0 oy
119 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (271 puan) tarafından
2.5 aylıkken kilosu 5600gramdı. Bugün baktık 5.900gram çıktı. 2-3 saatte bir emziriyorum. Karnı da doyuyor huzursuzluğu yok. Bu ay hasta olmuştu çok kustu ishal de olmuştu ondan olabilir mi acaba? Böyle bi durum yaşayan var mı? 10 gün sonra tekrar kontrol ettircez ama ben baya tedirgin oldum.

5 Cevaplar

0 oy
tarafından
Anne sutumu alıyor sadece 
(271 puan) tarafından
Evet anne sütü sadece
-Reklam-
0 oy
tarafından
Doktor bunla ilgili bisey dedi mi
(271 puan) tarafından
Hasta olduğu için 15 gün sonra bakalım karşılaştıralım ona göre mama takviyesine başlarız dedi
tarafından
O zaman panikleyip sorun etme 15 gün sadece
(271 puan) tarafından
Valla o 15 gün nasıl geçecek bilmiyorum. Söz konusu kızım olunca fazla evhamlı oluyorum malesef
tarafından
Fazla evhamda iyi değil ayrıca doktor kontrolü altında zaten kötü bisey olsa doktor önlem almaz miydi
0 oy
(658 puan) tarafından
Hastalıkta zayıflar evet. Çift meme mi emiyor tek mi?
(271 puan) tarafından
Çift meme
0 oy
(1,986 puan) tarafından
2 3 saatte emzirme diye bir şey yok aklına geldikçe emzirmen lazım ben 3 aylıkken yarım saatte bir emzirirdim. Uyuyorsa bile en fazla 2 saat bekler uykuda emzirirdim. Hele de hasta çocuğu her kustuğunda her bez değiştirmede emzirmen lazım. Kilo almamış hiç yazık öyle yapma bol bol emzir. Olur öyle bazen bu ay bununla geçmiş olsun ama besleme şeklini değiştir daha sık emzir yetmiyorsa mama var. Çocuk doymamış sadece açlığını bastırmış.
(271 puan) tarafından
Ben de her aklıma geldiğinde emziriyordum. Çok sık emziriyorsun fazla gelir diyip azaltmamı söylediler. Kendi istemediği sürece 2-3 saat beklemeye başladım ben de. İlk çocuğum ne yapacağımı şaşırıyorum vallahi
(658 puan) tarafından
Bence şu kadar emzirmelisin bu kadar emzirmelisin diye bir kural yok. Ben de tam tersi 3 saat dolmadan asla emzirmezdim. Ama oğlum hep şişkoydu. 2-3 saat gayet de yeterli, o yüzden hanımefendiyi az emzirmiş diye sorumluluk altına sokmak doğru değil. Hastalanmış zaten, kusmuş sıvı kaybı olmuş. Ben de bir ay bir göğsüm rahatsız olunca tek meme emzirdim sadece 500 gram almıştı. Öteki ay toparladık.
(1,986 puan) tarafından
Ben de zaten onu diyorum 2 3 saat diye kendini sartlama aklına geldikçe emzir dedim başka bir şey söylemedim. Benim oğlum da ishal oldu çok sıvı kaybetti sürekli emzirdim her ay ortalma1200 gr alırdı o ay 1000 Gr aldı sadece fazla kaybımız olmadı
(271 puan) tarafından
İnşallah biz de toparlarız. Daha önce bu durumda kalan var mı diye merak etmiştim. Teşekkürler :)
(271 puan) tarafından
Anladım ben ne demek istediğinizi teşekkür ederim haklısınız :)
0 oy
tarafından
Bizde hastalandı o ay sadece 200 gr almışız ebe hasta olduğu için dedi şimdi çok şükür toparladı 
(271 puan) tarafından
Oh iyi çok şükür. İnşallah biz de toparlarız en kısa sürede

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 785 göst.
3 Ekim 2020 Diğer kategorisinde Mervekrvl (983 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 436 göst.
2 Eylül 2022 Diğer kategorisinde birminikanneyimm (484 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 187 göst.
27 Kasım 2021 Aile kategorisinde muallime.hanim (299 puan) tarafından soruldu