0 oy
226 göst.
Diğer kategorisinde (1,169 puan) tarafından
kazalarimi tutmayi düşünüyorum kizlar nelere dikkat etmeliyim ust uste tutulabiliyor mu mesela istedigim zamanlar tutabilir miyim niyetim nasil olmali cvplarsaniz insallah yarin oruc tutmayi dusundum olur mu

6 Cevaplar

0 oy
tarafından

En güzel kış aylarinda tutuluyor canım. Havalar soğuk. Pek bilmiyorsun. 

(1,169 puan) tarafından
teşekkürlerr canim onu demiyorum malesef ya ben baska sey sormustum ama
-Reklam-
0 oy
(2,851 puan) tarafından
Niyet ettim Allah rızası için ramazandan kalan kaza oruclarimi tutmaya diye niyet edin. Peşpeşe de tutulur. Ama imsak girmeden önce yemeniz içmeniz bitmiş olması lazım 

Allah kabul etsin.
(1,169 puan) tarafından
amin canim cok sagol bazi zamanlar tutulmaz deniliyor hangi zmanlar mesela bide pazartesi persembe oruc tutuyorlar ya genelde o zmanlar da kaza orucu olabiliyor demi
0 oy
(50,982 puan) tarafından
tek cuma günü tutulmaz onu persembe cuma yada cuma cumartesi olarak iki gün tutman lazim. pespese olur tabiki diger gunlerdede üç aylari komple tutanlar var. 

niyeti yanlisim varsa duzeltsin bilenler 

niyet ettim Allah rızası icin en son kazaya kalan orucumu tutmaya yani ben boyle biliyorum bide kaza oruçlarındw niyetin suresi vardi seymw buralarda dut diyeyim fe baksın posta o bilir detaylı 
(50,982 puan) tarafından
niyeti de imsak saatine kadar edilmeli diye biliyorum kimsede gelip yazmamış ya
(1,169 puan) tarafından
anladim simdi canim normal zamanlarda tek tutabilirim sadece cuma tek olmaz simdi oldu sanki ya pazartesi yada sali adet olcam muhtemelen o zmana kadar ne tutarsam o kâr biraz yüküm hafifler belki diyorum
(1,169 puan) tarafından
he valla ya bugun kimse yok mu bnde anlamadim gece yatmadan yiyip niyet edip oyle yatiyim bide gece kalkmayim dedim allah senden razi olsun canim cok sagol bi sen yaziyosun
(50,982 puan) tarafından
Allah hepimizden razi olsun canim bildigim bu kadar benimde borcum cok. yarin baslarsan pazara kadar 4 gun tutarsin. evet pazartesi salo carsamba falan tek gun tutulur ama cuma gununde iki gun ard arda olmasi lazim bir gun oncesi yada sonrasiyla
niyet icinde normal zamanda ramazanda sabah ezanından sonra niyet edebiliyorsun ya kazada olmuyormuş
Allah kabul etsin simdiden kolaylik versin insallah
(1,169 puan) tarafından
amin canim cok tesekkur ederim
0 oy
(2,089 puan) tarafından
Biz kayınvalidemlerle hep pazartesi perşembe tuttuk bu haftada üst üste tuttum her türlü olur ama tutarken sadece cuma tek tutmamaya çalış yani cuma tutacaksan ya perşembe cuma tut yada cuma cumartesi tut sadece cuma uygun değil bunun haricinde istediğin zaman ve vakitte tut 

İmsaktan en az 10 dk önce yeme içmeyi kes❣️
(1,169 puan) tarafından
anladim canim cok tesekkur ederim
0 oy
tarafından
Postunu ve mesajını geç gördüm canım.

Kaza orucunda geceden yani imsaktan önce niyet şarttır.

Fakat bu niyet dil ile olan değil kalben olandır.

Sen geceden ben yarın kaza orucu tutacağım diye kalben niyet etsen sabah imsaktan sonra uyansan senin niyetin sahihtir o gün kazayı tutabilirsin.

Ne zaman dan kazan var bilmiyorum ama şuna da degineyim

10 yaş itibariyle hem namaz hem oruç ibadetini yapmaya başlamalıyız ama buluğ çağına ermemişsek o zaman tutmadigimiz yada bozdugumuz orucun kazası olmaz. Buluğ çağına erdikten sonra kileri kaza etmeliyiz.

İster peş peşe ister aralıklı istediğin gibi tutabilirsin.

Cumartesi -pazar tek tutmak Hanefi mezhebine göre mekruh tur bu günleri diğer günlerle birleştirmek daha iyidir.

Niyet ettim Allah rızası için kaza olucu tutmaya diye niyetleyebilirsin
(1,169 puan) tarafından
şeymacim yarin kandil ya normalde de o gunler oruç tutulmasi iyi oluyor biliyosun ben bugun ilk kaza orucumu tutuyorum yarinda tutarim diyordum yarinda tutsam kaza orucu oluyor mu yoksa kandil icin mi tutsam
tarafından
Kazan var zaten nafileye niyet etme canım.
Kaza orucunu tutabilirsin yarın
(1,169 puan) tarafından
tamam canim cok sagol
(1,169 puan) tarafından
seymacim bide yakinim sordu da yarin kandil icin tek tutulabiliyor mu hani cuma günü tek tutulmuyor ya
tarafından
Cuma günü tek tutabilir.
0 oy
(1,420 puan) tarafından
Canım bugun benim 3 günüm 36 gün borcum vardı bugünde bir supriz felan olmazsa ölmezsem 33 gün borcum kalcak bnm bebeğim var 3 de kalkıyorum örneğin bir şeyler yedim niyet ettim yarrabim niyet ettim kaza orucumu tutmaya suyumu içtim yattım kaza orucu öncesinde ramazanda tutamadigimiz örneğin bn geçen sene hamileydim 30 gün borcum vardı 6 günde diğer aydan vardı hamilelik nedeniyle tutamadım Ramazan'a 35 gün kaldı büyük ihtimal yetiştirmeyicm ama elimden geleni yapcm Allah hepimize kolaylık versin :))
(1,169 puan) tarafından
amin canim cok sagol

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 70 göst.
16 Kasım 2023 Aile kategorisinde Seymenn (1,052 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 70 göst.
18 Mart 2023 Diğer kategorisinde 1prensannesii (87 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 162 göst.
16 Mart 2023 Diğer kategorisinde Gizemlianne (205 puan) tarafından soruldu