0 oy
713 göst.
Diğer kategorisinde (1,254 puan) tarafından
Kızlar biri 3 biri 1 yaşında bebeğim var. Sizlerdede oldu mu yoksa bu durumu sadece benmi yaşıyorum yardim lutfen ?

Şimdi sorunumuz şu; kızım 3 yaşında oğlum 1. Kızım kardeşini hic kiskanmadi bu zamana kadar asla farketmedim böyle bişey. 

Ama oğlum aşırı huysuz asla durmuyor sürekli kucağımda bana yapışık resmen. Ee hal boyle olunca kızıma ayirdigim zaamanda azalıyor. Ona bu durumu anlatmaya çalışıyorum beni anliyor ama 4 gündür surekli olarak altına çiş yapiyor ve yanima gelip anne altima yaptım diyor kizim neden yaptin tuvalete gitcektin hani diyorum tekrar yapiyor. Kizim cisi öğreneli neredeyse 1 yil oldu neden boyle yapiyor anlamadim kiskaniyormu diyorum acaba.?

10 Cevaplar

+1 oy
(3,838 puan) tarafından
Soguktan da olabilir canim tutamiyordur 
-Reklam-
0 oy
(6,435 puan) tarafından
Kıskançlığından ve büyük olan çocuklardan abla abi anlayışı beklemeyin onlarda çocuk sen ablasın ver yap doğru değilmiş canım doktor demişti o sana yapışık evet ama onu ayırman lazım yoksa diğeride daha çok değişecek
(1,254 puan) tarafından
Evet genelde dedigin gibi oluyor sen ablasin hadi ver kizim diyorum veriyor oyuncağı mesela. Ama benim içim içimi yiyor nasil yapicam ben cok üzülüyorum
(6,435 puan) tarafından
Benimde kızım var hamileyim o 3 e girince oğlum doğacak ikisininde oyuncağı farklı olsun küçük diye ona muamma gösterme bence sürekli ötekileştirme gibi olur ver yap et falan
0 oy
tarafından

17 ve 30 aylık benimkiler de genel olarak yuvarlanıp gidiyoruz 

İlgi istiyor kızın bence 
(1,254 puan) tarafından
Seninkilerin arasi cok yakinmis en zorlandigin şey nedir merak ettim
İlgi istiyor evet ama inan hic bı iş yapamiyorum surekli oyun oynuyoruz ilgimi eksik etmiyorum elimden geldiği kadar
tarafından
Ben sansliydim kuzum eşimle baktık çocuklara.  Ama oğlum isteyerek olduğu halde o doğduğu zaman kızımla arama girdi diye lohusa depresyonuna  girip bir süre sevemedim Allah affetsin. Ben onlarla beraber iş yapıyorum. Oğlum elektrik süpürgesini çok seviyor kızıma da bez sıkıp veriyorum kendi özel bezi var bile . Yemek yaparken kuzum tezgaha geliyor kendince yardım ediyor yada ikisi oynuyorlar . Aslında biraz avantaj oldu oğlum yurudukten sonra arkadaş oldular . Biri uyuduğu zaman diğeri uyandırmak istiyor sıkılıp.  Ama çok çok zor elbet . İyi ki varlar
0 oy
(334 puan) tarafından
altına azcık kaçırıyor mu? yoksa tamamen mi yapıyor? bu çok önemli 
(334 puan) tarafından
havalar soğudu acaba tutamıyor mu diye düşündüm. geceleri de yapıyor mu
(1,254 puan) tarafından
Evet kaçırıyor ama gündüz gibi değil. Bir iki damla bişey gece tutuyor çişini
(334 puan) tarafından
gece üstünü açıp üşüttü mü acaba doğrusu ben kıskançlığa bağlayamadım
(1,254 puan) tarafından
Ama usutmus olsa kaçırır diye düşünuyorum bende. Tamamen yapiyor
(334 puan) tarafından
kıskançlıktan olduğunu düşünüyorsan Allah yardımcın olsun inşallah prensesin gönlünü alırsın ve her şey normale döner
0 oy
(14,186 puan) tarafından
Benim küçügum 11 aylik 27 ay var aralarında.masallah hiç kiskanmadiya şaşırdım ben de beni de abimiz çok yoruyor kızın ilgi istiyor olabilir 
0 oy
(570 puan) tarafından
Kızım 2 yaşını doldurdu ve ikizlerim doğdu canım.Kizimla ilişkimiz çok iyiydi ve anneci fena halde kardeşlerini hep sevdi hamilelik doneminden itibaren.şuanda öyle onlara karşı kötü bir hareketi yok.Ama bana bağımlılıği,inadı arttıkça artıyor.Tabiki on yedirmem, uyutmam,oyun oynamamız,dışarı birlikte çıkmamız kısacası ilgim azaldı.Aşiri üzülüyorum haksızlık ettim sanki ona çocukluğunu yaşayamıyor sanki.Oda daha yavru diye. Ama yapacakta birşey yok.O ilgi çekmek için farklı tavırlar sergilesede bende sevgimi ona göstermenin yollarını ariyorum
tarafından
Allah bağışlasın hepsini inşallah:) benim iki çocuk arası az ilkide 4 yaşında olmak üzere iken doğum olcak. İki küçük bebiş ve bı çocuk la nasıl ilgileniosn hep merak etmisimdir tekmisin. Benimkileride ikiz sayılır araları az diye gerçi henüz doğmadı ama beni yureklendirirmisiniz biraz :))
(570 puan) tarafından
Evet çok zor ama imkansız değil.Ne yalan soyleyeyim ben yaparım dedim ama zor geleli kızımın bana bağlılığı çok fazla iken dahada zor.Bir zerre o babasına yada babaannesi hile biraz daha ilgili olsa yese,uyusa bana o bile kolaylık olacak.Ama kayınvalidem destek oluyor arada. Seninde destek olanın varsa yardım al.Bende çekiniyorum bazen ama çok zor durumda kalırsam yardım istiyorum.Hen çocukların yararına bu hem benim aslında.Ama seninkilerin arası yinede var inanki daha rahat olursun Kendine göre düzen oturttunmu olur o iş.Mecburuz bakmaya sabretmeye .Evelallah başarırız . Sonunda onlarda büyüyecek ve nasip olursa ilerde nasıl büyüttük vay ve diyeceğiz:)
tarafından
Çok teşekkür ederim ne kadar güzel yazmışsınız:) anneyiz gerçekten bir çok zorluğun üstesinden geliyoruz rabbim yardım ediyor çok şükür. Benim eşim iyi anlaşır cocuklarla ilk iki çocuğum onda duruyor yiyor da icioda ilki onunla da uyuyor. Biz gurbetteyz aile yok tek ben ve eşim
 O yüzden korktum. Hep kendi kendime bende bı nevi ikiz buyutucem dedim. İnşallah düzeni oturtururuz inşallah rabbim size de bana da kolaylık verir:)
0 oy
tarafından
Kardeşi olan büyük bebekler onları kıskandığı için gelişimsel gerilik kötü anlamda değil ama öğrendiklerini unutup kardeşi gibi davranmaya çalışırmiş aynı ilgiyi görmek için yani kızınız bilerek yapıyor bunun için youtuba yazın sıkıntınızi veya googlede aratın elbet bir çözümü vardır 
(1,254 puan) tarafından
Teşekkürler
0 oy
(2,719 puan) tarafından
Benimde aynı senin gibi ama ben genel olarak büyük olanla çok ilgileniyorum çünkü o şuanda farkında içten içe küsüp hasta ola bilir kıskanır göstermez ama hissediyorum sürekli kucağımda dolaşıyor benimle ilgileniyor beni öpüp sürekli sarılıyor küçüğü ile de ayrı ilgilenmiyorum yani ilgilendiğim zaman ikisi ile bir ilgileniyorum ilgiyi sadece küçüğe verirsem olmaz o yüzden sende ikisi ile bir oyna eğlen mesela resim çizerken küçüğe de kalem kağıt veriyorum, küçüğü sallarken bir yandan büyüğün yanında uzanıyorum asla ayırmam elhamdülillah böyle yaptığım için çok zorluk çekmedim ilk doğunca zordu sonra düzeldi. Çişi yapması kesinlikle ilgi odağı olmak çünkü kısımdan biliyorum duvarları çoğu kez uyarmama rağmen gözümün içine baka baka kazıyor du 
(1,254 puan) tarafından
Dogru haklisiniz ama bana yapışan bı oğlum var o kadar cok yapisiyorki birakin iş yapmayi tuvalete gidemiyorum onu uyutunca kizimla ilgileniyorum anca oyle oluyor
0 oy
(2,385 puan) tarafından
Benimde 6 ve 2 yaşında kızlarım 7 aylık da oğlum var. Şimdiye kadar kıskançlık sezmedim ama bu olmayacağı anlamına da gelmiyo. Dikkat ediyorum birini severken diğerlerine de laf atıyorum ama belli olmaz çocuk bunlar 
(1,254 puan) tarafından
Doğru haklısın
0 oy
(654 puan) tarafından
Benim de oğlum 5 kızım 1 yaşında kızım doğdu doğalı oğlumun kimyası değişti huyları aldı başını gitti her kızımla ilgilendiğim de altına yapan ortalığı bilerek dağıtan eşyalara Zarar veren kırıp döken Bir çocuk oldu ne kadar anlatsam da anlamadı kardeşine vurmaya bariz dövmeye saçını başını çekmeye başladı yine de pes etmeden anlattım artık o Şen'in kardeşin ve SENİNLE bir ömür yaşayacak ona ve kendine Zarar vermen hiç bir şeyi değiştirmeyecek diye gitsin anne bu çocuk bizim evimizden diyordu nereden aldıysan oraya götür diyordu çok zor oldu kabul ettirmek ana aştık şükürler OLSUN yine arada yapıştırsada geçici Bir dönem inşallah sizinkiler de düzelir bu dönemde sadece sabır ve anlayış gerek 
(1,254 puan) tarafından
Evet haklisiniz elimden geleni yapiyorum ama sorun şu ki bizde hic kiskanclik yoktu ilgi hep kizimdaydi asla kiskanmadi kardeşini şimdi bu çiş meselesi kafama takiliyor
(654 puan) tarafından
Valla tecrübe etmiş Bir anne olarak söylüyorum kızınız içerleniyor ve kıskanıyor ayrıca sızın ilginizi kendine çekmek için altına işiyor benim oğlumda kocaman çocuk ve ilgi çekmek için yaptığı apaçık ortada çünkü benim oğlumda aynı dönemde geçti sadece kendi haline bırakın yaptığı zaman sana yakışıyor mu kocaman kızsın tuvalet kullanmalısın diye uyarı verin Bir yapar iki yapar üçüncüye inşallah yapmaz şuan kardeşi bezine  yapıyor ve sız onunla ilgilenip temizleyip Yeni bez takıyorsunuz oda düşünüyor bende altına yaparsam annemde benimle ilgilenir diye

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 771 göst.
26 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde Muallimekisisi (2,967 puan) tarafından soruldu
+1 oy
22 cevap 1,381 göst.
19 Mayıs 2023 Aile & Aşk kategorisinde Muallimekisisi (2,967 puan) tarafından soruldu
0 oy
32 cevap 1,562 göst.
25 Mart 2024 Diğer kategorisinde Ayse5756 (57 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 256 göst.
15 Aralık 2025 Diğer kategorisinde Annelikkkkk (481 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,492,932 soru

24,393,590 cevap

349,484 kullanıcı

...