İstanbul'a uzun zaman sonra temelli geri döndüğümden beri 2 şehri kıyaslayım dedim. Sizin de düşüncelerinizi merak ettim. Siz de yazarsanız ben de okurum Her 2 şehrin de avantaj dezavantajı var kendimce yazıyorum -Ankarada ulaşım çok kolay, en uzak mesafe 40 45 dk, trafik yoğunluğu az, gezmeye gitmesi kolay -Ankara istanbula göre çok soğuk, haliyle doğalgaz faturası çok geliyor -Ankarada pazar market vs sebze meyve daha ucuz ve taze/lezzetli -Ankaranın havası daha temiz geliyor -İstanbulda eğitim, sağlık, hizmet sektörü daha gelişmiş -İstanbulda iş imkanı çok daha fazla, ücretler daha yüksek ama hayat da Ankara'ya göre daha pahalı -İstanbulda komşuluk diye bir şey yok, ölsen umrunda olmaz kimsenin -Ankarada sabah işe gitmek zaman olarak daha az sürüyor ve vaktin sana kalıyor, İstanbul'da işe git gel günlük 3 saat kafadan vakit gidiyor. -İstanbulda mesaiye kalınca mesai ücretini çatır çatır alıyorsun, tatilin var haftasonları ve maaşı Ankara'ya göre epey yüksek(eşimin durumuna göre değerlendirdim, benim maaşım düşük malesef, iş buldum ama şartları düşük şimdilik) -İstanbulun kışı daha rahat geçiyor, daha nemli ve rahat. Ankarada hava çok kuru ama daha temiz. -İstanbulun deniz kenarında gezinti imkanı var ve yakınında Kocaeli, Maşukiye, sapanca, Riva, Tekirdağ gibi güzel yerler var.
C Ayvalik
Bir Angara bebesi olarak tabiki Angaram
İstanbul doğup büyümüş, Ankara'da üniversite okumuş ve aşık olmuş biri olarak soruyu üzerime alıyorum
İki şehrin de kendine has özellikleri var. İkisini de çok seviyorum ama artık İstanbul'da yaşıyorum dediğinde İstanbul'da yaşamıyorsun. Herkes kendi semtinde yaşıyor. Bir yerden bir yere gitmek çok zor. Mesela Eminönü, Beşiktaş, Kadıköy buralar İstanbul ama oturulacak evler buralardan uzak oluyor kendi adıma asıl İstanbul denebilecek semtlere gidemiyorum. Ankara öyle değil ulaşım ve gezmek daha kolay. İstanbul'un en büyük avantajı ve insanların tercih sebebi iş imkanları. Bazen kiralara sinirlenip gitsek Ankara'ya diyorum ama bu maaşları orada alamıyoruz.
1,493,456 soru
24,401,110 cevap
350,136 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın