0 oy
162 göst.
Diğer kategorisinde (54 puan) tarafından
Kızlar merhaba. Cuma günü sezaryen doğum yaptım bugün çıkışım yapıldı çok şükür. Bebek için nerelere başvurmamız gerekiyor. Doğum izni parası, süt parası, çocuğun kimliği vs vs ne yapmamız lazım 

3 Cevaplar

0 oy
(5,397 puan) tarafından
Doğum izni işveren belirtiyor zaten paranı alıyorsun,kimlik için doğum belgesi ile nüfusa randevu alacaksin. Doğum raporunu sosyal yardımlaşmayq götürüp Doğum parasi alacaksjn 300 500 lira birsey, çocuk sayısına göre değişiyor. Belediyeyi arayıp hoş geldin bebek çantası veya paketi var mi onu sorabilirsin. Süt parasi vs aylik durumu olmayan sosyal yardim kaydı olanlara veriliyor diye biliyorum 
(245 puan) tarafından
Süt psrası bebek doğunca anne yada baba kimin sgk sı varsa onun üzerine yatıyor canım.ptt den alınıyor.
(54 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim ikinci çocuk ama unutmuşum
(5,397 puan) tarafından
2. Çocuk için dogum parasi 600 tl olmalı,zaten sen doğum raporunu götür postaneden alıyorsun yatan paranı. E devletten takip edebilirsin
-Reklam-
0 oy
(245 puan) tarafından
Allah analı babalı büyütsün canım. Bütün canlılara karşı hayırlı bir insan olsun, hep iyilerle karşılaşsın inşallah. Süt parası ptt ye senin yada eşin adına yatıyor. Arkadaş hepsini açıklamış zaten. Hoşgeldin bebek çantası belediyeden alınıyor, onun süresi oluyor hemen ara sor yarın. 
(54 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim. Güzel dualarınız için de çok sağolun Amin inşallah:)
0 oy
tarafından
Belediye hoşgeldin bebek paketi veriyo bi de pttde süt parası veriliyo biz bunları aldık sadece 
(54 puan) tarafından
Sigortalı çalışandim nasıl olacak bilmiyorum. Teşekkür ederim
(194 puan) tarafından
Nerenin belediyesi orası canm
(245 puan) tarafından
Doğum parasını da al canım. Yaşadığın yerdeki aile ve sosyal yardım bölümüne kendi ve bebişinin nüfus cüzdanını götür. İlk benekse 300 tl veriyorlar. 1 den fazla çocuksa daha çok veriliyor sanırım. Ara bir sor hangi evrak götürülüyordu, ona göre git başvur

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 311 göst.
2 Nisan 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 238 göst.
27 Nisan 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 432 göst.
19 Nisan 2020 Diğer kategorisinde ★✿☞ƘƛƦƊЄԼЄƝ☜✿★ (450 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 30 göst.