0 oy
83 göst.
Diğer kategorisinde (524 puan) tarafından
Merhaba  kızım 3.5 yaşında kreşe başladık ilk 1 hafta alışma süreci oldu sonra hasta oldu 1 hafta kadar gidemedik okula bugün gittiğimizde ilk gittigimiz zamana göre daha tepkiliydi sınıfa benimle girmek istiyor sürekli beni kontrol ediyor ağlamasın diye sürekli ben buradayım diye yanına gittim ama baktım olacak gibi değil biraz ağlamasına müsade ettim bir süre sonra sakinlesmis öğretmeninin yanındaydı tam gün olarak yazdırdım buarada bu oryantasyon sürecinde neler tavsiye edersiniz çok yıprandım 1 hafta uyum süreci 1 hafta hastalık derken süreç çok uzadı teşekkür ederim şimdiden 

1 cevap

0 oy
(25,224 puan) tarafından
21 gündür alışma süreci. Oryantasyon sürecine önce saat saat ve yarım gün sonra tam güne geçilir. Bu süreci böyle işlemediyseniz alışması zor ama imkansız değil. 11 senelik kreş öğretmenliği yaptım alışmayan görmedim, sadece aile pes edip almasın yeter. Aralıksız 21 gün devam etmeniz gerekli. 
(524 puan) tarafından
Aslında alışmıştık ilk zamanlar dediğiniz gibi yaptım önce 1 saat sonra 3 saat sonra yarım gün diye hasta olunca tüm hepsi boşa gitti başa sardık peki hocam tavsiyeniz nedir kapıda ağlamaya başlıyor beni de sınıfta yanında istiyor çıkıyorum arada beni gördü ama yine ağlayınca bu sefer gittim bir süre ağlayıp susmuş sizin tavsiyeniz nedir nasıl davranmalym
(25,224 puan) tarafından
Yolladığınız okulun sistemini bilmiyorum ama ben bu işin içinde oldugum için velilerime hep şunları tavsiye ettim ve kendi oğlum kreşe başlayınca da bunları yaptım. Kapıdan beraber girdik ofise beraber gittik ben oturdum öğretmeni hep peşinde tabi alışma süreci oldugu için. Ben seni burda oturup bekliyorum sen oyuncaklarla oynayıp yanıma gelebilirsin dedim. Öğretmeni de ilgisini çekip sınıfa aldı bir süre oynadıktan sonra ÇOCUK İSTEMEDEN (burası önemli) hadi anneni görmeye gidelim der öğretmen ve ofise getirir. Beni görünce mutlu oluyor ve sonrasında çok daha rahat gidiyor sınıfa. İlk 1 hafta böyle geçiyor hergün 1 saat uzuyor süre. 2.hafta kapıdan veriyorum ağlasa da ben seni almaya gelicem işlerimi bitirip diyorum baya ağlayarak verdim 2.hafta hatta ama süreci uzun tutmadık yemeğe geçmeden alıp eve geldim. 3.hafta yine kapıdan ağlayarak verdim ofise geçtim o beni görmeden. Bu defa yemekhaneye inip gördü çok ağladı ama yemese de o ortamı gördü yemeden aldım eve geldim 2 gün. Sonraki gün yemedi ama uyku saatini de gördü yatakları gördü uyumadı ama yatagında oturup bekledi. Şuan uyku saati oldugunu anladı. 4. Hafta artık herşey çok kolaydı yemekte yedi uyududa ikindi kahvaltısına da geçti. 1 ay çok yavaş kademeli ilerledik. 1 aydan sonra koşa koşa gidiyordu. 3.aydan sonra da servise verdim .1 aydır çok hastalandı ameliyat oldu falan şuan ara verdik baharda tekrar devam edicek. Ne kadar yavaş ilerlerse ilk 3 hafta o kadar iyi.
(524 puan) tarafından
Teşekkür ederim bilgileriniz için bende uygulamaya çalışacağım çok geçmiş olsun ayrıca inş çabucak toparlar
(25,224 puan) tarafından
Rica ederim inşallah çok teşekkür ederim
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 455 göst.
3 Mayıs 2023 Aile kategorisinde clk38 (1,427 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 63 göst.
9 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Guldnz124 (159 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 273 göst.