0 oy
1,137 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
20 yaşındayım. Bir ay sonra 21 olacağım. 4 aylık kızım var. Bana göre kötü bir şey değil ama bakıyorum herkes kötü bakıyor bu duruma. Kah burdaki insanlar kah çevremdeki. Oyun oynayacak yaştasın diyorlar. Belki yaşadığım hayat öyle bir fırsat sunmadı bana, belki mecbur kaldım. Bunu hesaba katmadan konuşuyorlar. Herkesin düşünce yapısı ve hayat şartları farklı. Bana çocuksun daha diyorlar ama çocukluğun yaşla değil yaşamışlıkla olduğunu bilmiyorlar. Tamam 20 yaş çocuk evet. Ama ben ne 30 lu yaşlar gördüm benden de ergen benden de çocuk. Hislerim, düşüncelerim, davranışlarım... Hiçbiri ne çocukça ne ergen ergen tavrım var. Yaşıtlarıma bakıyorum hepsi çorap değiştirir gibi sevgili değiştiriyor. Sonra halime şükrediyorum..

Ben mutluyum. Eşimle, kızımla... 

Ama dışardakilere öyle gelmiyor. Sizce de erken yaşta anne olmak kötü bir şey mi? Bir tek ben mi böyle düşünüyorum?

63 Cevaplar

0 oy
(3,148 puan) tarafından
Bende öyleyim malesef. 19da evlendim üniversiteyi yarıda birakip 20 de hamile kaldım 21 de ilk kızım doğdu yasitlarim daha üniversiteydi arkadaşlarım kafe kafe bar bar geziyordu. Benim eşim askerde ben kaynanamın yaninda dert çekiyordum başta çok zorlandım. Sonra alıştım. Şuan 26 yaşındayım 3 çocuğum var kaynanamla uzakta aileme yakın kendi memleketimde yaşıyorum. Dışardan bakan 20 anca saniye hele çocuksuz ciktiysam kuzenimle kardeşimle yada tek falan 17-18 saniyolar. 3 çocukla gören vahvah ediyor çocuksun bilmem ne vs. Hiç alakası yok öyle bı hayatım olduki anlatsam film yazsam roman çıkar. İnsanlara konuşmak kolay sen nasıl mutluysan öyle. Kimisi kedisiyle tek başına mutludur kimisi eşiyle çocuğuyla birlikte mutludr. Herkesin doğrusu kendine.
-Reklam-
0 oy
tarafından
Sen mutluysan insanalrın nr dediğine bakmayacaksın 
0 oy
(11 puan) tarafından
Yaa çok güzel bir şey keşke bende genç anne olabilseydim ama şartlar malesef herkes için değişik oluyor okul iş derken şuan hamileyim ve 29 yaşındayım keşke daha genç anne olabilseydim diyorum Allah hayırlı zamanda hayırlı evlat nasip etsin inşallah canım 
tarafından
Aminnn inşallah
0 oy
(4,468 puan) tarafından
16 yaşında anne oldum oğlum 19 yasinda Ocak da askere gidecek ben hep iyiki diyorum oglumla yan yana gören kardessiniz diyor buda beni çok mutlu ediyor oğlumla büyüdüm ben çocuk gbi oyunlar oynadık beraber ağladım beraber güldüm yaşım gecik olsa belki ona bukadar eşlik edemezdim hic birşey içimde kalmadi
0 oy
(12,933 puan) tarafından
Bu göreceli biseydir dediğin gibi yaşananlar senin hislerin kendini hazır hissetmen hepsi birer etken ben 24 yaşında evlendim 28 yaşında anne oldum daha insan kendini bilir yapabilecek mi istiyor mu sen etrafına kulaklarını kapat bana da yasin geliyor olmiverir buyu diyorlardı 
0 oy
(1,065 puan) tarafından
Gayet güzel Bi duygu 19 yaşında oğlumu kucağıma aldım şuan 24 yaşındayım oğlum anaokuluna gidiyor 35 haftalık da hamileyim halimden memnunum çok şükür yaşıtlarım bekar geziyor ben çocuklarımı erkenden büyütüp rahata eriyorum :) 
0 oy
tarafından
50 yaşında torunlarını bırakıp kocaya giden var kimin hangi yaşta nasıl anne olacağını kimse bilemez hiç canını sıkma sen kendini iyi hisset annelik çok özel 
0 oy
(2,746 puan) tarafından
Yaşama sevincimi kaybederdim. 

20 yaşında hayalleri ve hedefleri olan üniversiteli bir kızdım.

Öyle güzel geçti ki o yaşlarım. 

Harikaydı muhteşemdi çok dolu doluydu. Gezdim gördüm eğlendim güldüm. Üniversite hayatını çooook güzel yaşadım. Eşimle tanıştım. Onunla mezun oldum. Hala daha o günleri düşününce eşimde bende 1 saat o günlerden konuşup gülebiliyoruz. 

Beni evlendirmek istediler asla dedim. 

İyi ki Allah'ım sana şükürler iyi ki okumuşum. İyi ki o yaşlarımı deli dolu geçirmiştim. 

Öyle güzel öyle mükemmeldi ki. Offff çok özlüyoorum. Hala öyle elhamdülillah çok şükür.

Sevdiğim adamla evlendim, hayalimiz atanmaktı atandık. Aynı mesleği yapıyoruz. Aynı şehirdeyiz. Yine geziyoruz eğleniyoruz dibine kadar yaşıyoruz. Oğlumuz var elhamdülillah. Hiçbir şikayetim yok... 

Amaaaaa hep şükrediyorum. İyi ki 20li yaşlarım o kadar güzel o kadar mükemmel geçti. İyi ki erkenden evlenmedim. İyi ki düzenimi kurdum. Her gece her gün şükrediyorum. 

Eşim dua etmeden yatmaz. O da hep şükreder. Hep söyler sende şükret diye. Benim dilimden düşmüyor şükür zaten. 

O yüzden asla o yaşta evlenmek çocuk sahibi olmak istemezdim. 

Şu an 27 yaşındayım ve hayatım da çok şükür Allah'ıma geçmişe dönük tek bir hevesim bile kalmadı. 

Çok şükür atandık gelirimiz de var. 

Hayallerimizi de gerçekleştiriyoruz inşallah hiç keşkemiz olmazz.. 

Hayat tercihlerden ibarettir. Buna çok inanırım. Neyi tercih edersen onu yaşıyorsun. Sen onu tercih edip mutlusaysan kimsenin laf etmeye de hakkı yok zaten... 
0 oy
tarafından
Takma kimseyi ağzı olan konuşuyor 
0 oy
(9,242 puan) tarafından
İsterdim ki meslek sahibi ol oku. Artı yönüde var enerjim çok oluyor yorulmuyorsun.
tarafından
Bu yaz okuduğum bölümün stajına gidicem inşallah. Ne kadar erken o kadar iyi
(550 puan) tarafından
Hangi bölümü okudun
0 oy
(2,999 puan) tarafından
İlerde bence güzel bişey 40 yaşına geldiğinde bebeğin 20 yaşında olacak ne güzel.. ama ilk 25 yılım hayatımın en güzel yıllarıydi çocukla harcayamam :D
0 oy
(2,367 puan) tarafından
Ya neden kötü olsun ben 20 yaşinda nisanlandim 21 uasimda anne oldum çok mutluyum şuan 3 buçuk yıllık evliyim 25 aylık oğlum va ikinci bebeğimi istiyorum 
0 oy
(670 puan) tarafından
Bende 21 yaşındayım kızım 8 aylık çokta mutluyum erken anne oldum diye , sorumluluk sahibi oluyoruz evlenince bu yaşta genelde dedikleri gibi gezmelerde tozmalarda oluyor kızlar ama bizler bir evin sorumluluğunu  alıyoruz bence bu onları böyle konuşmaya itiyor 
0 oy
(5,065 puan) tarafından
Boşver canım yasitlarin gibi sokakta erkeklerle gezecegine evinde helal bir şekilde çocuğunu büyüt daha iyi daha şerefli 
0 oy
(50,552 puan) tarafından
31 de anne oldum keske daha once olsaydim
0 oy
(1,664 puan) tarafından
21 yaşında ilk kızımı kucağıma aldım şuan 25 yaşındayım iki kızım var iyiki şimdi olmuş diyorum kimse umrumda değil şuan onlara bakıp büyütmek oyunlar oynamak çok hoş bizde çocukluğumuzu onlarla yaşıyoruz Rabbim nasip ederse yazı bile iple çekiyorum kızlarımıaliyim dışarlarda çıkalım parka gidelim diye 
0 oy
tarafından
22 yaşındayım 1 yaşında kızım var ve çok şükür ki kızım var çok mutluyum bana diyenlerde oldu hiç umursamadım
0 oy
(2,512 puan) tarafından
Sen evinde eşinle cocugunla mutlu isen sorun yok çocuk gelin değilsin ya nikahın varya mutlusun ya tamam ben geç anne oldum ama böyle kırıcı asla olmadım insanları takma 
0 oy
(9,962 puan) tarafından
15 yaşında evlendirilen çocukların olduğu bi dunyada 20 yaşındaki bi kadına oyun oynayacak yaştasın demenin mantıksızlık bacım hayat herkese eşit şartlar sunmuyo öyle olsa hepimiz okur amir memur olurduk rabbim bizlere birer kader yazmış yaşıyoruz önemli olan Rabbimiz unutmadan ve şu kısacık ömrümüzü mutlu geçirebilmek okuma imkanı sağlanan bi genc okur bi yerlere varmaya çalışır oye mutlu olur kimisine de okuma imkanı yoktur evlilik imkanı vardır evlenir çoluk çocuk yaar o şekilde mutlu olur ben okumadım ama evlenmedim de 24 yasimdsydin evlendiğinde çalışmadım da annem babam çalıştı kardeşlerim okudu bende evi çekip çevirdim bana da evde kalmış kız kurusu dediler ki 23 yaşımda nisanlanmistim öyle büyük de değildim hiç umruma takmadım okulda mutlu değildim bıraktım çalıştım mutlu olmadım onu da bıraktım evlilik istemiyodum kimseyi kabul etmedim babamın evinde kendi halimde mutluydum öyle yaşadım sonra eşimle tanıştım evlenmek istedim evlendim bak burda da 2 seçenek vardı gezip tozup eşimle vakit geçirmek bi de çocuk yapmak ben ikisini de seçtim hemen çocuğumu da yaptım şimdi eşimle evimde çocuğuma çok mutluyum gerisi önemli değil 
tarafından
O kadar güzel anlatmışsın ki..
(9,962 puan) tarafından
Estağfurullah bacım :)
0 oy
(14 puan) tarafından
22 yaşındayım ve 3. Cocuguma hamileyim 6 aylik kimseye kalmamis kimsenin de hakki yok olan olmis artik moral bozmaya ne gerek var ne guzel cocuklarinin dilinden anliycaksin yakin olicaksin hislerini anliycaksin bence cok daha guzel mutluysan insallah daha da mutlu olursun 

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 312 göst.
10 Nisan 2023 Diğer kategorisinde sebnem77 (1,121 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 356 göst.
21 Ağustos 2023 Aile kategorisinde 175766 (311 puan) tarafından soruldu
0 oy
28 cevap 1,022 göst.
26 Mart 2021 Diğer kategorisinde ceylin34 (1,699 puan) tarafından soruldu
0 oy
36 cevap 804 göst.