat 2500 TL yapar. Yani ne bileyim şampuanı sabunu deterjanı yağı tereyağı ve dolu dolu yemek yemek için 2500 TL haftalık paranızin olması gerekiyor. Bu millet kapacak kusura bakmayın cidden sinirim bozuldu. Haftalık çıkıyorum para yetmiyor. Daha dün beze 2 paket beze 360 TL ödedik. Bizim aylık pasrafimiz krediniz hariç 10 bin. Evle birlikte 20 bin TL bu millet nasıl yapıyor bize bile yetmiyor artık yemin ederim bu fiyatların acil düşmesi lazım. Böyle yürümez her gün zam 2023 de enflasyon %20 olacak diyor o zaman yumurtanın kolisi 2023 den itibaren 100 TL rafları iyi izleyin çocuklar bir yediğini bir daha yiyemiyor. Kimisi hiç yiyemiyor. Bu durum beni üzüyor artık 

9 Cevaplar

+2 oy
(9,108 puan) tarafından
Geçen ay 150 liraya aldığım bebek bezi 190 lira olmuş. Pamuk 300 liradan 370 liraya çıkmış. Millet de fırsatçı. Biraz ayda dolar altın sabit ama üretici sürekli zam yapıp duruyor. Dediğin gibi birer millet sebze meyve bikaç mutfak ürününe 750 lira ödedik. İçinde et yağ bişi yok bi de. 
tarafından
Altin dolar sabit de elektrik su dogalgaz benzin mazot anasının şeyi canım. Ne yapsın millet bir yerden bir yere 50 liranın altında gidemiyoruz insanlar tir tir nakliye yapıyor
-Reklam-
0 oy
(7,777 puan) tarafından
Belki kızan olacak ama ben sebzelerin pahalı olma nedenlerini soylicem sadece geri kalanını bilmem 

Sebze  meyve neden pahalı = uretenin su vermesi lazım suyu verebilmek için elektirik harcaması lazım PAHALİ 

uretenin ilaç vermesi lazım PAHALİ 

Ee bunun toplaması dolamasi forum filan var dünya para ureticide harcadığı parayı çıkartabilmek için pahalıya satıyor 

Bir kere daha diyorum sadece sebze meyve için bu dediklerim gerisini bilmem 
(7,777 puan) tarafından
Ha bunun sorumlusu tabiki biz değiliz ama bugunlerimiz en iyi günler bence
(6,086 puan) tarafından
Çiftçi kayınbabam kapya biberi ondan 8 tl ye alıp pazarda 16 ya sattılar bacım..
(7,777 puan) tarafından
Öyle kuzum napcan fırsatçı heryer yada gübre mazot parasını çıkartmaya çalışıyor lar
(6,086 puan) tarafından
İnan astarı yüzünden pahalı çiftçi zengindi eskiden şimdi hepsi borçlu.. Yazık batıyoruz
(6,307 puan) tarafından
Fatma o kadar doğru ki kuzum

Bak biz de ekiyoruz tamam mı Herkes bilir Ben köydeyim Sadece Bir defalık verdiğimiz su 3.000 lirayı geçiyor bak Sadece bir defa ve bu ektiğimiz mahsuller En az 4 defa su içmek zorunda buğday çekirdek şeker pancarı Mısır patates diğer normal sebzelerden ayrı yani ve hesaba vurduğun zaman bunları çok pahalıya patlıyor O yüzden dolayı yaptığın Emek pahallanınca pahalıya satmak zorunda kalıyorsun ki yaptığın Emeğin karşılığını alasın bir ton gübre şu an 16.000 lira olmuş ve Bir senede 50 dönüm tarla ekiyoruz 8 tondan fazla gübre alıyoruz Hele bir de zarar ettiğini düşününce daha kötü

Ve alıcılar da bizden aldıktan sonra kendileri de işçi çalıştırıyorlar Bu ürünler fabrikalara gidiyor Ne bileyim bunun taşıması var cart curtu derken üzerine tabii ki fiyatlar geliyor Ama tabii bazı Kurnaz olan satıcılar ise daha fahiş fiyatlar koyuyorlar üzerine
(6,307 puan) tarafından
Piskopos civciv
O kadar haklısın ki 2 sene öncesine kadar her şeyimiz vardı ama geçen yıl zarar ettiğimiz için bu sene ilerleyemedik ilerleseydik daha fazla olacaktı çünkü Olmadı baş edemiyorsun ki Bak az önce yazdım gübre mazot tohum el emeği sulaman o toprağa işlenecek hale getirmen insanın milyarlarını götürüyor
(6,307 puan) tarafından
Geçen buradan birisi bana dedi ki Sen git kendi yağında kavrul işte Çapa Vur falan dedi ama bilmiyor ki benim o Çapa vurduğum tarlaya sadece bir ayda 50.000'den fazla masraf ediyorum sanıyor ki öyle üç beş kuruş küçük görmeye çalıştı falan ama:)) gelip bir içine girse bir yapmaya çalışsa bakalım nasıl ne halde kaçıyor
(6,086 puan) tarafından
Kayınbabamlarda ekiyor köyleri okadar verimliki ama geçen seneden beri 3 4 tane çiftçi ekmeyi bıraktı normalde ankara pazar sebzeleri bizim köy ve civar köylerden çıkardı ama şuan çoğu iş bıraktı kayınbabamda diyor bu sene son eğer böyle devam ederse birdaha ekmem diye.. Çünkü çok pahalıya geliyor ama ucuza satılıyor
(6,086 puan) tarafından
Üreticinin arkasında durmazsa olacağı bu.
(6,307 puan) tarafından
Evet çok haklı Çünkü o kadar çok masraf ediyorsun ki bak yıllık Biz hesaba vurduğumuz zaman 500-600 civarı masraf ediyoruz el emeğimiz o Tarlalarda yiyip içtiğimiz yaktığımız mazot gübre tohum sulama tarlayı hazırlıyorsun o tarlanın hazırlaması günler alıyor bunun bir de ekilmesi var Çapa vurması var kaldırması var Ayriyeten başka makinelerle işlenmesi var Onların masrafı ma dönüp bakıyorsun ki harcadığın kadarını alamıyorsun Benim oturduğum Köyde de Artık insanlar bırakıyorlar yavaş yavaş Çünkü olmuyor İstediğini elde edemiyor ya kiraya veriyor tarlaları ya da en basitinden buğdayla ot ekiyorlar
(6,086 puan) tarafından
Bu sene kayınbabam 50bin kazandı sadece.. Okadar emeğe değmedi. Hele bide o sebzeleri onlardan okadar ucuza alıp pazarda fahiş fiyatlara satışlarını görünce aşırı üzüldüm çiftçiye hak edilen değer verilmezse biz iyi gün göremeyiz..
(6,307 puan) tarafından
E tabii verilmiyor ki senden o ürünü alan insanlar daha fazlasına satıyor sana bir sürü Kulp takıyor onu ucuza alabilmek için Ama dön bu tarafına kendisi daha pahalıya veriyor

Mesela biz tohumluk buğday ektik götürdük alıcılara adamlar tonuna 6 milyar verdi bizden alıp kendisi ilaçlayıp tohumluğa satacaktı daha büyük fiyata eşim de getirdi çadırı serdik kapıya 18 ton buğdayı döktük üzerine ve tonunu 7.500'den verdik yani onlara versek daha büyük zarar etmiş olacaktık bu aradaki olan insanlar var ya Allah onların belasını versin Ciddi diyorum hep onlar yapıyor
(6,086 puan) tarafından
Kontrol mekanizması olsaydı bukadar yapamazlardı kuralsızlık kaos getirir Türkiyede durum öyle hiç kontrol mekanizması yok
(688 puan) tarafından
Su ücretsiz olmalı tarım yapan insanlara aynı şekilde elektrikte bu kadar basit çözüm
(7,777 puan) tarafından
Kız 2,3 dönüm seraya domates ekmeye kalk 14,15 bin sadece fidanı bu gubrsei suyu ilacı işçiliği var bide
(6,307 puan) tarafından
Maalesef ki ücretli çünkü benim bulunduğum yerde yer altından çıkıyorsun dağdan gelen yetmiyor zaten Benim oturduğum Köyde de daha yok komşu köyün Dağından Buraya doğru geliyor Onda da zaten o köy kendi mahsulüne başlayınca buraya bırakmıyor O yüzden Yer altından çıkanı kullanmak zorundayız O da elektrikle çıktığı için mecbur para ve bir saati 170 TL Bir Tarlada ortalama 20 saat su içiyor Hele ki ilk suyunu veriyorsan daha fazla sürüyor biz genelde 20 dönüm altında ekmiyoruz çünkü o yüzden çok masraf çok
(1,043 puan) tarafından
Allah aşkına 20 yıldır çalıp cirpanlara laf etmiyoruz da marketlere ediyoruz herkes için değil lafım ama adam suyla taşımıyor sebzeyi meyveyi bisküviyi fabrikalar da suyla çalışmıyor kaldıki suyla çalışa bile suda pahalı dolar almış başını gidiyor birleri zengin olacak diye biz bittik somuruluyiruz dünyada ilk kez bir devlet kendi milletini sömürüyor
(6,307 puan) tarafından
Vallahi adam suyla taşımıyor ama biz de suyla yetiştirmiyoruz Sonuçta onları sadece Ama benden 6 liraya buğdayı alıp da fabrikalara un yapılması için 10 liraya 12 liraya satıp Daha sonrasında da fabrika Alıp ona çevirince kilosun u fahiş fiyatlara satıyor Ee ben niye 6 liraya veriyorum
(1,043 puan) tarafından
Verme işte sorun da orda kimse hakkını almıyor neden veriyorsun bunu sorgula biz neden daha pahalıya aldığımızi sorguluyoruz sen çifti olarak nedenini bilmiyorsan ben daha ne diyim
(688 puan) tarafından
Tek çözüm asgari ücreti 2 bin eouroya çıkarmak
(6,307 puan) tarafından
Verme mi?pardon öyle kolay mı sanıyorsun sen
Ektiğin hersey masraf ve para bekleyen kişiler var
Kooperatif den gübre alıyoruz mazot alıyoruz tarım krediden çiftçi kartı ile ve 9. Ayın 15 günde ödemek zorundasın yoksa çifti kartın iptal Kooperatif üyeliğin iptal ondan sonra otur ayvayı ye
Verme demesi kolay
20 ton çekirdeği 18 ton buğdayı nereye koyayımm garaja mi farelere yem mi olsun

Yada 5 ton patatesi nere koyayım kısa kadar bekleyeyim hadi pahalaninca satayım desem bu vakte kadar Ekim sonunda sökülen patates ne olur

Çalışan işçiler güney doğudan gelen büyük bicerler 10 gün içinde parasını istiyor eee nerden alınacak ettiğine güveniyorsun

Bır biçer ambar başı 700 TL alıyor
Hesapla 20 ambar üstünü her ambar 500 kilo alıyor
Adam diyor ben gidiyorum memlekete bekler mi
Davulun sesi uzaktan hoş geliyor sanırım bir sen akıllı demi biz bilmiyoruz sanki

500 milyarlık masraf ediyorum borçlar bekliyor o mahsule güvenip biseyler alıyoruz gün geçtikçe pahalanmasin diye neyle olacak

Çok düşünüyor isen gel peşin ver o kadar parayı

Sanıyorsunuz ki öyle bu işler kolay

Ben bekleyim o beklesin pahalı zamanı bu kez ne olacak benden alan kişi de daha fazla fiyata satacak bugün kilosu 20 TL olan şey olacak 50 TL

Laf buldu da laf söyledi:)
(1,043 puan) tarafından
Kanka sen ciftciligi bırak zararına çalışıyorsun hala marketler suçlu diyorsun asıl suçluları görmüyorsun birde kar etmek mi istiyorsun senin iş zor
(7,777 puan) tarafından
Begonvil boşa yorma o güzelim parmakları aşko
(6,307 puan) tarafından
Hahaha olur benim gibi herkes bıraksın:) taş yiyin

Tabi kar edicem kar için ekiyorsun

Asıl suçluya elinden geleni yapabiliyorsan yap
Beğenmiyorsan da suçluların olmasigi yere doğru yollar açık buyur :)
(1,043 puan) tarafından
Fatma :((( sende mi yoksa
(6,307 puan) tarafından
Fatma bebeğim anlamayan anlamiyor işte

Evet çiğdem oda ;))
(1,043 puan) tarafından
Begnovil hahaha yakında yiyecek tasda bulamicaz merak etme ona bile para ister çok sevdiğin büyüklerin
(1,043 puan) tarafından
Begnovil göz kırpma bebeğim valla çok büyük bir yoksulluğa gidiyoruz sorumlusu markeltler değil ülkeyi 20 yıldır yönetenler
(7,777 puan) tarafından
Çiğdem sen begonvil gibi ben gibi işin içinde olmadığın için konuşuyorsun böyle üç gün gel bizim yanımıza yasiyarak gör nedemek istediğimizi anlican
(6,307 puan) tarafından
20 yıldır neyi bekliyorsun o zaman hahshshs

Anlamazlar gülüm anlamazlar
Değil 2 gün 2 dakika dursalar görürüm hshshs
(1,043 puan) tarafından
Ben size bisey demiyorum ki sadce emeginizin karşılığını alamıyorsunuz bunun sebebi marketler yada aracılar değil sebebebi bastakiler :((((
(1,043 puan) tarafından
Ben ilkkez oy kullanicam 20 yıldır bugünü bekliyordum
(1,043 puan) tarafından
Tamm ya ben sizi savundum aslında ama yjne suçlu oldum valla ayıp ya ben susarsan sen susarsan ne olacak halimiz aplalar
(7,777 puan) tarafından
Kız konuşuyoruz da ne oluyor ancak birbirimizi kırıyoruz
(1,043 puan) tarafından
Ne bilim ne hale getirdiler bizi tartisamiyiruz bile altta biri bana terörist dmis ne alaka sizi kırdıysam kusura bakmayın gerçekten insanlar bebeklerine mama alamaz hale geldi ben sadce  gerçek sorumluları görün istedim kendimce
0 oy
(122 puan) tarafından
Ben getir uygulamasını kullanıyorum saydığın bir çok gıda uyguna geliyor mesela pazara gittim meyve sebze uygundu muz 15 TL kg salatalık 10 TL geriye kalan saydığın ürünleri getir uygulamasından baya uyguna alıyorum kullanmıyorsan kullanmanı tavsiye ederim 

Allah hepimizin yardımcısı olsun bu zamlar herkesi yordu hepimizi 
0 oy
(6,086 puan) tarafından
Bugün 1000tl alışveriş yaptım içinde sadece kahvaltılık ve 2 kilo tavuk var çıldırdım.. 
0 oy
(500 puan) tarafından
Geliri kadar gideri oluyor sanırım biz 2 kişiyiz oğlumla ben kalıyoruz çalışmıyorum şu an bebeğim ufak olduğu içim ama herseyden kısmak zorunda kalıyorum ha ben şükür ederiyorum çünkü geçen sene daha kötü durumdaydim şimdi şükür biraz daha iyiyim ama çok zor markete gidiyorum ben 30 tl peynir alıyorum bize bir hafta yetiyor kahvaltılık oğlum sucuk seviyor sadece ona yediriyorum hereey azar azar alıyorum curumesin diye ama ha bu durum çok zor bir durum ama belkide eskiden çok savunduk milletçe çok şimdi hereeyin kıymetini bilirek yaşıyorum hiç bir şeyi atmam ekmeğin fiyatı olmuş 5 tl biz günlük 2 ekmek alıyoruz oğluma haftada bir balık yediriyorum ama kendime 3 senedir bir çorap almadjm hayat çok pahalı 
(1,043 puan) tarafından
Savurduj diye değil basimizdakiler çok çaldı diye bu haldeyiz
(500 puan) tarafından
He ondan domates pahalı ondan benzin pahalı;)) aydınlattın ortalığı
(1,043 puan) tarafından
Aynen öyle sonunda biri anladı sen aydınlanmak istediğinde gel ben aydınlatırm maasalh im var ampul gibi kadinimdir :))
0 oy
(6,437 puan) tarafından
Bende şok yakın diye eşimle gittik inan 4 kutu süt 10 ad pakette minik meyveli süt sıvı sabun kızımın eline bir çikolata ıcetea peynir aldım bide sleepyin bebek bezi gelmişti çoklu 130tl hepsine 600 küsur ödedim yazık ya
0 oy
(513 puan) tarafından
Marketler ayrı fırsatcı kurutullar mılletı 
(1,043 puan) tarafından
Marketlere gelene kadar 20 yıldır çalıp cirpanlara sessiz kalmayın marketlere gelince herkes aslan kesiliyor ne fursaciligi adam üretimi getiri götürü mazot elektrikle yapıyor paketleme hersey zamandı ne bekliyorsun tabiki fiyatlar artacak önce mazot elektrik ucuzlasin dolar düşsün o zman kimse bisey yapamaz 30 yıldır neden marketler fırsatçılık yapmıyordu
0 oy
(25,196 puan) tarafından
Her hafta şampuan yağ deterjan almıyoruz ki haftalık eksik yazıp alırım hiçte fazla tutmaz öyle. Piyasaya göre diyorum yani eskiyle kıyas yapılması zaten artık dogru değil bu şartlarda 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 321 göst.
20 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Huniliprenses (11,927 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 216 göst.
0 oy
13 cevap 377 göst.
9 Şubat 2022 Diğer kategorisinde Duru. F. 12354 (3,636 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 351 göst.
9 Şubat 2022 Diğer kategorisinde Banu.28 (110 puan) tarafından soruldu