0 oy
403 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (247 puan) tarafından

:)))Esiniz 16-17 saat calisiyorsa ve haftada bir gun tatili varsa ustelik geceden sabaha sabahtan ise gidene kadar uyuyorsa yani evde bi Saat anca gorusebiliyosunuz ondan bi yardim ev isi beklermisniz cocugunuz da var hamilesiniz kahvalti hazirlamasini kendi cayini kendi koysun vs Buna benzer ufak tefek seyler yoksa siz mi yaparsiniz 

21 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Hayır yardım beklemedim oda yapmaz zaten hahsjhshs
(247 puan) tarafından
:) Aynen bnmkide besyuz defa soyledikten sonra Belki
-Reklam-
0 oy
(879 puan) tarafından
Eşim çalışıyorda ben evde yan gelip yatıyor muyum ev işi bitmiyo ki sabah supursen bir saat sonra yine aynı yemek çamaşır bulaşık ütü vs hep bizde yoruluyoruz sonuçta robot değiliz yani kalk bu seferlik çayını al derim 
(247 puan) tarafından
Bazen anlamiyolar iste diyoki kac saati aliyo bu ev isleri bi saat mutfak temizlesen bi saat evi toplasan bi saat yemek yapsan 3-4 saat sonra napiyosun yatiyosun diyo he diyorum cocugada kuslar bakiyo
(879 puan) tarafından
Çocukla ilgilenmek tüm günümüzü aliyo zaten demesi çok kolay 1 saatte bitermis he anam biter he
(7,456 puan) tarafından
Ya yapılır çay koyulur bişey olmaz beklemez ama eğer bu şekilde konuşup düşünüyorsa bi zahmet mutfağın yolunu biliyorsun derim yoksa çay koymakta birşeyler hazırlamaktan ne olcak
0 oy
(658 puan) tarafından

Eşim eski işinde gece 1 gibi gelirdi, hamileydim. Doğum yaptım 3 hafta babalık izni verdiler sonra tam gaz devam. İstifa et dedim istifa etti. Ben çalıştım o bebeğimize baktı. Birlikte çok güzel büyüttük kuzumuzu. Eşim hala çalışmıyor bu arada :)

tarafından
Neden istifa et dedinki
(247 puan) tarafından
Ne guzel Allah mutlulugunuzu daim etsin :)
(658 puan) tarafından
Böyle hayat mı olur, bebeğin var eşin var, akşam 10:00'da eve gel, 12'de tekrar bilgisayar açman gereksin. Sabah 6'da kalk. Uyumayan bir bebek, gözü yaşlı bir ana. Benim işim nispeten rahat, hiç yanlış anlamam çalışmazsan dedim sana yük de olmam dedim. Allah'a şükür geçinip gidiyoruz.
tarafından
Değişik ama iyiymis
(658 puan) tarafından
Eşim bildim bileli çalışıyor, biz sevgiliyken de çok çalışırdı. Artık bebeği oldu, yorgun ve mutsuz bir baba görsün istemedim. Çok şükür Allah var, ben varım, sağlık olsun yeter ki.
(7,456 puan) tarafından
Hayat müşterek sonuçta kimin kazandığı önemli değil sizin paranız sonuçta eğer bu şekilde mutluysanız huzurluysanız hiç bir önemi yok :)
(658 puan) tarafından
Kesinlikle, çok şükür kimse de dert etmiyor. Ailelerimiz de karışmaz. Canı ne zaman çalışmak isterse çalışsın. Ben böyle kazandığım sürece tabii :)) Bana, bebeğimize, ailemize saygısı sevgisi olduğu sürece çalışmayıp dinlenmek istemesi sorun değil.
(7,456 puan) tarafından
Kimsenin karışmaması en doğrusu zaten siz ayrı bir ailesiniz kazancınız eviniz ayrı :) Allah daim etsin her zaman mutluluk huzur sevgi saygı önemli gerisi hiç önemli değil :)
(124 puan) tarafından
Haha bence kadınlar çalışsın erkekler bebek baksın vallahi erkekler zor yükü daha iyi tasirmis ya tasisinlar işte çalışmak daha kolay.d
(658 puan) tarafından
:))) Ama galiba eşim benden daha iyi bakıyor :P Aşırı sabırlıdır, keyifle ilgileniyor oğlumuzla. Ben o kadar sabırlı değilim. Yemek yemezse bırakıveriyorum kaldırıyorum. Eşim sabırla oyun yaparak bekliyor başında :) Bakıcımız da başladı eşim istediği zaman dışarıya çıkar gezer, proje alır iş bakar. Onu öyle rahat görünce de ben mutlu oluyorum. Ben mutluysam bebek de mutlu, daha ne :)
(7,456 puan) tarafından
Olsun ne güzel işte ilgileniyor benimki de öyle oyunlar yapar sever herşeyiyle ilgilenir akşamları haftasonları ilgisini her daim hissettirir :) ben de çalışıyordum hamileyken ayrıldım pandemi çok yükselmişti riskliydi sonra oğlumu büyütme vs derken şimdi yine hamileyim 35 haftalık çocuklar büyüsün devam edicem :) kesinlikle mutlu ebebeynler mutlu bebekler :)
(658 puan) tarafından
Sizin opsiyonu da düşündük biz, acaba ben bıraksam çocuğa ben baksam diye. Eşim çok güzel kazanıyordu çünkü. Ama sonra düşündük baktık ki ömür gidiyor. Minik bir bebek var bize muhtaç. Hele biraz büyüsün para yine kazanılır dedik. Çok şükür yetiyor her şeye benim maaşım da. Allah kuzularınızı size bağışlasın, sağlıkla keyifle büyütün siz de
(7,456 puan) tarafından
Çok teşekkür ederiz amin inşallah Allah sizinde gönlünüze göre versin :)
0 oy
(1,121 puan) tarafından
Esim çokcalisiyor hatta kendi isleri oldugu icin pazar günleri dw sık sık gider is yerine bi kac saatte bir falan. Yine de kızımla ilgileniyor yemegini yediriyor üstünü değiştiriyor oyun oynuyor falan. Onun disinda ev isi yardimi veklemem ben :) zaten cok dağınık biri değil şükür kızımla ilgilense o bile yeter. 
0 oy
(771 puan) tarafından
Eşim çok çalışyor, bende aynı şekilde ama Allah razı olsun yardım der dememe gerek kalmaz. Ama ben çalışmadığımda ondan asla beklentiye girmem 
0 oy
(4,889 puan) tarafından
E kendi çayını bir zahmet kendi koysun hamile hamile bana mı yaptıracak ama yok çocuğa baksın yok temizlige yardım etsin beklemezdim 
0 oy
(741 puan) tarafından
Yok beklemem 
0 oy
(18,566 puan) tarafından
Bu kadar çok çalışıyorsa yardım beklemem ama ilgi beklerim bana ve çocuğuma zaman ayırıp ilgi göstermesi gerekiyor öbür türlü evlilik diye bir şey kalmaz erkek kadının maddi ihtiyaçlarını karşılayan biri kadın erkeğin hizmetini gören biri olur evliliğin bir paylaşım içermesi lazım 
0 oy
(7,375 puan) tarafından
Tatili yok 12 saat çalışıyor sürekli pazar günü bile iş e gidiyor yardım beklemiyorum dinlensin dinlemiyor bile düzgün 
0 oy
(7,106 puan) tarafından
O kadar çalışsa izin veremem mesleği gereği 12 saat sürüyor evden gidip eve gelmesi her akşam en az 3...4 saat bakar çocuklara ben ya uyurum ya temizlik yaparım ya çay kahve bakım banyo yaparım . O insan evet bende insanım . 17..19 saat çalışmak niye karın toklugu bir su bir ekmek değil mi . Gerisi zaruri masraflarimjz 
0 oy
(9,620 puan) tarafından
O kadar saat çalıştığı zamanlarda oldu yinede kendi işini kendin yaptı hepte yapar 
0 oy
(9,641 puan) tarafından
Dip köşe temizlik yap demem ama yardim beklerim yemek kahvaltı beceremez ama hazirladigimda masayı toplar yerine yerleştirir hani ufak yardımlar ile mutlu eder... ki bebek geldiğinde ben bitmiş olurdum akşama yapamadığım zaman gelince hemen toplar  yemek yoksa bibyunurta kırar işimi görürdü yine sagolsun
0 oy
(7,864 puan) tarafından
Bana yardım etmiyor ki kendi çayını kendi koyuyor kendi kahvaltısını kendi hazırlıyor. Kendi dolabını kendi düzenliyor. Bu bana yardım değil. Ayrıca ikincisi çocuğu yapıyorsa tabi ki de en azından kendi işini kendi yapabilir. Kadının sorumlulukları daha çok. 
0 oy
(209 puan) tarafından
Bana göre ev işi çocuk bakmak falan daha zor keşke yardımcı olsalar. Ama olmuyor 10 yıllık evliyim eşime bı sofra dahi toplattiramadim sofrayı bırak kendi yaptığı dağınıklığı bile toplattiramadim
0 oy
(4,098 puan) tarafından
Günde 8 saat işte ve sadce 4 saati çalışıyo ona rağmen Bi beklentim yok çnkü ne temzlk te ne çock bakm da kendimden başksna güvenemiyorum
0 oy
(4,962 puan) tarafından
Ufak tefek şeyleri yapsın tabi söylemeye gerek kalmadan eşim yapar ama o derece çalışsa halı kalır ki blmiorm
0 oy
tarafından
O şekilde çalışıyorsa ben hiçbir şey istemezdim şahsen. İnsani değilmiş ki çalışma saatleri yazık günah. Ama tabi yaptığı iş de önemli. Benimki bütün gün ayakta çalışıyor mesela kıyamam o yüzden. Ne derseniz deyin ev işiyle falan bir değil bu şekilde çalışmak. Benim fikrim.
0 oy
(135,704 puan) tarafından
çalismasi evle ilgilenmesine engel olamaz calismayi calisma saatlerini bahane edemez ☺️ evle esle cocukla ilgilenmesi erkegin boynunun borcudur♥️ sizin icin demiyorum 16 ,17  saat calisip 2. bebegi yapacak zamani olan evle esle cocukla ilgilencek zamanida bulur 
0 oy
(25,196 puan) tarafından
12 saat çalışıyo her yardımı da eder söylememe gerek kalmaz çünkü farkında ben çalışıyorsam sende boş durmuyorsun çocuk bakmak ev işi temizlik yemek kolay değil der. Cumadan tembihler bugun iş yapma 2 gün evdeyim ben yaparım der. Ama ben ona iş bırakmam pek hafta sonu dinlensin diye. 
0 oy
(3,240 puan) tarafından
Yardım beklemem zaten yapar o evdeyken elimi ne işe sürerim ne çocuğa:D

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 274 göst.
19 Haziran 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
56 cevap 497 göst.
13 Aralık 2021 Aile & Aşk kategorisinde Gulsen0404 (6 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 234 göst.