Arkadaşına çok üzüldüm, bu tür zorbalıklar hâlâ yaşanıyor maalesef ve öğretmenlerin çoğu bunun farkında bile değil. Böyle çocukların aileleri bilgilendirilmeli ve çocukların bu davranışları neden gösterdikleri araştırılmalı kesinlikle. Çünkü ileride topluma faydalı evlatlar yertistirebilmeleri için bu çok gerekli. Ne yazık ki zorbalık tüm hayat boyunca devam ediyor, iş yerinde, marketteki görevliye, komşuya, parkta salıncağı kapan başka bir çocuğa... Çocukların empati duygusunun gelistirilebilmesi, insanlara ve farklılıklara saygı göstermeyi ogrenebilmeleri için öğretmenlere büyük görevler düşüyor. Zaten eğitim-öğretim denmesinin sebebi de bu, öğretim tamam, dersler öğretiliyor ama eğitim kısmında büyük açıklar olduğunu düşünüyorum. Aile tarafından oğretilememis her şey okulda öğretilmelidir, tuvaleti temiz kullanmak, yerlere çöp atmamak bile aileden alınamadıysa, okulda oğretilmelidir. Toplumlar ancak bu şekilde daha iyiye giderek gelişebilirler.
Umarım o kadın da kendisini geliştirebilmiştir ve kendisi gibi zorba evlatlar yetiştirmiyordur. Arkadaşın da içten mi söylüyor bilmiyorum ama bir bebeğe beddua edecek kadar ne yaşadıysa, Allah o bebeğe değil, o kadına yaşatır bunu..