19 yaşındasın. Yuvayı yıkmak kolay, tekrar kurmak zordur. Şiddet ve ihanet yoksa çözümünü bula bilirsizin. Evlilik Allahın lütfüdür. Herkese kısmet olmaz. Ayrıca evlilik bitince dünya güllük gilistanlık olmuyor. Atdığın her adımdan el alem kendine pay çıkarır. Genceciksin. 24 yaşımda evlendim. O zaman düzelmeyecek bu sorunlar diyib her gün boşanalım diyordum. Şimdi aklıma geldikce çokçukmuşuz meğerse diyorum. Seni gerçekten anlayan,sana gerçekten doğru yol gösterecek biriyle bu konunu danış. Sana samimi kalpten fikir verecek birini bulmak da zor. Sana sen haklısın, boşan diyecek kişiler sen boşanınca sana sahibmi çıkacak? Yoksa ona bak boşanmış diyib dedikodunumu yapıcak? Ayrıca anne baba da hassas konu olunca ne yapacağını bilemiyor. Çoçuğum orda üzülüyor , boşan gel diyen anne babalar boşandıkdan sonra o evlada karşı bazen iyi davranmaya biliyor. Bazen hapis hayatı yaşatıb, bazen sana senin çoçuğuna bakmak zorunda değilim diye biliyor. Bazen işinin adı ne , bize hizmet etmen boynunun borcu diyib, bazen de kendi kararınla evlenib mutsuz oldun, şimdi ben kimle dersem onla evlenmek zorundasın diye baskı göstere biliyor.
Devlet yönetmek evliliği yönetmekten çok kolay. Bir birinize karşı savaşmayı bırakıb, yuvanızda huzursuzluk çıkaranlara karşı savaşın.