0 oy
1,175 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Ya kızlar bebeğim kakasını yapamıyordu eltim de kulak çöpünü zeytinyağına vurup poposuna gezdirdi kakasını yaptı ama  o günden beri bebeğim kakasını yapamıyor. Kulak çöpünü gezdirince yeni yapıyor nerdeyse bir hafta oldu bu şekildeyiz gazını yapıyor ama kakasını yapamıyor. 

32 günlük 

18 Cevaplar

+7 oy
(1,369 puan) tarafından
Gayet de doğru bişey yapmış aslında. Sadece şöyle bir sorun var sizin mudahalenizle büyük tuvaletini yapmaya alismamali. Galiba 8 gün yapmaması normaldi doktoruma göre. 

Bende uzun sürünce sırtını popsunu zeytinyağı ile hafifçe yogururdum. Bağırsaklarıni gaz çıkartır gibi masajla yapardım yumusasin diye karnı. 

Yine sizinki iyi bizimkiler sabun sokuyor çocuğun poposuna
(67 puan) tarafından
Doğru birşey bnce yaptığı ama anne sütü alıyorsa yediklerine dikkat et devam sütü kullaniyorsan mamayı değiştirmeyi dene
-Reklam-
0 oy
tarafından
Yok mu yardımcı olcak kimse ne yapmam lazım 
0 oy
(6,078 puan) tarafından
Arada yapılır çok kaka yapmadığında ama sürekli yaparsan alışkanlık olur. Bağırsak düzenleyici damla kullan 
tarafından
Durmuyor ama sürekli ağlıyor uyumuyor kakasını yapana kadar sonra çok rahat bir şekilde yatıyor ve anne sütü tek veriyorum mama filan içmiyor
(6,078 puan) tarafından
Tamam normal şuan kaka yapmayı bilmiyor gaz masajları yapın ve bağırsak düzenleyici damlaya başlayın düzenli kullanın damlayı 3 ay..
0 oy
(7,447 puan) tarafından
Çok yanlış bir hareket uyarmak yanlış popuyu..anne sütü alan bebek 10 güne kadar yapmayabiliyor zaten he mama alıyorsada mamanın içine her ölçek mama için bir çay kaşığı zeytinyağı koyabilirsin saf olmalı ama daha iyi olur bir daha sakın dokunmayın uyarmayın popuyu öyle yapar sonrasında sadece çünkü 
tarafından
Sadece anne sütü mama içmiyor
(7,447 puan) tarafından
O zaman normal 10 güne kadar bir daha ne sen ne de başkası bu şekilde uyarmasın alışır yoksa veya başka sorunlar oluşabilir
0 oy
(164,114 puan) tarafından
ben burda 1 haftalik bebek kaka yapamiyo diyince totosuna sabun koy diyenu biliyom eltinjn yaptigi dogru bisi ama bunu aliskanlik yapmayin bi dr gotur bisi yazar duzelie
tarafından
1 haftadır bu şekilde yapıyor mecbur yapıyorum bende çünkü çok fena ağlıyor sesi gidiyor ağlamaktan
(164,114 puan) tarafından
gazi olabilir gaz damlasi veriyomusun
tarafından
Gazını yapıyor sadece kaka yapmıyor
0 oy
(1,334 puan) tarafından
Yanlış bir şey yapmamis ama buna alismamali sonra bağırsaklar tembellesir 10 güne kadar kaka yapmaması normal ama sen yine de icin rahat etcekse doktora götür 
0 oy
(158 puan) tarafından
Gayet normal bir şey yapmış çünkü bebeğiniz küçük çok sıklıkla kabız olabiliyor o şekilde bu yöntemi deneyin ben de bebeğimi 20 günlükken bu şekilde yaptım hem gazını çıkartıyordum hem kakasını yapıyordu ki bana zaten sağlık ocağındaki doktorum da bunu önermişti ayriyetten Bir de gaz damlası kullanıyorduk sap simplex kullanıyordum
tarafından
Kaç gün boyunca yaptınız kızım 1 haftadır bu şekilde yapıyor
(158 puan) tarafından
2 güne bi yapıyordum canım
0 oy
(5,439 puan) tarafından
Doğru olanı yapmış benim oğlumda bir süre öyle yaptı 
0 oy
(11,776 puan) tarafından
Benim oğlum 10 günde bir yapardı bende bir çay kaşığı zeytinyağı iciridim popusuna 2 damla dokerdim masaj yapardım karnına doktor banada demişti 10 günde bir yapması normal 
0 oy
(24,261 puan) tarafından
Dostum kendi haline salın mumkunse bebisi. Oğlumun rekoru 9 gün. Kakasını yaptığında kıvamı normalse ve anne sütü alıyorsa hiç dert etme. O sütleri kullanıyor. Çok posası çıkmıyor. Bol kilo yapıyor ve bebise süt yarıyor demek. 5 aylıkken falan geçmişti.bol bol karın masajı yap. Ve sen kabız yapacak yemekler yiyecekler yeme 
tarafından
Ama çok ağlıyor sesi kısılcak şekilde kıpkırmızı oluyor kulak çöpüyle çıkardık mi rahatlıyor ve uyuyor
(24,261 puan) tarafından
Doktor bize fitil vermişti. Çok iyi anlıyorum seni. Bol bol gaz masajı yap. Bı de biogaia bağırsak düzenleyici kullanın. Siz bilirsiniz yine de tabi. Zamanla geçiyor inşallah
0 oy
(238 puan) tarafından
Dogru yapmis canim merak etme.sen de gun icinde bol masaj yapip kucaginda hoplat 
0 oy
(1,057 puan) tarafından
Doktora götür daha çok kücükmüş mama veriyorsan ona göre mama veriyorlar ilac verirler mi bilmiyorum kücük diye doktora götür bence 
tarafından
Anne sütü içiyor Canım
0 oy
(9,921 puan) tarafından
10 gune kadar yapmaması normal anne sutunde mama varsa 5 gun o kotu bısey degıl bişey olmaz
tarafından
Anne sütü tek içiyor
(9,921 puan) tarafından
O zaman 10 güne kadar normal zorlanıyo olursa o uygulama yapılabilir ama sık sık değil
0 oy
tarafından
Bende yapıyordum kızıma belli Bir süre sonra kendi yapar merak etme
tarafından
Ama bir hafta oldu halen o şekilde yapıyor
tarafından
Ben bir aydan fazla o şekilde yaptım
0 oy
tarafından
Eeltin doğru yapmış ne var bunda Teşekür et demki çocukta sıkıntı var yapamıyor  o dönemde gaz masaji yapmn lazm sirtni ovlycan yapar 
0 oy
tarafından
Mama mı alıyor anne sütü mü?
tarafından
Anne sütü
tarafından
Her gün sen kendin 1 yemek kaşığı hakiki zeytin yağı iç. Bebeğe geçer sütten büyük ihtimalle yapar. Ben öyle yapıyordum.
0 oy
(394 puan) tarafından
Canim Sadece anne sütü veriyorsan yediklerine dikkat et. Nohut fasulye mercimek asla yeme.  Kayisi hoşafi yap arada üzümlü onu ic.  Bebeğinin karnına saat yönünde yağla masaj yap 5 e kadar say. Emzirdikten sonra gazini mutlaka çıkar. 
0 oy
tarafından
Bunun eltinle ne ilgisi var bir çok annenin yaptığı bir şey bizim de 5 aylık yapmıyor doktorumuz öyle dediği için bi kaç defa yaptık ama alışmasın diye de sürekli yapmıyorum eltin tanlış bir şey yapmamış

İlgili sorular

0 oy
41 cevap 1,621 göst.
14 Ekim 2020 Alışveriş-Hediye kategorisinde Sinem bolatat (261 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 179 göst.
+4 oy
33 cevap 1,412 göst.
0 oy
13 cevap 472 göst.
17 Aralık 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,494,928 soru

24,422,273 cevap

351,668 kullanıcı

...