Ben tencerede yapıyordum tutuyordu ama sulanıyordu artık cam kavanozda yapıyorum o kadar suya kesmiyor. Tencere de olanı sütü iyice kaynattıktan sonra soğumaya bırakıyordum. Serçe parmağımı koyunca 7-8de elimi yakıyorsa tamam maya katılacak. Maya içinde ben bir litre süte bir yemek kaşığı şeklinde yapıyorum. Maya olan yoğurtta oda sıcaklığında olacak içine sütten biraz katıp karıştırılarak çok az şeker de katıyorum. Sonra tencerenin üstüne kağıt havlu koyup kapağını kapatıp battaniyeye sarıyor ve 7-8 saat bırakıyorum. Sonra buzdolabına alıyorum. Gelelim cam kavanoza bundan sonra favorim o. Süt mayalamaya kadar herşey aynı sadece sütü maya katmadan önce kavanozlara koyuyorum yine 7-8de parmağı yakıyorsa maya ekliyorum karıştıyorum. Diyelim 4 kavanoz oldu. Onları ağzı açık şekilde üstüne büyük süzgeç koyuyorum. Onun üstüne de softa bezi örtüyorum. 6-7 saat öyle bekliyor sonra yine ağzı açık olarak buzdolabına koyuyorum orda da bir gün öyle bekletildikten sonra kapağı kapat ve yoğurt hazır
1,438,972 soru
23,658,113 cevap
308,838 kullanıcı