0 oy
395 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (2,593 puan) tarafından
Anne seninde pipin var mı diye sorup duruyor oğlum erkeklerin pipisi olur kizlarin olmaz diyorum tatmin olmuyor tekrar soruyor zaman geçince kız erkek olayını biliyo o kız su erkek gibi ama nasıl anlatacağım ben ona kızların pipisinin olmadığını tecrübeli anneler yardimmm

7 Cevaplar

0 oy
(12,826 puan) tarafından
Haha benimkide 2.5 yasinda bi ara soruyodu simdi unutmus
-Reklam-
0 oy
(10,104 puan) tarafından

Benimkide 3 buçuk yaşında tam konuşamıyor ama diyo piti anne piti bana dokunuyor bende kaç defa oğlum kızlarda piti olmaz erkeklerde olur diyorum bir ara ablasını banyo yaparken gördü piti no yani pipisi yok demek istedi :D

0 oy
(76 puan) tarafından

Oglusunuz bağımsızlığa karşı şüphe ve utanç döneminde (Eric ericson) bu dönemde çocuklar aşırı meraklı olurlar sürekli bu ne ? Sorusuna maruz kalırız. Yapmamız gerekn 1. Davranış asla azarlamamak. Eğer çocuk azarlanirsa soru sormanın yanlış birşey olduğunu kodlar ve sürekli içine kapanmaya başlar. Sakince tüm cevaplarını onun dünyasına uygun bir biçimde cevaplanmamış gerekir. Üstelik bu yaştaki fındıklarimiz aynı şeyi tekrar tekrar sorabilirler buna şema oluşturma diyoruz. Misal verelim börek yapıyorsunuz yanınıza gelip anne bu ne? Dedi. Sizde börek dediniz ❌ yanlış cevap. O bir hamur böreğin bitmiş halini göstererek börek demelisiniz. O an bire diyip, börek piştikten sonra da tepsidekini sorarsa ve siz börek cevabını verirseniz çocuk yanlış şema oluşturur. Sabırla tüm cevapları makul bir şekilde verelim 

Gelelim sizin sorunuza öncelikle oğlunuz kendi cinsel organını tanıtın 
Bu nedir?
Erkek çocuklar için :
• Bu senin penisindir.
• Nasıl ki görme organımız göz,duyma organımız kulak ise penis de senin cinsiyet (üreme ) organıdır.
• Kız çocukların üreme organına vajina denir.
• Erkek çocukların cinsiyet organları penis ve testislerden oluşur.
• Testisler penisin altında durur ve torba şeklindedir.
• Testislerin içinde,büyüdüğü zaman sperm üretmeyi sağlayacak 2 tane yuvarlak organ bulunur.
• Penis ise ince ve uzundur.
• Tıpkı parmak gibidir.  

Sonra ise kızların cinsel organını tanıtın. Bu onun zihninde oturacaktır. 
(1,261 puan) tarafından
3.5 yaşındaki bir çocuğa fazladegilmi bu ne cevapları ?
(51,725 puan) tarafından
biyoloji dersi gibi kimse anlatmaz böyle uzun uzadiya kızlarda pipi yok deyip kesip atarim ben olsam ☺️ ne güzel yazmissin da kimse uygulamaz ki
(1,261 puan) tarafından
Bence çok çok fazla tamam anlatırsın da ne alaka yani çocuk şuan zaten onun anlayabilecek bir kapasitesi yok ne bekliyor 3.5 yaşındaki çocuktan anlamadım :) yanlış mı dusunuyorum bilmiyorum ama çocuğa  bu şekilde anlatılmaz anlatilmamali bence en azından haksizmiyim ?
(51,725 puan) tarafından
dinlemez cocuk zaten başka soruya gecer☺️
(76 puan) tarafından
Bunu anne çocuğuna göre harmanlayıp oyunla anlatmalı zaten
0 oy
(630 puan) tarafından

Banada soruyor oglum bende direkt soyluyorum erkeklerin pipisi olur kadinlarin olmaz kadinlarin vajinasi olur diyorum simdi kendisi soyluyor senin pipin yok vajinan var diyor :D

0 oy
(2,865 puan) tarafından
Ya ne kadar doğru bilmiyorum ama özellikle bu cinsel organ ve cinsellik ile alakalı gelişim düzeyindeki çocukların yanında giyinip soyunabilir ya da gizli açık sizi ailenizden birini gözlemlediğini gördüğünüzde anında görmesini engellemeyin fikir sahibi olabilecek kadar görmesine musade edin zaten gördükten sonra merakı geçiyor ama.siz sakladıkça gitme arzusu merak arzusu artar diyorlar. Ama tabi bu küçük yaş çocukların gelişimi işin büyüyüp de röntgencilik yapıyorsa o farklı onun için başka şeyler geçerlidir o kadarını bilmiyorum. Özellikle karşı cinsiyetten küçük bir kardeşi varsa 1 2 kere yanında alt degistirebilirsniz diyorlar altı değişen bebeğin aklı henüz ermediği zamanlarda. Yani hadi abisi ablası ıslak mendil getir falan diyerek olaya dahil edin o zaten bi göz ucu ile bakar durumu anlar merakı gider diyorlar. Blyle bir seyler. Siz banyo yaparken falan bir kerelik kapıyı aralı bırakın kontrollü olun vs diyorlar ama ben kendim bunu yapabilir miyim bilmiyorum bana değişik geliyor söz ile anlatmayı tercih ederim herhalde ama böyle öneriler var 
(2,593 puan) tarafından
Ama bu yaşta annesini çıplak gören bı erkek unutmaz ve hatirlamasini istemem ne bilim ama memelerde o unutmamış halen en ufak sinirlense verilse mutlu olsa emmesede elini bı tür gezdiriyor ferahliyor sanki kızmıyorum şimdilik ama bı sure sonra izin vermeyecegim artık
(2,865 puan) tarafından
Ben de yapabilir miyim bilmiyorum bana da garip geliyor ama 3 yasında hangi animizi net bir şekilde hatırlıyoruz ki düşününce.
Zaten çocuk beynine resim şeklinde kaybetmiyor sanırım sadece.merak ettiği ve bilmediği bir konuda fikir sahibi olup artık merak etmiyor ve kafasında oturtup bu konuyu unutuyor sanırım. Araştırmak lazım aslında ben de emin değilim
(2,593 puan) tarafından
Hesaplayinca 3 yaşında bile değildim kardeşimin doğduğu günden bı kaç anı hatırlıyorum ama ki şimdiki çocuklar daha konuşkan bizim döneme göre daha akıllıca cevaplar veriyor düşünüyor bence hatırlar ki oğlum 3 buçuk yasinda
(2,865 puan) tarafından
Siz en iyisi araştırın o merakının giderilmesi gerektiğini biliyorum sadece belki başka yöntemler vardır yaşi daha çok büyüyüp hala aynı merakla yaşaması çocuğa daha büyük zararlar verebilir belki
0 oy
(51,725 puan) tarafından
teyzem namaz kilarken torunu arkadan sarılmış kuzenine seslenmis aa babannenim pipisi yok diye aklima o geldi☺️ merak ediyorlar tam ogrenme sorma zamanlari
(1,261 puan) tarafından
Hahah koptum :D
(2,593 puan) tarafından
Bana git gel sorar anne senin pipin varmı erkekliği üstünlük gibi görüyor sanırım onda pipi var kadınlarda yok o extra bişey gibi galiba ay tövbe yarabbi bunları düşünüp yazmak aklımın ucundan geçmezdi şimdi yasiyorum
(51,725 puan) tarafından
benimde memem var senin yok dicen de denmiyo unutmuyorlar sonra herkesin yaninda der benim pipim annemin memesi vsr diye ☺️
(2,593 puan) tarafından
Hahahahaha aynen desem olmuyor denesem kendini vip hisey saniyo şuan vip ozellikli
(51,725 puan) tarafından
☺️☺️☺️
0 oy
tarafından

Yiğenim 7 yaşında 4 yaşına kadar anneminde pipisi olduğuna inanıyordu :Dçocuk zamanla anlar 

(2,593 puan) tarafından
Bizimki soruyor varmı yok deyince pipi extra bişey extra özellikli hissediyor galiba herkeste yok bı onda var vip özelliği heralde
tarafından
Ahahaha çok özel bir çocukmuş

İlgili sorular

+1 oy
25 cevap 573 göst.
14 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Nehirrr (1,065 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 148 göst.
3 Haziran 2023 Diğer kategorisinde sweet rainbow (192 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 915 göst.
9 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Yusuf & Zehra & Emir (6,810 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 276 göst.
27 Ekim 2022 Diğer kategorisinde Kdkbdowlk (104 puan) tarafından soruldu

410,439 soru

12,344,957 cevap

39,982 kullanıcı

Kategoriler

...