0 oy
133 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (471 puan) tarafından
Kizlar ben normalde mantar hiç pişirmedim.    Oturdugum yerde mantari cok tuketirler bizde merak ettik komşum doğranmiş dondurulmuş kanlica mantari verdi en guzel şekilde nasil yapabilirim

7 Cevaplar

0 oy
(2,705 puan) tarafından
Doğranmş dondurulmş diyosun o direk sote olur canm basşak türlü kullanamazsın 
(471 puan) tarafından
Sotesini nasil yapacam
-Reklam-
0 oy
(10,937 puan) tarafından
Donuksa sadce sote olur canım.ben birde mantar taze ise kizartirim
(471 puan) tarafından
Kizartma mi daha iyi sote mi bide nasil soteliyorsun
(10,937 puan) tarafından
Canım bak bir soğanı dogruyorum kavuruyoruz sonra içine bir tane biber at kavur arkadan da mantarları at kavur .mantarlar ölünce içine baharat at .sen ne atarsın bilemem de ben tuz karabiber ve kırmızı toz biber atiyorum
(471 puan) tarafından
Bende oyle yapayim ya hiç bir fikrim yok mantari nasil yapacagima dair
0 oy
(1,541 puan) tarafından
Kanlica mi komşun nereli 
(471 puan) tarafından
Çorum bende çorumdayim esimin işi dolayi
0 oy
(224 puan) tarafından
Tavuk veya etle fırında yapıyorum ben çok lezzetli oluyor 
0 oy
(1,464 puan) tarafından
Ben normal kültür mantarından yapıyorum. 

Hemen tarifimi veriym.

Yarim kg. Mantarları yıkadıktan sonra dilimleyin.

Tavaya sıvı yağını mantarları ve limon suyunu tavaya ekleyip 4-5 dakika soteleyin.

Tuz ve karabiberi ekleyin. (biz sulu sevdiğimiz için suyunu çektirene kadar yapmadım. )

Sos tenceresine 3.5 kasik tereyağını alıp eritin.

2 kaşık Unu ekleyip kavurun.

2 su bardağı Ilık sütü ilave edip muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.

Tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın.

Mantarları fırın tepsisine yapacaksanız yağlı kağıt serin.

Beşamel sosu üzerine yayın.

Rendelenmiş kaşar peyniri serpin.

Önceden ısıttığınız 170 derece fırında peynirler eriyinceye kadar pişirin.
(276 puan) tarafından
Harika tarif

Bikac sorum var
Mantarlar yikanir mi?
Sef tavsiyesiyle,
Ben yikamayi biraktim suyu cekiyor sumgerimsi yapisi sebebiyle..
Kabugunu soyuyorum

Limon suyunu kararmamasi icin mi ekliyorsunuz yoksa biraz eksilik katsin diyemi?
(1,464 puan) tarafından
Limonu kararmamasi için kullanıyoruz. Ben hemen suya tutup çekiyorum suda bekletirsen suyu çeker içime sinmiyo yikamazsam :)
(276 puan) tarafından
Tesekkurler:)
0 oy
(1,279 puan) tarafından
Ben kültür mantarı çok kullanırım cnm tarifi veriyim iki soğan iki biber dogruyorum biraz kavuruyorum sonra mantarları doğrayıp üstüne atıyorum suyunu saliyor çekince biraz salça domates margarin kararbiber pulbiber tuz çok güzel oluyor hatta bazen bu tarife domatesi az koyyp tavuğa sarıp fırına atiyorum o da çok lezzetli oluyor
0 oy
(2,194 puan) tarafından
kültür mantarı Dogranmamis olsaydı ben fırında tereyağlı kaşarlı güveç çok güzel oluyor garnitür olarak bayılırız o şekilde ,doğranmış diyorsun onuda tavada sote yapabilirsin yada tavukla kırmızı biber mantar tavuk  sote yapabilirsin sonra içine soya sosu koyarsan soya soslu tavuk olur  , istiridye mantarı ise kizartması güzel oluyor 

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 157 göst.
2 Mart 2022 Alışveriş-Hediye kategorisinde Dilekk (1,094 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 1,706 göst.
16 Temmuz 2020 Diğer kategorisinde Gentle Avenger (3,769 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 54 göst.
14 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Melis87 (149 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 127 göst.

379,935 soru

11,373,667 cevap

34,856 kullanıcı

...