0 oy
468 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
Şimdi kızlar bu söze inanıyorum aslında...

İlk gebeliğim de her ay test yaptım neredeyse en son tamam olmuyo tedaviye giricem dediğim ay hamile olduğumu öğrendim

Bide böyle bişey duydunuz mu bilmiyorum benim korunmayı bıraktıktan sonra son iki üç aydır adetimde gecikmeler oluyor bunun sebebi anne.rahminin kendini bebeğe hazırlamasıymış doğru mu?

26 Cevaplar

0 oy
(658 puan) tarafından
Bu doğru çünkü çocuk da çocuk diye tamamen üremeye odaklandığınız zaman vücudunuz gebelik hormonu yerine stres hormonu salgılıyor. 
tarafından
Haklısın canım
-Reklam-
0 oy
(11,499 puan) tarafından

Kesinlikle stres çok etkili. Doktor bana yumurtan oluşmamış demisti diger ay tekrar gel demişti bende nasılsa yumurta yok olmaz diye aklima bile getirmedim hiç ama yumurta sonradan olmuş hamile kalmıştım. Ikincisi evet duzenli olup da değişiklikler oluyormuş hazirlandiginda bende öyle duymuştum 

0 oy
(1,685 puan) tarafından
Hayır canım ben gayet de kafama taktıgim ay hamile kaldım. Düşük yapmıştım çok üzülüyordum tekrar çocuğum olsa diye dört gözle bekliyordum kafama çok takıyordum hamile kaldım çok şükür :)
0 oy
(1,322 puan) tarafından
Benim de aynen öyle oldu. Her ay ağlıyordum artık adet oldum diye. Sonra psikolojik hapa başladım çocuk fikrini rafa kaldirdik. 9 ay sonra falan kondom yoktu bı kereden bişey olmaz tek tüpüm var dedim. Yani olursa da güzel olur tabi önlem almadım. O ay tek seferde olmuş hemen olacağını beklemiyordum tek tüple bide 
0 oy
(18 puan) tarafından
Kesinlikle öyle oldu. 1 sene hic korunmadik 4-5 ay test yaptım hamile olmayı çok istiyordum hep negatif. Sonra dedim bizde bi sorun var çocuk olmuyor dedim saldım. Hastaneye gidecektik araya izin falan girdi derken sonraki ay  hamile kalmışım. 
0 oy
(1,148 puan) tarafından
6 ay çocuğum olsun diye uğraştım kafama taktım neden olmuyor diye doktora muayene oldum pcos olduğumu öğrendim çocuğum olmayacak hiç diye nasıl kabullendiysem hiç aklıma bile çocuk gelmedi sonra 6 haftalık hamile olduğumu öğrendim. Ultrasonda görene kadar da inanmadım 
0 oy
(1,818 puan) tarafından
Pcos tan olmaz dedikleri için ben direkt olmaz nasılsa diye rahattım evlenir evlenmez oldu stres etkiliyor sanırım 
tarafından
Pcos nedir cnm
(1,818 puan) tarafından
Polikistik over diye bir hastalık canım kistler vardı geçmiyordu
0 oy
(4,394 puan) tarafından
Evet benim de öyle oldu ilk korunmayı bıraktım sanıyorum ki hemen o ay hamileyim baktım yok ertesi ay başladım arastırmaya gittim ovuluasyon testi aldım yaptım o ayda olmadı o testlere de sinir oldum yapmadım Bi sonraki ay geçici Bi işe girdim aklımda hiç bebek yok eşimde çok yoğun çalısıyor yani o ay çalısma falan hak getire :)) ama nasıl oldu ise sanki içime doğdu adete 5 gün kala kaset test yaptım anında ikinci çizgi çıktı şok oldum dedim heralde test bozuk sabah Bi daha yapayım sabah Bi daha yaptım adetime 3 gün kala da kan verdim 346 çıktı öylelikle kavuşmuş oldum şimdi 11 aya girdi minik adamım şükürler olsun ☺️❤️
tarafından
Peki cnm ilk çocuğun mu bide korumayı bıraktıktan bir süre sonra adette gecikme oluyor Muş bunun sebebi yakın zamanda hamile kalacağınin göstergesiy miş doğru mu sence cnm

Bende 1 buçuk seneye yakın geri çekilme yöntemi ile korundum 1 buçuk senedir de korunmuyorum ikinci çocuğu istiyoruz son 3 4 aydır adetim de gecikmeler oluyor
(4,394 puan) tarafından
Evet canım benim ilk çocugum ben adetimde her hangi Bi gecikme yaşamadım diye hatırlıyorum ama emin de değilim Rabbim gönlüne göre versin insallah en kısa zamanda ikinci yavrunu sağlıkla kucağına alırsın ❤️
0 oy
(309 puan) tarafından
Benim eşimden dolayı olmuyodu ameliyat oldu ilaç tedavisi derken hamile kaldım 2 aylık kalbi durdu karnımda onun etkisiyle boşladım ben harıl harıl işe verdim kendimi çalışıyodum vardır Rabbimin bi bildiği dedim ve 2 yıl sonra hamile kaldım şimdi 1 yaşında Rabbim isteyen herkese nasip etsin 
0 oy
tarafından
Ben kafama takmiyordum çünkü planlı gebelikti ilk planladigim ay kaldım olursa olur olmazsa gelecek ay diye düşünüyordum 
0 oy
tarafından
Sürekli eşimle yumurtlama döneminde planlı ilişki ayarladık başarılı olamadık. En ufak belirtileri hamilelik sandım ama sonuç negatif oldu . Sonra hamile kaldım ertesi gün kimyasal gebelik yaşadım. Derken kontroller falan bir sorun olmadığını anladık. 4 5 ay gecti   ben ise başlayacağım dedim eşime birikim yapalım çocuğa ara verelim dedik ise başladım. 1 hafta sonra fenalaştım hastaneye kaldırıldım meğer hamileymişim 6 haftalık. Şimdi 5 aylık oldu oğlum. Yani hersey vaktinde güzel:))
0 oy
(1,386 puan) tarafından
Aynen. Tedavi gördüm olumsuz oldu. Ara verdik. Eşim iş değiştirdi. Kardeşim ve çok yakın bir kuzenim nişanlandı. Ben de ara yerde öyle koşturup yardımcı olayim derken bir baktım hamileyim. Mucize gibi bir şeydi bizim kendiliğinden olması. Rabbim herkeslere yaşatsin. Dedim hakikaten takmamak gerekiyormus
0 oy
tarafından
Rahim hazırlama olayını bilmiyorum canım ama halam çocuk çocuk diye kafayı yemiş haldeydi yumurta çatlatma iğneleri yumurta geliştirici ilaçlar sürekli içilen folikasitler derken 2 düşüğü oldu hafta 3 4 hafalikken ben çocuğa layık değilim heralde layık olsam Allah babada nasip eder diyodu taa ki napiyim nasipte yok demekki olanları buyutuyum bu da bana yeter dedi adetini bile takip etmeyi bıraktı ki o ay ev taşıdı kayinbabamı yatalak kaldı kapı gibi adamın afedersin altını bile aliyodu evi sobaliydi koca koca kovaları indir kaldır yapiyodu önceki dönemde süpürgeyi parmak ucuya tuttuğu halde 2 düşüğü olmuştu bu sefer o kadar iş yapmasina ramen çocuk 6 haftalık olmuş farketmemis bile şuan 6 aylık 3 ay sonra doğacak aslan parçası 
0 oy
(2,859 puan) tarafından
Bende öyle yaptım cnm ilk gebeliğim dış gebelikti snra düşüktü. Çok takiyordum ne zmn olacak diye. Düşükten snra takmamaya düşünmemeye başladım.olursa Rabbimden olmassa yine Rabbimden dedim .düşükten 3 ay snra gebe kaldım.tabii 3. Gebeliğim de de diğer gebelikler gibi kanamam oldu. Ama çok şükür ilaç falan kullandım smdi bebeğim 21 aylik.
0 oy
(673 puan) tarafından
Evet düşünmeyi bıraktığım ay hamile kaldım ..ama tedavi olacak denemiştim ALLAH en iyisini bilir en güzel zamanda verecektir diyipbisimi ALLAH a bırakmıştım
0 oy
(2,156 puan) tarafından
Ben o şekilde kalamadim ama iki tüp bebek yaptıran, yıllarca uğraşan eltim tamamen vazgeçtiği zaman hamile kaldı. 10 yıl sonra geldi mucize bebeğimiz, herkese büyük sürpriz oldu
0 oy
(1,118 puan) tarafından
Evet canim ben de ilk once cok taktim.  Hatta benim adetim hep duzenlidir 4 gun gecikme oldu v diger ayi tedavi aldim ve hamileydim
0 oy
(914 puan) tarafından
Tam 8 ay her zamn test yapıp ağladım dedim artık olmuyo herşey Allah'tan bıraktım ardına hamile kaldım stres kesinlikle engelliyo hamile kalmayi bu çok doğru 
0 oy
tarafından
Gerçekten öyle canım o ay doktorum la konuşmuştum bana gel artık bakalım dedi doktora gidecem bir çare bulamaz diye kafam rahattı test yapayım dedim öylesine adetten 5 gün önce kaset testte çıktı şoka girdim yere çöktüm rabbim tüm bekleyenlere evalat hasreti çekenlere tez vakitte nasip etsin inşallah canım rabbim sana sağlıklı hayırlı bir evlat versin dua etmekten vaz geçme 
0 oy
(1,644 puan) tarafından
Benim gerçekten öyle oldu 

İlgili sorular

0 oy
44 cevap 1,385 göst.
16 Ocak 2022 Diğer kategorisinde Birbebekmeselesi (336 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 192 göst.
0 oy
8 cevap 466 göst.

412,797 soru