Sönmemiş kirecin üzerine su döküp 3-4 saat bekletiyosun .balkabaklarını sert seviyorsan ince, yumuşak seviyorsanız kalın dilimliyosun
3 -4 saatin ardından kireçli suyu hiç karıştırıp bulandırmadan başka bir kaba süzün, dilimlenmiş kabakları içine alıyorsun
Bu şekilde en az yarım gün bekletiyosun. Eğer daha sert bir kabak seviyorsan bu süreyi uzatabilirsiniz.genelde bir gün falan bekleten de oluyir
Kabakları istediğin kadar beklettikten sonra ardından bol suyla yıkayıp sonra temiz suyun içine alarak en az 1 saat falan duruyor
Şerbetini de ayrı yapıyorsun. . Bunun için toz şeker vesuyu 5 dakika kaynatıp soğuduktan sonra kabakları içine alıp tekrardan kaynatıyorsun . .bence bu kadar zahmete değmez diye düşünüyorum tabi tercih meselesi ama ben ocakta kaynatıyorum direk şekerle uzerien tahin ceviz oh misss