0 oy
205 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Kızlar bugün namaza basladim da akıntım çok geliyor. Silmek de içime sinmiyo. Her vakitte belden asagimi yıkamak zorunda kalıyorum. Akıntım namaza engel midir? Yani abdest kabul olur mu? Bilenler yazabilir mi? 

Her vakitte de yikarsam usutuyorum.  

8 Cevaplar

0 oy
tarafından

En İyi Cevap
Beyaz akıntı abdeste ve namaza engel değildir.

Kahverengi akıntı var ise her vakitte abdest almak gerekiyor. Günlük ped, peçete yada pamuk kullanbilirsin
(7,453 puan) tarafından
Hmm bende habire çamasir degisip abdest aliyodum ya
tarafından
Yok canım o akıntı temiz sayılıyor.
Ama sağlık açısından her gün değiştirmek gerekiyor zaten
(7,453 puan) tarafından
Her öğün degisiyorum canim ya gecen gun ögundende fazla degismisim çamasir kalmadi teşekkür ediyorum bazende disarda oluyorum gunluk ped kullaniyorm akinti olduysa hic icime sinmiyordu namaz sağolsin aydinlattigin icin
tarafından
Rica ederim canım için rahat olsun vesvese ye düşme
(2,740 puan) tarafından
Aa bende günlük gelen akintida abdest gerekiyor diye biliyordum.
-Reklam-
0 oy
(2,722 puan) tarafından

Kokulu ve akıntı avuç içinden fazla ise renkli ise her namazda abdest tazelemek zorunda,

Ped kullan yıkanmak zorunda kalma sadece abdest al 
tarafından
Yok canım toplasan nohut tanesi kadar anca. Beyaz da değil şeffaf geliyo. Ped ile peçete de bukuluyor canım ya rahat edemiyorum
(2,722 puan) tarafından
Ee niye belden aşağı yıkıyorsun ki gerek yok öyle ise
tarafından
Tamam canım benim sağol
0 oy
tarafından
Yumuşak bir atlet gibi bez kaymayacak şekilde bez köy ic çamaşırına her namazda çıkar 
0 oy
(52,225 puan) tarafından
mesela namazini kildin akinti geldi abdestin var ama diger namazda abdesti tazelemen gerekiyor diye biliyorum günlük ped kullanabilirsin yada her namazda camasirini değiştirebilsn
0 oy
(1,118 puan) tarafından
Ben pamuklu bez kullanıyorum ve her abdestten sonra namaza duracağım vakit bezi kenara koyuyorum namazımı kılıyorum namazdansonra bezimi tekrar kullanıyorum. Böylece benim icim rahat etmis oluyor. Depremdi sarsıntıydı derken 2 gün esimin dükkanında kaldık enfeksiyon kaptım galiba sarı lekelerim oluyordu bende boyle bir çözüm buldum.
0 oy
(18,165 puan) tarafından
Yumuşak bir bez koy iç çamaşırına ve her vakit namazını kilacakken çıkarırsın sonra birdaha koyarsın bu şekilde yap diğer türlü hep belden aşağı yıkama 
0 oy
tarafından
Canim iç çamaşırını degitir hergun olmasa bide vc de yikadiktan sonra oeceteyle sil iç çamaşır kirlenirse değiştir 
0 oy
(2,858 puan) tarafından
Günlük akıntı namaza da abdeste de mani. Değil canim abdest alırken temiz peçete köy abdest al ve namaz kıl.. o peceteyi canlatmadigin sürece abdest almana gerek yok WC ihtiyacin yoksa ikindi ve diğer vakitleri de kilabilirsin... 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 179 göst.
14 Şubat 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 125 göst.
24 Kasım 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 163 göst.
2 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Emine_ozder01 (238 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 163 göst.