0 oy
964 göst.
Diğer kategorisinde (262 puan) tarafından
tarafından yeniden etikenlendirildi
Kızlar bebeğinizin boğazına veya ağzına büyük lokma aldığı oldu mu neler yaptınız ben bugün muz tattiriyim derken elimdeyken birde aniden ısırdı ve ağzına aldı hemen görmekle parmakla aldım ama hala şoktayım dizlerim titredi 

26 Cevaplar

+1 oy
(51,775 puan) tarafından
2 kez yasadim o korkuyu biri icin abim sadaka falan verdi cok korktu
-Reklam-
0 oy
tarafından
Oldu tabi ama hiç panik yapmadım. Kendi keneine çıkartıyor zaten
(262 puan) tarafından
MasAllah canım nasıl çıkarıyor ki
tarafından
Öğüruyordu
0 oy
(12,855 puan) tarafından
Oglumda hic korkmadan herseyi verdim buyuk kucuk elinede verdim isirdi yedi ve cok buyuk koparrirdi. Sukur sikinti yasamadim. Insallah simdi kizimdada olmaz
(262 puan) tarafından
Canım boşuna mı panik yaptım ozaman baya büyük koparmisti ama
0 oy
(4,224 puan) tarafından
Valla çok oldu ben hiç bişey yapamıyorum o anda bekliyorum kendi çıkarıyor eşim sağolsun ordaysa bütün mahalleyi ayağa kaldırıyor ama ben sıfır panik bekliyorum belki yanlış ama öylece bekliyorum sadece
(262 puan) tarafından
Canım alışsın diye mi yoksa kaç aylık
(4,224 puan) tarafından
Kız yok valla iki tane var büyük üç yaşı geçti küçük bir buçuk yaşında başta korkuyordum donup kalıyordum sonra baktim bı şekilde çıkarıyor hiç müdahale etmedim öyle öyle alistilar
0 oy
(7,305 puan) tarafından
Oğlum 15 aylıkken ağzına fıstık doldurmuş sert kabuklu olandan birden öğürmeye morarmaya başladı abim hemlick manevrası uyguladı uzun süre kendine gelemedi oğlum sonra geçti zannettik ama koca fıstık soluk borusunu geçip ciğerine saplanmış iki ay öyle yaşadı oğlum geçmeyen hırıltısı vardi sonra iyi bir doktor Allah razı olsun ondan 2 ayın sonunda durumun ciddiyetini anlayıp samsuna sevketmisti bizi oğlumun ciğerine hortum salıp fıstığı öyle çıkardılar büyük bişey yaşamıştık o zmn çok dikkat etmek gerekiyo 
(51,775 puan) tarafından
verilmis sadakaniz varmis canim
(7,305 puan) tarafından
Öyle valla ikboşum çok kötü günlerdi
(51,775 puan) tarafından
bizimde ayva kacmisti abim sadaka vermişti cokmkorkmustu
(7,305 puan) tarafından
Bizde hemn sadaka verdik koruyor gerçekten Rabb'im kimseyi evladiyla sınamasın inşallah
(51,775 puan) tarafından
aminn canim benim
0 oy
(9,108 puan) tarafından
Benim oğlum da 9 aylıkken karpuz kaçmıştı. Ama kıpkırmızı oldu nefes alamadı. Ben çok panik oluyorum bi de. Eşim sakince elini attı çıkardı sırtına vurdu. Nefes aldığını görünce rahatlamıştm ben de 
(262 puan) tarafından
Benimki tam yutmamisti canım agzindaydi zaten kocaman kopardığı için ben bir kaç saniyede farkedip parmağımla aldım bende ağzından
(9,108 puan) tarafından
Çok korkuyorum böyle durumlardan. Çiğnemeye alıştırdım hep aslında ama. İşte olacak olunca oluyor.
0 oy
(1,742 puan) tarafından
Oooo kaç  kere geçen gün koca mandalinin 5 dilimini aynı anda ağzına soktu ☺️☺️hiç müdahale etmedım ağzını yırta yırta yedı ☺️☺️geçenlerde de muzun yarısını soktu o ağıza o muz nasıl sığıyor hayret ediyorum aynı sincap gıbıydı bogazında kaldı öğürüp çıkarttı sonra aldı gerı yedı 
(262 puan) tarafından
MasAllah canım biz daha kucuguz o yüzden
(1,742 puan) tarafından
16 aylığız biz de kuzum
0 oy
(12,793 puan) tarafından
Gofret kaçtı Bi kere parmağımı attım boğazına yoksa boğulacaktı belki yaptığım yanlış ama öyle çıkarabildim ha öncesinde sırtına vurdum kaç kere çıkmadı baktım olacağı yok öyle yaptım bende 
0 oy
(7,106 puan) tarafından
Palvik manevrası yaptım hep . Çıktı artık 1 yaşına bir ay var . Çıkar oğlum diyorum tukuruyor 
(7,106 puan) tarafından
Amin hepimiz ölümü tadacagiz öyle yada böyle. İyi olmana sevindim balım gördüğüm yerde yazarım artık sana
tarafından
Yaz yaz canım ara ara bakıyorum çok giremiyorum kaçırıyorum her şeyi depremden beri iş yoktu zaten
Esma silmiş hesabını galiba numarası da silindi bende yeni hesap mı açtı temelli mi gitti acaba haberin var mı birde Gülçin ablam yok nereye gitti
(7,106 puan) tarafından
Gülçin senden sonra gitti o biraz olay yaşadı çok canıni sıktılar . Ramada veda postu açmış ben görmedim ama gitmiş iyi değilim demiş yeni hesabı yok heralde bilmiyoeum
tarafından
Aa kim üzdü Gülçin ablamı
İnşallah geri döner ☺️
(7,106 puan) tarafından
Dönmez diyor niho ya uzduler vallah ya çok canını sıktılar
0 oy
(2,722 puan) tarafından
Baş parmağım taaa çiğerine kadar sokuyom valla napim bende panik var bide müdehale edenezsem komşuya götürüyorum 
(262 puan) tarafından
Boğazına kadar goturmemisti canım daha küçük onkadar yutamiyor bende ağzından aldım daha çok ezmeden bende de panik var aşırı birde video var aldım mi almadimmi diye videoyu izledim rahatladım yoksa elfeneriyle ağzına bakiyom daha var mı diye çıldırdım
0 oy
tarafından
Bazen oldu oksurerek kendi çıkarttı öksürüyorsa çıkartmaya çalışıyor zaten ama tam tikanmada direk morarir . Kardeşim küçükken para yuttu yüzü aniden morardı babam en sonunda parmağını sokup parayı yutturdu da nefesi açıldı. O yüzden bende fobi oldu demir para tutmuyoruz hemen kumbara ya atiyoruz
(5,122 puan) tarafından
Çok kötü bir durum ben de para yutmuştum büyüktüm bir de
Boğazıma takılınca ekmek yemiştim yemek boruusna girince geçmişti çok şükür
0 oy
tarafından
Ben 9 ayda bile verrken cok korkuyodum ne verdimse hep ogurdu yutamadi 1 yaşında sonra yedirdim  gecen senede yenek degilde mandal demirini yuttu allah korudu . Simdide 3 yadinda halinde korkuyorum
(262 puan) tarafından
İşte ne kadar dikkat etsekte oluyor demekki böyle şeyler ben hep dikkatli olurum diyordum ama işte elimdeyken aldı kopardı
0 oy
tarafından
Cokkk kactı cokk 7. Aydan berı herseyı elıne verıyorum oyle bır ogurme reflekslerı var ki cıkana kadar oguruyolar 2 kere de cıkaramadı ıkk 5 sanıye bekledım baktım olmadı aldıgım gıbı koluma yatırdım vurdum sırtına yukarıya dogru ılk vurusumda pıt cıktı cok sakın olmak lazım
(262 puan) tarafından
Canım aynen bizde 7 ayligiz ve herşeyi yemek almak istiyor yani yaptigim yemekleri değilde biz ne yersek onu yemek istiyor bende üzüldüğüm için tattiriyim dedim ama işte hemen aldım ağzından şükür ki
0 oy
(13,783 puan) tarafından
Sakın ol sakinlik çok önemli 10 aylık hala boğazına bisi durduruyor elini sokmak yerine sırtına sertçe vurmalisin elinle daha ileriye atabilirsin
(262 puan) tarafından
Canım agzindaydi ondan aldim hemen ağzını açtığında gördüm yoksa sırtına manevra yapcaktim işte ama şükür alabildim dahada eline birşey vermeye korkuyorum işte
(13,783 puan) tarafından
Biraz daha küçük ver canım ama korkma yumusak ezebildigi şeylerde sorun olmaz oguruyorlar hemen zaten
0 oy
tarafından
Evet oldu çok oldu ama ciddi şeyler değildi panik ister istemez oluyor

Oğluşum da başladı ek gidaya şimdi inşallah bir sıkıntı yaşamayız 
(262 puan) tarafından
Aynen bizde ek gıdadayiz ama yavaş yavaş herşeyi ister oldu benim yaptıklarımı değilde biz ne yersek onu istiyor
tarafından
Dikkat ettigin sürece bişey olmaz canım aslında alışması için bazen büyük lokmalar yemesi lazım ama korkuyor işte insan
0 oy
(14,130 puan) tarafından
Vallahi oğlum 13 aylık hala büyük verince boğuluyor anlamadim gitti
0 oy
(851 puan) tarafından
Şükür başıma gelmedi 3 yaşında şuan Rabbım yaşatmasin da hiç bir kuluna 
0 oy
(1,944 puan) tarafından
Bu konuda kendime cok kiziyorum ama asamiyorumda o yuzden eline vermiyorum özellikle sert yiyecekler nereye kadar veremeyecegim bilmiyorum 
0 oy
(1,370 puan) tarafından
Evet ya ek.gidanin başı kabusla geçti ilk çocuk bişey de bilmezdik. Parmağımla nasıl vantuz gibi almaya çalışıyoruz ama :) Allah beterinden korusun canım eminim yaşamayan yoktur hüngür hüngür agladigimi biliyorum bu yüzden 
(262 puan) tarafından
Evet canım o an anne refleksi galiba hemen elimizle alıyoruz şükür ki Allahım korusun yavrularımızı
0 oy
(129 puan) tarafından
Oğlum 32 aylık hâlâ boğazına yediği çoğu şeyleri kaçırabiliyor bu yüzden paniklemeden hemen bı heimlich manevrası pozisyonuna getirerek sakin kalarak çözümlemeye çalışıyorum olayları ondan sonra bı şok yaşasam da geçti diyerek sakinlesiyorum ne yapalım işte yalnız çocuk büyütmek beni böyle şeylere sürükledi sanırım soğuk kanlı olmayı öğrendim :D
(262 puan) tarafından
Aynen insan sonradan şok yaşıyor o daha şey hala varmı nasıl aldım gibi sorup duruyor kendine insan
(129 puan) tarafından
Artık sorgulamiyorum tövbe yarabbim ya o kadar alışmışım ki resmen daha yeni mesela banyo yaptırdım suyu yuttu ölümden döndü resmen ama hemen bı müdahale alıştım galiba böyle olmasına ama böyle olan çocuklar gerçekten çok zor büyüyor psikolojik olarak çok cokertiyor insanı :(

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 127 göst.
6 Mayıs 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 144 göst.
24 Ocak 2022 Aile & Aşk kategorisinde Tazeanneadayi (75 puan) tarafından soruldu

410,767 soru

12,360,397 cevap

41,449 kullanıcı

Kategoriler

...