0 oy
273 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (55 puan) tarafından
26 aylık oğlum. Konuştuğum her şeyi tekrar ediyor. Ama sadece benim söylediklerim olarak konuşuyor. Mesela anne bunu yapalim anne karnım acıktı falan gibi cümle kurmuyor. Ben mesala kahvaltı hazırlıyorum diyorum o da kahvaltı hazırlıyorum diyor. Daha nasıl anlatsam bilemedim. Bir de sen ben kavramını anlayamadı daha. 

6 Cevaplar

0 oy
(612 puan) tarafından
Peki bişey isterken falan kelimeyle de olsa ifade etmiyor mu 
(55 puan) tarafından
Susadiginda susadım der. Parka gidelim der. Yiyecek bir şey gördüğünde. Ondan istiyorum der. Söylüyor yani
(612 puan) tarafından
Oyun yapıyor olabilir mi ? Yani açıkçası otizm daha ağır belirtileri olur diye düşünüyorum. Sadece konuşmayla da alakalı değil kk otizm. Ama sen yine de götür, otizminde çok çeşidi varmış
-Reklam-
0 oy
(20,347 puan) tarafından
Muhabbet eder şekilde konuşmaya ve soru sormaya çalışın..öyle daha iyi konuşur. Bı de daha ancak ya. Aceleye gerek yok.
(55 puan) tarafından
Uğraşıyorum ama hep ezbere konuşuyor.
0 oy
(7,407 puan) tarafından
Gecikmiş konuşma olabilir. Hemen otizm gelmesin aklına cnm otizm çok farklı göz teması var mı, ismine tepki veriyo mu, seni anlayabiliyor mu, algısı açık mı, ortak dikkat saglayabiliyo mu, bunun gibi bir çok belirti olması lazım otizm için. Ekolali yapıyo olabilir. Bu da bu aylarda korkacağınız bişey değil konuşmaya gayret ettiği için yapıyo olabilir. Fakat bu durum uzun sürerse eğer yardım almanız gerekebilir iletişimde gerilemeye yol açmasın diye ama şu an için bence normal siz yine de içinizde şüphe kalmaması için bi uzmandan yardım alabilirsiniz.
(55 puan) tarafından
İnşallah bir şey yoktur. Teşekkür ederim
0 oy
(1,572 puan) tarafından
Benim profilimde bununla ilgili postum var göz atabilirsin atipik otizim li oğlum. İçinde böyle kuşku kalmasındansa bir psikiyatri ye göster canım. 
(55 puan) tarafından
Evet sizin postunuzu daha önce okumuştum. Sizin belirtilerinizle 7-8 tane belirti var
(55 puan) tarafından
Söylediklerimi tekrar ediyor. Akşama kadar çamaşır makinesi döndürüyor. Yapma dediğim şeyleri inatla yapmaya devam ediyor.
(1,572 puan) tarafından
Canım sen en kısa sürede piskiyatri ye mutlaka götür piskolog değil ama piskiyatri ye. Kafanda soru işareti kalmasın
(55 puan) tarafından
Götürmeye de korkuyorum. Geç kalmak da istemiyorum. Teşekkürler en kısa zamanda götüreceğim
0 oy
(789 puan) tarafından
Dediğiniz ekolali oluyor benim kziimda bu dönemde yapıyordu bana da garip geliyordu hatta kaç defa sordum burda şuan 31 aylık konuşması epey ilerledi artık pek yapmıyor 
(55 puan) tarafından
İnşallah öyledir. Geçer ya teşekkür ederim
(789 puan) tarafından
Canım göz teması nasıl ismine bakıyor mu komut alıyor mu
0 oy
(16,583 puan) tarafından

Bunlar.varmi 

image

(55 puan) tarafından
Oyun kurmuyor ve çamaşır makinesi döndürüyor sürekli
(16,583 puan) tarafından
Psikiyatri ye gösterin içiniz rahat olsun