0 oy
501 göst.
Diğer kategorisinde (453 puan) tarafından
Heyecandan mi bilmiyorum çok ettiriyorum bide debriyaj çok hızlı kaldırıyorum nasıl aşarım bunu

15 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Yavastan depriyajdan ayagini cekerken kıpraşımı hisset ozaman bas gaza yavastan o araba bi titresin yani
(267 puan) tarafından
Kız şu titreme işi nasıl oluyor bende hep istop ettiriyorum herif öğretmeyecm artık diyor
tarafından
Asko yavas kaldir ayagini araba titriyo hissedersin
(267 puan) tarafından
Yavaş yapmaya çalışıyorum ama demekki hızlı kaldırıyorum =D
-Reklam-
0 oy
tarafından
Önce sakin olucaksın canım benim erkek kardeşim bile ilk sürmede arabaya çarptı :D
0 oy
(149 puan) tarafından
Devriyaji kaldırırken yavaş yavaş arabanın titremesini hisset sonra orda bırakmadan yavasta gaza bas ve devriyaji yavaşça kaldır stres yapma sadece arabayı hisset
0 oy
(1,655 puan) tarafından
Canım demekki sen bianda debriyajdan kaldırıp gaza basmaya calisiyosun öyle istop edio
(453 puan) tarafından
Aynısını yapıyorum ya :(
(1,655 puan) tarafından
Yavaş yavaş ayağını debriyajdan kaldırırken yavaştan gaza basacaksın benim ehliyetim yok ama eşime bikac kere öğret dedim bana aynısını bende yapiyodum
0 oy
(9,921 puan) tarafından
Ayagını kaldırırken 3 e kadar say 1 2 3 diye
0 oy
(12,022 puan) tarafından
Arabanın titredigini hissetmen gerekiyor.yavasca kaldır ayağını hızlı kaldiriyorsundur.araba titremeye başlayınca gaz ver cokcyavas debreaj ile gaz pedalına basis hızın aynı derecede olmalı ki araba kavrasin.arabanin titredigini de en iyi direksyondan anlarsın.direksyon titrer.
0 oy
(1,369 puan) tarafından
Debriyaj dan ayağımı çekmeden önce içimden 3 e kadar sayardim dkekekeke böyle böyle bulduk çözümü bir süre sonra da elim alıştı zaten 
(841 puan) tarafından
Ayağım alıştı demek istedin galiba canım asjasj
(1,369 puan) tarafından
Sjsjsjsjs evet evet ama benim istop sorunum olmadı hiç. Bir kere bile istop ettirmedim arabayı. Benim debriyajla uygun vites atma sorunum vardı ondan elim alıştı demişim djdjdkeek
0 oy
(421 puan) tarafından
Muhtemelen debriyajdan ayağını onc3 yavaş çekiyorsun sonuna doğru birden kaldırıyorsun istop ediyor . Tamamen pratik yapmakla alakalı motorun sesine pedalların sertliğine vs alışınca düzelir 
0 oy
(4,061 puan) tarafından
Kaldırmadan biraz gaza basar isen araba istop etmez canim 
0 oy
(6,435 puan) tarafından
Evde ayağının altına yastık koy sağ sol çalışması yap debriyajdan çekerken gazı azıcık ver 
(6,435 puan) tarafından
Bide arabada tabanını yerden kaldırma bastığın yeri sadece kaldır
0 oy
(9,684 puan) tarafından
Araba yürümeden debriyaji tamamen bırakma zamnal yapa yapa alışırsın 
0 oy
tarafından
Canım evde yastıkları ayağının altına koy pratik yap yavaş hareket ettireceksin debriyajdan öyle hızlı hareket etme alışmadıkça 
0 oy
(1,444 puan) tarafından
Arabanız dizel mi LPG mi

Ben dizel alışmıştım bizim arabada LPG li valla resmen attan inip eşeğe binmek gibi oldu . Şükür istop ede ede alıştım artık 
0 oy
(782 puan) tarafından
Arabanın istop edecehini anladığın an debriyaja bas ayağını debriyajdan kaldırma hareket ettikten 3 sn sonra kaldir
0 oy
(511 puan) tarafından
Canim sole dusun debriyajdan ayagini gec kaldirsanda o kdr sorun olmuyo ama erken kaldirrsan istop edio gec kaldirmak daha iyi

İlgili sorular

0 oy
20 cevap 1,269 göst.
29 Kasım 2019 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 635 göst.
27 Aralık 2025 Diğer kategorisinde Mnbvcxz (4 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 323 göst.
9 Aralık 2025 Diğer kategorisinde nurr001 (3,905 puan) tarafından soruldu
+2 oy
4 cevap 351 göst.