+1 oy
360 göst.
Diğer kategorisinde (2,514 puan) tarafından
kizlar biliyosunuz ramazana az kaldı beni bir heyecan basıyor sizde öylemisiniz hergün biraz daha heyecan basiyo neden boyle oluyo bilmiyorum ama bide size sormak istedim aç kalamiyorum ben sigarada kullaniyorum ne kadar aç kalsamda başım dönüyor sonra kaza orucu kaç gün tutuluyor 

17 Cevaplar

+1 oy
(2,611 puan) tarafından
30 günü tutmuyorsan kazayı nasıl tutcan bacı 1 gün yemenin kazası tabi sebebin yoksa 61 gün diye biliyorum 
(7,108 puan) tarafından
Artılar sana
-Reklam-
+1 oy
(10,948 puan) tarafından
Ramazan geliyor diye heyecanlanıp oruç tutmamak...
0 oy
tarafından
Ramazandan sonra mı tutucaksin yani 
(2,514 puan) tarafından
ramazandan sonrami tutuluyo bilmiyorum
tarafından
Sen eğer ki orucunu bozarsan Kefaret orucu tutuyorsun 61 gün ramazanda hiç tutmazsan sadece günah bozmak daha günah güvenmiyorsan tutma
0 oy
tarafından
Nasıl yani, ramazanda tutmayıp sonra mı tutacaksınız 
0 oy
(2,015 puan) tarafından
Sigara kullanıp aç kalamıyorum diye kaza yapacaksan tavsiye etmem. Ramazan'ın sevabından niye kendini mahrum edesin ki. Ramazanda tutmanın ayrı güzelliği ayrı bı sevabı var. Herhangi bi sağlık sorunun yoksa tutmanı tavsiye ederim.
0 oy
(301 puan) tarafından
Canım kaza orucu ramazan bayrami bitince bayramdan sonra başlıyor önümüzdeki sene ramazan ayına kadar süresi var, kaç gün oruç tutmadiysan o kadar tutuluyor. Bende çok üzülüyorum geçen sene oruç tutup her gece camiye teraviye gitmiştim bu sene hamileyim yemek yiyorum bir saate acikiyorum ,içim hüzün dolu. 
0 oy
(2,363 puan) tarafından
Anlamadim hiç bişey sigaraya danamiyosun oruç mu bozuyosun kuzum yoksa Ramazan'a seviniyorsunda basın mi dönüyor ezana kadar 
tarafından
Bende birşey anlamadım
(2,363 puan) tarafından
Kaç defa okudum ama yok
tarafından
Hem ramazan için heyecanlı hem oruç tutmayacak değişik birşey tam olarak anlamadım
(2,363 puan) tarafından
Ay bende anlamadım
0 oy
(2,564 puan) tarafından
Ee uani tutucakmisin yutmuycakmisin anladım.brn bozarsan kaç gunmu diye soruyon
0 oy
(132 puan) tarafından
Iyide sonradan gene ac kalıp tutacaksin.
0 oy
(14,424 puan) tarafından
Ramazan'da tutamayacaksan sonraki günlerde nasıl tutacaksın kız
0 oy
(2,865 puan) tarafından
Benim bildiğim adetken yediğin oruçlar kazaya kalır bı de tutamayacak gibi hastsyssn onlar kazaya kalır. Eğer bilerek yersen bu da 61 gün oruç oluyor sen ramazdan dayanamayıp oruç tutmayacaksan ramazandan snra nasıl tutacaksin "düşündürücü" biraz  sigaraya dayanamayıp yiyeceksen bu da çok tuhaf vücudun zehiri alacak Rabbimin verdiği sevaptan mahrum kalacaksın benim geçen seneden lohusayken yediğim oruçlar bı de ramazanda yediğim oruçlar var onları basladiim 2 gün tuttum pazartesi bı daha başlayacağım Rabbimin izniyle.
0 oy
(52,665 puan) tarafından
adet gününün kazasıni mi soruyosun
0 oy
(8,295 puan) tarafından
Bende aç kalamyorum tutmuyorum. Benim bildiğim tutamadığın günlerin parasını veriyorsun. Ben hiç vermedim ama her Ramazan hocalar ne kadar olduğunu açıklıyor bir de bozarsan 61 gün tutuyorsun 
0 oy
tarafından
Oruç tutmuycaksan neye heycanlaniyorsun ki anlamadım.

Hastalık değil bişi değil. Sigaraya dayanamayıp oruç tutmayan sonra kazayı nasıl tutacak onu anlamadim
0 oy
(20,777 puan) tarafından
Ramazandan sonra yine tutmak zorundasin. En iyisi zamanında ve en sevap olduğu zamanda tutmak. Sonrasında günler daha da uzuyor hem. Ramazanda daha kısa süre tutmuş olursun. İlk günler zor geliyo sonra alışıyor 
(2,514 puan) tarafından
sigarayi birakmayi dusunuyorum canim egerki birakirsam ramazana kadar tutucam
(20,777 puan) tarafından
İnşallah
0 oy
tarafından
Bir bende mi heyecan yok. Eşimde çok heyecanlı. Bende sigara kullanıyorum açlık sıkıntı değil de sigara şok zorluyor. 
(2,514 puan) tarafından
aynen canim banada oyle ama ramazana kadar birakmayi dusunuyorum bakalim birakabilirsem tutmayi dusunuyorum
tarafından
İnşallah istediğin olur canım.
0 oy
(2,363 puan) tarafından
Madem hiç kimsese cevap vermeyeceksiniz neden açtın bu postu 

İlgili sorular

0 oy
47 cevap 1,222 göst.
30 Ağustos 2020 Aile & Aşk kategorisinde Ruzgarduru (250 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,438,987 soru

23,658,257 cevap

308,847 kullanıcı

...