+1 oy
829 göst.
Diğer kategorisinde (276 puan) tarafından
Degerli arkadaslar , 

Kizim 8 yasinda okumayi cok seviyor elbette her okudugunu once ben okuyorum dini degerlerimize kulturumuze uygun mu bakarim

Yaptigimiz sohbetler de peygamberlerin hayatlarini anlatirim buyuk bi heyecan ve hevesle dinlemesi beni motive ediyor bu konu da Merve Gulcemal hanimefendinin anlatimini ornek aliyorum 

... Ama gecen gun kontrolum disinda cocuklra dini bilgiler soru kitapciginda "babasi tarafindan bicakla kesilmek istenen peygamber kimdir sorusunu gorstedi  " dehsete dusmustu

Tam bi hayal kirikligiydi yasadigi cunku cevapta ki Hz.ismaili ..ayaginin altindan zem zem cikan minik tatli bi bebek olarak biliyordu simdilik !!! Anne dedi neden ??babasi kesmek istemis

Sizi temin ederim yillarca medrese ve akademik ders gormus anlatmis  resmi olarak gorev almis birisi olarak o kadar uzuldum ki Ve caresiz kaldim hic beklemiyordum  

Yetiskinlere bu konularo teslimiyet tevekkul imtihanlari olarak anlatiyoruz ama cocuk bambaska bi mevzu..

Duygusal anlamda Hazirbulunusluk durumuna gore kendimce anlatiyordum  Ozellikle cocuklara dini egitim noktasinda ozel egitim almis kardeslerim bu konuyu nasil anlatmaliyiz...

Ben soyle anlattim ; Hz.ibrahim ogluyla ailesiyle birlikte saglik sihhat icinde yasadiklari icin Allah'a daha fazla sukretmek istiyordu ruyasinda hep ayni yerde  guzel mi guzel bi koc goruyordu .. Birgun oglunu guzelce giydirdi hazirladi mis kokular surduler ...ve yine ruyasinda ki o yere  gittiler Cebrail a.s (melekleri anlatmistim) bir suprizi ile karsilastilar ... Cennetten indirilen koc

Kisaca anlatiyorum 

Cunku bu koc sayesinde fakir cocuklarin karni doyacak...imkani durumu olanlar da paylasmayi ogrenecekler 

Fakat arastirdigim da tarihsel olarak o donem de cocuklarin o donem de tanri ya kurban edilmesi gibi bi sacmalik varmis

Ve Sefkat ve Merhamet sahibj Cenabi Allah bu kotu adeti ortadan kaldirio yerine koc koyun v.s kurban edilmesini emir buyurarak bayram ilan etmistir muminlere

Acaba bu konular nasil anlatilmali??

14 Cevaplar

+4 oy
(775 puan) tarafından
Çok uzun yazmışsınız 8 yaşındaki bir çocuk zaten hemen hemen herşeyin bilincinde olabiliyor, ve size sormayıp netten araştırsada aynı cevabı bulacak bu kadar abartarak anlatmanız tuhaf geldi bana açıkcası
(276 puan) tarafından
Sadece seyi duzelteyim valla ugrasamiycam

Gokten koc inmesini sacmalik dmedim bu biiirr

Azicik okuyaydin yaaa

O donem cocuklarin tanriya diyorum bak kaedesim ayird edebilesin diye kendi tanrilarina cocuk adamak kurban etmek vardi diyorum  yani ben demiyorum tarihciler diyor

Hadi yine iyisin bak tarihi bi bilgi veedim sana

Hahh nerde kaldik
O donem boyle bi sapkinlik oldugundan cocuk degil  koc kurban edilmesini buyurmus Mevlamiz

Ayrica ++++ larini yesinler bee :)))

Kimi istoyorsan hunharca artila :))
(276 puan) tarafından
Birbirini agirlar ...

Sey ama yaa ben cocuguma kontrolsuz net vermiyorum o isi napicaz yaaa

Ayrica abartarak demissin
Ustunkoru anlatilip yaz kurslarinda bize gelen coxuklarin
Hocam ben Allahi sevmiyorum o coxuklari kurban ediyor ben peygamberi seviyorum dedigini nerden bilicen

Kimbilir kac kulliyat devirdin  
Hadi iyisin ++aldin artik sana bisey olmaz versinler belgenj gel diyanette ise basla hocalari falan denetlersin ..burda abarttin ..surda abartmadin falan dersin..
(2,182 puan) tarafından
Tek mükemmel gerçek anne sensin hadi canım
(775 puan) tarafından
Ya şaka gibisin gerçekten diyecek birşey bulamadım sjsjjs
tarafından
Okuduğunla övünme yansıttıklarinla övün canım niye bu kadar hiddetlendinki
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Keyifle okudum takdir ettim hatta hassasiyetini ama bu konuda bilgi sahibi olmadığım için cevaplayamiyorum.
(276 puan) tarafından
Biliyor musun

Bilmiyorum demek bu cagda oyle kiymetli ki cunku herkes herbiseyleri biliyor bee kardesim :)))
tarafından
Bilmiyorum demek ilmin yarısıdır derler canım :) ♥️
(276 puan) tarafından
Senin var ya Allahina kurban bee...

Valla bende bilmiyorum..alanim degil belki biri bende bu surecten gectim sunu tecrube ettim der dedim ama..demez olaydim..
Bezdummmm
+1 oy
(676 puan) tarafından
Bence çocuğunuzun çözmeye çalıştığı soru yanlış çocuğunuzun seviyesine uygun değil öncelikle bu tip sorulardan uzak tutun  mantıklı ve yüzeysel anlatmak gerekir detaya girdikçe çocukta sahada kafa karışıklığı Allah'tan korkma vs gibi durumlar gelisebilir
0 oy
(276 puan) tarafından
Baslik 2 cocugum oldu kesin yine kapatilir benim post ehheh

Kimse okumaz ki cok mu uzun oldu yaaa huu :))
(276 puan) tarafından
Gulucen tabi napcan baska :)))
Yazik bee sana hakkini helal et deyip guya gulucuklerinin arasina laf sokusturayim derken aceleyle agzindaki ilk( hakaretimsi ) bak bunu biraz dusun )
Fiskirttin ..ve sebek deyiverdin

Neden cunku bu kadarsin ahahah.

Luzumsuz organizma seniiiiii...gevsek seniii:))
tarafından
Puhahaah kız vallahij şebeksin ya
(688 puan) tarafından
Harbi alemsin haa:)))
tarafından
Akıl desen nokta kadar yok gelmiş bir de bizimle laf dalaşı yapıyor haspam :))) hadi güzelim hadi üzerler seni burda:))
tarafından
Hadi bebeğim başka kapıya sen önce  açıklayıcı bir şekilde yazı yazmayi öğren sonra gel tartışalım olur mu sen daha kendini ifade etmekte zorluk çekiyorsun bir de gelmiş burda bilmişlik tarslıyorsun çoğu yorumunu okudum da cahillik fışkırıyorrr:))
0 oy
(6,437 puan) tarafından
Yani neden başta doğruyu söylemediniz ki zem zem falan dediniz düzgün bir dille sade anlatılabilir fazla süslemeye gerek yok kelimeleri bu kadar uzatarak anlatmak yerine olduğu gibi sade anlatabilirsin 
(276 puan) tarafından
Guzel kardesim dogruyu soylememk ne demek
Parca parca anlatiyorum guncel konulara gore onun sorularina gore ...peygamberlerin hayatlarini anlatiyorum ...

Hastalikta Sabirsa eyup peygamber ...
Kismen yusuf peygamber
Kismen musa peygamber
Ve tabiki canim peygamverimiz

Duzgun bi dille anlatmak ..tan kastiniz nedir ??
Bildigimiz herseyi coxugun zihnine bosaltamayiz ..yasina ve duygu durumuna gore anlatmak bayaa bi duzgun anlatmak oluyor onu bi soyliyim deee..

Aahh suslemek demissin de...bemce en suslu kelimerimiz coxuklar icin olmalii..
Yusuf suresi nasil basliyor biliyor musun sanki esrarengiz bi boyuta giriyormus gibi olursun
Yani Cenabi Allah kissayi en guzel sekilde susleyerek anlatmayi insan zihnine daha uygun oldugunu bildiginden boyle baslamistir

Ve Musa peygberi Firavuna teblig icin gonderirkem leyyin lisan kullan demistir
Yumusak  konus  anlaminda..bunlarin hepsi bize ne anlatiyor de hele bakiiimmm

En cok cocuklar hak ediyor vesselam ...
0 oy
(1,241 puan) tarafından
Aslında hz İsmailin kurban edilmesinde anlatılmayacak bişey yok sen dolandırırsan lafı çocuğun aklı karışır benim annem torunlarına falan hep anlatır bu konuyu sen uzatmışsın çocuğun aklı dahada karışmış düşünür yani 
(276 puan) tarafından
Annenize hurmetler

Kardesim geecekten yoruldum yaa  dolandirmak degil dogru zamanda dogru bilgiyi vermeliyiz
Maalesef bi kitapta kesmek ifadesiyle ogrenmesi hosuma gitmedi ..anneniz de heehalde kesiyordu diye anlatmiyordur yani umarim anlatmiyordur..
0 oy
(2,132 puan) tarafından
Ben 9 yaşından beri biliyorum bunu. Bence kissayi baştan doğru anlatabilirsin. 
(276 puan) tarafından
Oyyyyhhh..tamam dogru anlatirim
(2,132 puan) tarafından
Bunu nasıl bir konuşma tarzı.
0 oy
(1,916 puan) tarafından
Degistirip anlatmana gerek yok bunu cok küçük yasta ogrendim etkilenmedim Allahin bi lütfü koç inmiş gökten doğruyu anlatmalisn
0 oy
(542 puan) tarafından
Maşallah suphanaallah Allah'ım razı olsun senden inşallah ömrü boyunca ilim irfan sahibi hak İslam sahibi dinimiz din İslam kitabımz kuranı Kerim der. Der de sende sevapla mükâfatlanirsn inşallah.. Hz İsmail peygambermzn hayatını istersen sadece bir kaç saati bu konuya ayırıp naif bir dille hatta bu konuyu şimdilik unutması anlamında kapatırsanız etkilenmemesi durumunda zaten zamanla yaşı küçük unutacak. Hatta ders konusunu değiştirip hadislere namaz bilgilerine sıkmadan bogmadan konuyu şimdilik değiştirmen daha mantıklı olacaktır canım 
(276 puan) tarafından
Tesekkur ederim kardesim

Ders olarak degil aslinda sohbet eder gibi anlatiyoruz yani dogal akisinda gelisiyor ..merak ediyor cunku ...
(542 puan) tarafından
Anladım canım kolay gelsin:)
0 oy
(20,421 puan) tarafından
Bence gayet güzel anlatmışsın işte. 8 yaş küçük değil evet ama yine de ne gerek var çocukların okuduğu kitaplara bu tarz şeyler koymaya. Bunları ileride de ogrenseler olur. 
(276 puan) tarafından
Hah sonunda biri beni anlamis

Benim sikintili buldugum nokta buydu ..kontrolum disinda kesmek seklinde ogrenmisti bu beni uzdu

Ama herkes lafi dolandirma faln yazmis..neyse yahu
(20,421 puan) tarafından
Boşver
0 oy
(3,701 puan) tarafından
Aslında çok doğru ve güzel anlatmışsın sonuçta her türlü öğrenecektir bunu yani anlatımın yaklaşımın güzel. Merve gülcemal in kitapları zaten çok güzel diyanetin tek tek bütün peygamberler kitabı var çocuklar için. Özkan dı yazarı ama soyadını hatırlayamadım
(3,701 puan) tarafından
Bi de yılmaz yenidinç in peygamberler öyküleri diye kitabı var bi de onu araştır o da güzel bi kitap kendi de okuyabilir
(276 puan) tarafından
Tesekkur ederim kardesim bahsettigin yazari mutlaka arastiracagim oneri icin tekrar tesekkurler...
(3,701 puan) tarafından
Rica ederim herkes üzerine gelmiş ama ben bi gariplik görmedim yani
(276 puan) tarafından
Herkes fitratinin zekasinin kulturunun geregini yapiyor :)
Ne edelim

Selam ederim
(3,701 puan) tarafından
Arada bazen bana da çok bilmiş süper anne yaftası yapıştıryorlar boşver takılma
0 oy
tarafından
Çocuğuna neyi ne zaman anlatacağına bışey diyemem herkesin anlatim şekli kendine amaaaa yukarıdaki yorumlarında kendini biraz iyi anne mükemmel anne gibi göstermissin yorumlar istediğin gibide olmayınca verip veristirmissin
(276 puan) tarafından
Ya oyleysem ...ahahahah

Kardesim herkes kendine gore burda biaeyler danisiyor bende bunu sordum
Kendi sohbet aleminizde yoksa ben ne yapabilirim ...

Bazi Yorumlar konudan o kadar farkli ki
tarafından
Sana gittiğim bildigim yolları anlatamicam ama cidden biraz böbürlenme var sende
(276 puan) tarafından
Yargilarinizdan nefret ettim oyyyyyhhh...
tarafından
Puhahahha
tarafından
Ceylan kankim kafa bimilyon bunda yorma kendjnj :)))
(276 puan) tarafından
Destek mi lazim oldu ...
Yazik be yaa ..oysa alfabe heekese 29 harf ...hadi eglenin kendi aranizda be yaaa :))
tarafından
Sen demeseydin eglenmicektik zaten ne iyi ettin :)))
tarafından
Kanka başka kimi çağırsak desteğe hdhggfbf
tarafından
Bilemedim ya acaba kimi:)))))
tarafından
Mihri diycem de oda gaz zehirlenmesi yaşıyor ghfhgfj
tarafından
Mihri olmaz bebesi küçük:)) sevdada yatıyordur
tarafından
Meltem geldi aklıma bakmaz sjmdj özele:)))
tarafından
Vıttırıvızzık bu kadın:))) ne dediğini bilmiyor:)
tarafından
Git uyu bosver o zaman
tarafından
Büyüğü ayakta küçüğü uyudu :))) benim de uykum yok kitap okuyacağım:)
tarafından
İyi okumalar balım ❤
0 oy
(688 puan) tarafından
Cok uzun ve cok abartmışsınız normal.bir şekilde anlatın işte bazen çok kasıyorsunuz yaa hayatı akışına bırakın 
tarafından
Aradığım yorum verdim artını
(688 puan) tarafından
Sağol cnm :)
tarafından
♥️♥️♥️♥️
0 oy
(1,916 puan) tarafından
Dikkatimi cekti bütün cevaplarda cok uzun yazmisin olu oku bitmiyor işim geregi demisin hangi is bu kadar ayrıntılı cevap istiyor ?
(276 puan) tarafından
Himm Ok..
(1,916 puan) tarafından
Soru sordum neyin havasi bu saka gibisin .dd

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 572 göst.
4 Kasım 2022 Aile & Aşk kategorisinde Delinin biri (2,401 puan) tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 964 göst.
0 oy
6 cevap 579 göst.

412,674 soru

12,424,721 cevap

45,415 kullanıcı

Kategoriler

...