Güzel soru
Bisuru gereksiz şeyde dünyada nedenini bilmiyorum yaratilis nasılsa .
Hem dinen hemde sağlık açısından yapıldığını biliyorum
Din kısmını pek bilmiyorim sağlık için yaptırdım ben ama tabikede toplumsal baskıda olusmus alışılagelmiş yıllardır mecbur yaptiriyoruz
Başka bilenler varsa bizi aydinlatabilir dinlerim
Sünnet Gerçekten Gerekli mi?
Prepisyum dediğimiz sünnet derisi gereksiz bir doku parçası ise neden sünnetli doğmuyoruz? Bu konu sünnet ortaya çıktığından beri tartışılan bir konu, yeryüzünde sünnet yapılmaya devam ettiği sürece de tartışılmaya devam edecek gibi görünüyor. Net bir cevabı var mı? Herkesi tatmin edecek bir cevap vermek imkansız. Ancak bildiğimiz ve içinde yaşadığımız toplumda inkar edemeyeceğimiz bazı gerçekler var; sünnet penis için hijyenik bir durum yaratır, Türkiye gibi sünnetin yerleşik olduğu bir toplumda yaşıyorsanız, dini nedenler, örf ve adetler nedeniyle toplum baskısı sünneti mecburen tercih edilecek bir durum haline sokuyor. Ayrıca yenidoğan döneminde yapılan sünnetin penis kanseri gelişme riskini, cinsel yolla bulaşan hastalıklara yakalanma ihtimalini düşürdüğü ve erkek bebekleri idrar yolu enfeksiyonlardan koruyucu olduğu gibi uluslararası çok sayıda makale var. Ancak literatürde bunların tam aksini savunan çalışmalar da bulmak mümkün. Ancak ben birçok meslektaşım ve hocalarım gibi ürolojik bir anomalisi olan, sık idrar yolu enfeksiyonu geçiren özellikle bebeklerde sünnetin uygulanabileceğini savunuyorum