0 oy
793 göst.
Diğer kategorisinde (693 puan) tarafından
Depremde evimiz baya hasar gördü az hasarlı gecildi tabi esim 6500 çalışıyor ikimizin de kartları hacizli 10 bin yatsa dahi elimize geçmesi imkansız nerdeyse ev arıyoruz 5 binden aşağı ev yok ev sahibini arıyoruz hasarı kiracı mi ev sahibi yaptıracak diye bisey söylenmedi diyor siz 10 bin yatarsa evi yaptırın böyle bı karar çıkarsa ödeme yapabiliriz yatsa dahi elimize geçemez diyoruz bizim evde hasarlı biz oturuyoruz diyo aklımı kaçırıcam evi tamir ettirmeye kalksak rahat en az 5 bin çıkacak cepten iki çocuğa mi yetisim kiraya mi benim olmayan benden kaynakli olmayan hasarı yaptirmaya mi bilen varsa cevaplasın lütfen 

13 Cevaplar

+1 oy
(7,106 puan) tarafından
Ev sahibi yaptirir tabiki az hasarlıya bile para verilecek uyanıklık yapmasınlar hala neyin pesindeler hiç mi ders almıyorlar ya 
-Reklam-
+1 oy
(16,989 puan) tarafından
Aslında o yatan 10.000 tl hasarli olan evlerin hasarının giderilmesi için yatırılıyor. E simdi para size yatarsa evde oturmamasina rağmen ev sahibi evin hasarını giderirse ev sahibi de zararda olur. Ama size yatan o 10.000 bin tl zaten evin hasarı icin yatıyor sizin icin değil ki. 
(446 puan) tarafından
Aynı şeyleri yazacaktım o 10.000 tl size harcayın diye değil evin tadilatı için yatırılıyor burada evsahibinin ne günahı var?
(16,989 puan) tarafından
Evet mantıklı olan bu zaten ama herkes ev sahibi demiş. Sonuçta olusan hasar ev sahibinin de suçu değil. 10.000 yardim kime yatarsa o yaptırmak zorunda
(693 puan) tarafından
Sorun suki kartlar hacizli para yatmıyor bize ben şimdi çıksam evden ev sahibi her şekilde yaptıracak zaten Mal benim degil yarı yarı dese hadi neyse onu da söylemiyor
(16,989 puan) tarafından
Ben hacizli kart falan böyle seylerden pek anlamam. Ama para size yatıyorsa bence siz yaptırmak zorundasınız. Tabi siz yine de araştırın
0 oy
(202 puan) tarafından
Ev sahibi yaptırması gerekio tabikide ama elinde yoksa o yüzden siz yaptırın demiş olabilir kiradan düşün seklinde
(693 puan) tarafından
Yok öyle bişey demedi dese yine yaptırırım ayrıca elinde olmayacak biri değil binada birsuru kiralık evi var kendi çocukları bile bizim binada baya da zenginler
(202 puan) tarafından
Rabbim uyanın dio bunlar hayla çakallık peşinde aldıgi kiraları yedirmesin rabbim Nedim canm Allah yardımcınız olsun
0 oy
(5,833 puan) tarafından
Ev sahibinin evininkiraci kiye yaptirsin ki ? Yeri gelio bi dilap taktirilio banyoya yada mutfaga evin. Kalici seyi oldugunicin kiradan dusuyorlar yani ev sahibinodemis oluo kiraci kirayi eksik yatirio bence ev sahibi odemeli
(5,833 puan) tarafından
Hasar ne hasari bu arada mesela boya catlamissa  flan hafi icinde oturuosum sen boyat  ama duvar kirilmis cam kapi inmis dolaplar sokulmus dusakabin cami patlamis falansa ev sahibi oder tani
(693 puan) tarafından
Banyo fayanlari çatlamış el yıkama yerleri düşmüş tüm kapı pervazlari düşmüş duvarlar boydan boya çatlamış tuğlalar ortada
(5,833 puan) tarafından
Oo onlari tabi ev sahibi yapar. ELaliemin kapisini fayansini  giderken sökup alacak degilsinya
0 oy
(11,033 puan) tarafından
Bilmiyorum baştan söyleyim. Sadece kendimce fikrimi belirticem. 

Bence ev sahibi yaptırması gerek. Hani zararı sen vermiş olsan tamam sen yaptır ama deprem yani senin suçun değil ki. Bir de kira kontratı deprem sigortası falan yok mu ne bileyim bu işlerin de hukuki bi çözümü vardır illa ki 
0 oy
(3,523 puan) tarafından
Bnde bunu merak ediyorum canım babamların kiradaki evleri hasarlı sanırım 10 bin kiracıya yatmış olması gereken nedir bilmiyorum neyse tabiki ona uyulacak rabbim yasatmasın bida inş
(16,989 puan) tarafından
Burda mantikli olan para kime yatarsa onun yaptırması. Yani simdi kirada olan ev hasarlı ise o 10.000 tl evin hasari giderilsin diye veriliyor. Kiracıya yatarsa kiraci yaptırmak zorunda bence
(3,523 puan) tarafından
Bilmiomki canım babamda kara kara düşünüo napcam die kiracı da çıkcm demiş
(16,989 puan) tarafından
Araştırılmalı ama dediğim gibi o para hasarin giderilmesi için yatıyor kiraciya yatıyorsa kiracı yaptırmalı
(3,523 puan) tarafından
İnş öyledir canım hak neyse öyle olsun inş
0 oy
(1,415 puan) tarafından
Şaka mı bu.? Kiracı neden yaptırsın ki.? Yok öyle bir dünya..

Ayrıca hasarlı evde ne işiniz var ki.? Hem devlet kira desteği de sağlıyor başka şehire gidene iş imkanı da oluyor.. Bunları iyi araştırın..
(693 puan) tarafından
Hasarlı eve bizde girmek istemiyoruz vicdansızlar en düşük kirayı 5 bin yapmışlar nasıl çıkarım ki evi az hasarlı diye geçilmiş kira desteğinden yararlanamıyoruz
(1,415 puan) tarafından
Hey Allahım Allah yardımcınız olsun
0 oy
(671 puan) tarafından
Ev sahibine aittir sonuçta o evin hasarını siz yapmadınız depremden kaynaklı bir hasar 
0 oy
(109 puan) tarafından
Hukuken ev sahibi öder ha siz yaptirsaniz da kiraya karşılık yaparsınız o zaman o fiyata karşılık aylık ödeme yapmasınız 
0 oy
(2,605 puan) tarafından
Yapma sakın tabiki ev sahibi yapacak yaparsan kiradan düş
0 oy
(1,381 puan) tarafından
Kiracı olan evlerde ev sahibine 10 bin TL veriliyor kiracıya 2 bin TL diye duydum canım bu durumda ev sahibi bu parayı alırsa evide o yaptıracak 
0 oy
(3,419 puan) tarafından
Kiracıya 10 bin TL evin hasarı giderilmesi için veriliyorsa yaptırmak zorundasınız diğer türlü kul hakkına girersiniz 10 bin TL ev sahibine veriliyorsa ev sahibi yaptirir yani size yattı diyelim evi tamir etmeden giderseniz ev sahibi size dava açabilir o para için ev sahibin haklı konumda olur 
0 oy
(3,884 puan) tarafından
Tabiki de ev sahibi yaptıracak canım karşısında kerizzz mi varmış. Eve hasarı sen mi verdin ki sen yaptıracaksın.

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 329 göst.
1 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Kelebekkm34 (1,263 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 127 göst.
31 Temmuz 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Sumeyyeali (1,342 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 610 göst.
25 Temmuz 2023 Aile kategorisinde Sulemhmt (762 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 146 göst.
10 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Mervebykdg (393 puan) tarafından soruldu

406,234 soru

12,180,084 cevap

36,676 kullanıcı

...