Vallahi acınacak halde olanlar belli resmen kast sistemiyle yonetiliyoruz kimsenin haberi yok diplomamı almış torpili olmadığı için atanamayan biriyim hile dalavere çevirenler utansın hakkımızı verseler zaten sürünüyor olmazdık ayrıca dünya malında hiçte gözüm yok Rabbim kendinden başkasına muhtaç etmesin ancak temel ihtiyaç denilen de bir gerçek var yaşamı sürdürebilmek adına verdiğim emeklerin karşılığını almam lazım değilmi saatlerce çalışıp bir askeri ücrete taamma etmeye mecbur bırakan da bir sistem var bak bakalım topraklarına verimine, bereketine yetişen onca nimetlere ağzımıza iki bal sürüp onca lüksün içinde yaşayan insanlara bir bak onların sunduğu hayatı evlatlarımıza bile sunamiyoruz bırak kendimizi Suriyelilerde olmasa ne bahane edecektiniz soylemesi ne hoş kendi milletin açlıktan kırılırken yapılan ayrımcılığadir benim lafım yoksa herkes rızkı olanı yiyor bu dünya kimsenin babasının dünyası değil elbette darda olana kucak açılır ama bu yapılırken de eğer Müslümanım diyorsa kendi vatandaşlarını hiçe saymamalidir şartlar haklar eşit olmalıdır benim Suriyeliler hakkında sindiremedigim bu eşitlik yok adalet yok böyle bir sistemde zaten beklenilemez de sanki verirken babasının hayrına veriyormuş gibi davranilamaz içtiğim sudan tut aklına gelebilecek herseyimden onlarca vergi alıyorsa hakkım olanı veriyor hatta vermiyor bile kimse kendi cebinden vermiyor onca işçinin emekçinin hakkı hiçe sayılırken gariban insanlara verdiği parayı dalga geçer gibi veremez okuyan çocuğa 2 aya 1 90 TL okul ihtiyacı veriyor bunami şükür edecem ben hayırdır??? Ben Allah'ın bana verdiklerine şükür ederim kulun değil!!!! Cunku benim rizkimi yaradan veriyor gerisi vesile sadece neye göre veriyorlar oda muamma adam emekli evi arabası olduğu halde sosyal yardımdan faydalanıyor duyuyorum olanın hakkı yokmu almaya elbette var ondan vergi alıyorsa verecek elbette hayrına vermiyor ancakkkkkk!!! Madem ihtiyaç sahibi olana veriliyor deniliyordu araştıracak dumenle tezgahla alanlarada çok şahit oldum tanıdığı var hooop bağlıyor aylığa bakiyorsun adam gariban kirada sigortalı bir işi bile yok ne sed yardımı çıkıyor ne pandemi desteği nede sosyal yardım tezgahla dumenle verdiği 3 kurusami şükür edelim???? Yada hakkım olanı çay kaşığıyla vermesinemi???? Petrol yönünden de toprak yönünden de bak bakalım senin ülken kadar gelişmiş bir yer varmı birde insanların yaşadığı hayata bak!!!! Allah'ın verdigi onca nimetten sırf kendi çıkarları için onca insanı mahrum ediyorlar eee sonrada yok ektirtmezsen destek vereceğin yere halen yiyecek yer ararsan tabikide ithal olur her haltin bırakın o yüzden bu işleri benim bastakiyle sundakiyle işim olmaz benim kızdığım sadece adaletsiz sistem ve bu adeletsiz sistemi görmeyip 2 kuruşa şükür etmeyi bir halt sanan insanlara dediğin gibi ben kula şükür etmem yada kulun verdiğine ben rızık sahibi olan Allah'a şükür ederim.