Evet gec kalindi. Cok gec kalindi.
Neye biliyor musunuz
Fay hatti uzerinde bir ulke olmamiza ragmen deprem hazirliklarina gec kalindi.
Deprem sonrasi planlari yok, afet sonrasinin organizasyonuna gec kalindi.
Yeterli arama kurtarma ekibimiz yok, olanlar canla basla calisiyor haklari yenmez ve asla odenmez ama bu sapasaglam enkaz altinda bagiran yardim isteyen insanlara yardim gitmedigi gercegini degistirmez. Sen deprem ulkesisin, senin potansiyel depremlere zaten hazirligin yok, akıl ve bilimi reddetmissin, ne olsa kader kismet sabir diyorsun. Tedbir kuldan takdir Allahtandir. Her turlu musibeti goz gore gore yasayip takdir diyemezsin hani senin tedbirin derler adama? Zaten bir hazirligin yok, bari sonrasina hazirligin olsun. Ama o da yok.
10 il gitti diyorlar. 71 tanesi ayakta arkadaslar. 10 il gittiginde ulke cokmez, cokmemeli, yapmayin, en basiti 71 ilden yardim yagior insanlara hala ac susuz bir cok yerde. Neymis, tek elden dagitilacakmis? Neden? Neden ya? Ya lojistik ve koordinasyon cok zor seyler degil sen neden 24 saat yardim tirlarini bekletiyorsun?
İnsanlar 1 parca ekmek 1 bardak su diye agladi 2 gun.
Koca devlet vatandasina su goturemedi. Evet gec kaldilar.
Karayolundan goturemiyorsan havayolundan gotur, helikopterle ulastir en basiti ya, o da yok.
İs sadece enkaz kurtarmaya gec kalmak degil, ordaki fiziksel kapasite zaten belli, ama afet sonrasindaki diger herseye coookkk gec kalindi.
Daha bir kitap yazarim burda.
Su yandas kanallardan gercek haber veren kanallara gecin izleyin biraz.
Sabirla sebatla olmuyor bu isler. Somut adimlara ihtiyac var.