Arabaşı tarifi (Yozgat yöresine ait )
Kaz ördek hindi tavuk olabilir yoksa
Tavuktan olur kalabalığa göre et yani
Malzemeler not kişi sayısına göre ayarlanacak
Tavuk
Un
Pul biber
Tuz
Salça
Sıvıyağ
Yapılışı tavuk haşlanır
Didiklenir
Un kavrulur un açık kahve köpüğü bir renk alması gerekiyor rengi çorbayı etkiliyor
Salça yağda kavrulur kavrulan salcanin üzerine et suyu konur az miktarda kavrulan un eklenir putursuz olana kadar karıştırılir kalan tavuk suyunun üzerine salçalı karışım dökülür karıştırılır bir taşım kaynatılır çorbanın kıvamı cıvık ise un kavrulur eklenir çırpılır kıvamına göre ayarlanır
Didiklenmis tavuklar eklenir baharatlar eklenir altı kapatılır çorba hazır
Hamuru
3 su bardağı una ben 5 su bardağı su korum
2 buçuk su bardağı su ile unu güzelce krema GİBİ ilana kadar çırpalim
Tuzunu ekleyelim kalan suyu ocağa köyüp kaynatalım su miktarı 2 buçuk su bardağı siz kişi sayısına göre ayarliya bilrisiniz
Hamur topak olmayacak şekilde pişirilir
KÜÇÜK KASEYE DU KONUR HAMUR BİR MİKTAR SUYUN İCİNE EKLENİR EGER HAMUR SUYUN DİBİNE DEĞİLDE ÜSTÜNDE DURUYORSA HAMUR PİSMİSTİR EGER ÇOKERSE PİŞMESİ GEREKİYOR DEMEKTİR YIKANMIŞ TELSİLERE HAMUR PAYLAŞTIRILIR SALLANIR Kİ DAĞILSIN DONACAK ÇÜNKÜ
HEMEN DOSARİYA KOYULMAZ CATLAR SOCAK SOĞUK KARİSİRSA İLK SICAĞI XİKİNCA DIŞARIYA KONULA BİLUR TEMİZ BİR YERE AFİYET.OLSUN. UAPAN BACILAR