0 oy
208 göst.
Diğer kategorisinde (440 puan) tarafından
Kızlar şöyle soyliyim size eşimin halasının eşi 10-15 sene önce önce intihar etmiş silahla kendini vurup ölmüş. Neyse o zamanlardan beri eşimin babası ve eşimin diğer halaları falan ramazan fitresini kocası ölen halasına veriyorlar durumu iyi değil başında kocası yok diye halası 39 yaşında falan oğluyla ikisi yaşıyor kendisi çalışıyor engel olucak kimseside yok kendi çalışıp kendi yiyor işte oğluda var dünya ikincisi dalını soyleyemicem. Neyse her razamanda ailecek ona veriyorlar üstelik babası bize sormadan haberimiz yokken benim eşimin ve kızlarımin fitresinide ona veriyorlar. Biz ayrı yaşıyoruz sadece fındık zamanları bir araya geliyoruz, ben kendileri naparsalar yapsınlar ama bizim kendi fitrenize karışmalarını istemiyorum sanki hiç ayrılmamış gibi davranıyorlar ve herkes o halasına fitre verirken ben eşimin köyünden başka birine vermek istiyorum eşimin yaşında bir köylüsü var üç tane minicik oğlu birtanesi hastane hastane geziyor çocuğu sıkıntılı biraz durumları da pek iyi değil geçen sene kayınvalidemgille muhabbet ederken bu sene kendimizi kimi biz verelim dedim eşime kayınvalidem hemen atıldı niye diye bende halamın o kadarda ihtiyacı yok bence şuna verelim dediydim biraz zoruna gitti sanki olsun biz veririz sizinkini diyor hâlâ. Ama ben istemiyorum kendim hayır yapmak istiyorum onlar veriyor bizim yerimize bunun bir hayri olmaz diye düşünüyorum, hem sürekli her sene halalarina vermelerinden rahatsızlık duyuyorum açıkçası halamı çok severim iyi bir insandır kimseye zararı ziyanida yok ama ihtiyaç bakimindan çok doğru bulmuyorum benim koltuklardan falan güzel bir koltuk takımi falan aldı, gün olunca hiç kacirmiyor hep günlere falan giriyor ama benim dediğim diğer kişi gerçekten ihtiyaç sahibi adss işinden gücünden oldu çocuğunun peşinde hastane hastane geziyor illaki yol parası gerekir. Hastanede bir ihtiyaç olur bu sene bu sorunu çözmek istiyorum ben sizce yanlış mı düşünüyorum bana bir öneride bulunur musunuz? :( 

7 Cevaplar

+1 oy
(2,531 puan) tarafından
Dul bayanın kapısı altın dahi olsa ona fitre zekat düşer der benim büyüklerim 
(440 puan) tarafından
Öyle mi oluyomuş bilmiyodum :/
-Reklam-
0 oy
(72 puan) tarafından

Yanlış yönlendirmek istemem ama herkes kendi fitresinden sorumlu olmalı. Yani evlenmişsiniz babanın vermesi mantıksız siz doğru düşünüyorsunuz. Aynısını ben de kurban kesiminde yaşadım. Ben ortak girmek istedim komşuya. Kayınpederim kendini ve eşimi tek hisseye yazdırmış. Baba bütçemiz ayrı 2 kişi tek hisseye giremez diyorum. Olsun diyo. Bence ne kurbanımız kabul oldu. Diğerlerinin de hakkına girdik belki.

Velhasıl ben de zor durumdakini seçerdim. Durumunuz varsa siz diğer bayana verin. Kayınpederiniz istediğini yapsın, hayır olmuş olur.
(440 puan) tarafından
İçim hiç rahat değil valla biliyormusun dört senedir evliyim dört senedir kayınpeder bize sormuyor bile fitrenizi veriyorum haberiniz olsun bile demiyor verdikten sonra ohreniyoruz, o ödedikten sonra ne anlamı kaliyorki hayrimin diyorum bende geçen sene eşimle konuştum tamam dedi annesine söyledi daha sonra biz vercez diye anneside verdik oğlum biz halama diyor, durumumuz pekte iyi değil ama temelide parasız kalmışız gibi muamele yapmalarını istemiyorum.
0 oy
(3,608 puan) tarafından
Fitrenizi eşinin vermesi gerekir madem onlar verdiler. Fitrenin miktarı çokta fazla değil sonuçta siz de zekatınızı dediğin o aileye verin olsun bitsin daha çok yardım etmiş olursunuz veya yardım etmek istiyorsan 3 5 kenara atıp da verebilirsin 
(440 puan) tarafından
Demi bende öyle düşünüyorum aynı evdeymişiz gibi zannediyor güya annesine diyorum hala biz veririz sizinkini diyor ne zamana kadar böyle gidecek bunu halletmeliyim bence
(3,608 puan) tarafından
Eşin versin sizinkini babası da hayır yapsın o zaman
(440 puan) tarafından
Halasına verirken bunlarda onların fitre parası diyor hayır yerindeki geçer fitre yerindeki geçer o zaman
0 oy
(14,720 puan) tarafından
İçin rahat değilse fitre niyetine veyahutta hayır niyetine onlara ver babası da halasina versin bırak 
(440 puan) tarafından
Bu sefer verirlerse kendim ayrı vericem para biriktirip o zaman :)
0 oy
(2,564 puan) tarafından
Onlar versin onlar verdi diye söz de vermiyvek siniz diye bişi yok siz de verin gene bişi olmaz
0 oy
(1,450 puan) tarafından
Verdiginin hayirini kaciriyorsun
0 oy
(7,752 puan) tarafından
Onlar sizin adınıza versinler sende ayrıca ver o dediğin kişiye şuda var canım başında erkeği olmayan kadına her koşulda yardım düşer dinimizce.

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 259 göst.
15 Nisan 2022 Diğer kategorisinde & Madamcoco & (2,198 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 226 göst.
23 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Elif nur9 (72 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 156 göst.
17 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Aleynafndk (410 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 721 göst.