0 oy
166 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,085 puan) tarafından
Kizlar merhaba 13.5 aylik kizim babadan baska bisey demiyo az buz kelimesi olmasi lazim degil mi bu aylarda?

Konusmayi destekleyici oyuncak onerisi verebilir misiniz 

Bu arada tv izlemiyodu yeni yeni basladi cunku artik zaptedemiyorum. Ayni zamanda bol bol ilgilenip, kitap falan da okuyoruz. Algilari anlamasi guzel ama hic kelimesi yok 

8 Cevaplar

0 oy
(9,108 puan) tarafından
Benimki de o aylarda baba diyordu sadece. Sonra babayı bıraktı anne demeye başladı. Şimdi 20 aylık. Baba anne mama dede su gibi kelimeleri tam söylüyor. Bazı kelimeleriin de sadece ilk hecesini söylüyor. Öyle anlaşıyoruz. 
(1,085 puan) tarafından
Kafaya cok taktim ya bu durumu
-Reklam-
0 oy
tarafından
düzenlendi
Canım 16 aylığa kadar baba bile demedi hatta çevremdeki aynı ayda üç çocuk var  çocuklar baba diyor bizimki demiyor diye ,15 aylık olunca hiç kelimesi yok diye doktora götürmüştüm  neyse doktor gelişimine bakıp normal dedi ,16 aylık olunca ilk anne dedi sonra konuşmaya başladı şimdi 18 aylık 50 ye yakın kelimesi var anne,baba,papağan ,ayran gibi sonra baba gitti,al ye ,miyav dedi  gibi ikili kelimeleri bile var bence çok erken daha dert etme eğer gelişimi normal bir çocuk ise dedikleri anlıyor komutlarını yapıyorsa belki kelime topluyordur genelde kiminle konuşsam 16.ci -17.ci aydan sonra açılmış çocukların konuşması ,birde televizyon izletme canım dahada geriler konuşması ,biz yükselen zekanın cırt cırtlı kitabını aldik 16-24 aylık serisini onunda baya faydası oldu bebeğime cırt cirtlari söküp takarken bebeğime  ben  anlatıyorum baya ilgisini çekiyor 
(1,085 puan) tarafından
Tv izletmedim bunca zaman ama artik bende dayanamadim canim kis gunu disari cikarsam en fazla yarim saat durduruyorum. Evde vakit gecmiyo oyuncak oynamiyo hay.vanlar kitabi var onun basinda vakit geciriyoz baya ama yani aksama kadar onunla da oynayamaz zaten ezberledi artik ne sorsam gosteriyo. Tv son care artik dedim actim gurbetteyiz bi yere ev oturmasina falan gitsem cocuk sosyallesse dicem oda yok yani aksama kadar vakti geciremedik artik ikimizde
tarafından
Arada  çok mecbur kalırsam izliyor bazen ne yalan söyleyeyim hepimiz anneyiz anlıyorum yanlız başına bebek bakmak gerçekten zor , ama izlediği zaman olumsuz etkisini hemen fark ediyorum , bende 11-12 ay evde hiç TV açılmadı şimdi günde 10 dk 15 dk izliyor gün için de,bu arada İmkanınız varsa canım oyun evine yazılın bizde tayinciyiz hani kimse yok bebeğim sosyallesin diye oyun evine yazildik baya faydası var bu ay hasta olduk gidemedik gelecek ay yine başlayacağız kısmetse kendi yaş grubu ile sosyalleşmesi baya iyi oluyor
(1,085 puan) tarafından
Biraz daha yaza dogru onu dusunuyorum su an hastaliklar cok kis gunu o yuzden erteliyorum canim
0 oy
(672 puan) tarafından
Kitap oku sohbet et bebekle basit kelimeler le konuş mesela yoğurt yerken ne güzel yoğurt yiyorsun de sürekli konuşmaya çalış muz verirken muz kelimesini tekrarla zamanla sık kullanılan kelimeleri kapar ayı da çok küçük zaten aceleye gerek yok 
(1,085 puan) tarafından
Ediyorum canim inan aksamlari konusasim gelmiyo artik namaz kilarken sureleri okurken cenemin agridigini hissediyorum konusmaktan. Ama yok iste konusmuyo
(672 puan) tarafından
Daha çok küçük inan ki 5 yaşına giren ve 7 yaşına giren oğlum var acele etme kızım 18 aylıkken sadece anne derdi hiç Bi sıkıntı olmadı bekle
(1,085 puan) tarafından
Anladim canim tesekkurler
0 oy
tarafından
Benim 2 yaşında kelimeleri var ama cümle 3 lü dörtlü cumle kurmuyor henuz
(1,085 puan) tarafından
Anladim canim bekliyim bende bakalim
0 oy
(11,506 puan) tarafından

Kitap okumani öneririm kartlar gosterebilirsin  konuşan oyuncaklar ve bol bol konuş 

(1,085 puan) tarafından
Kitaplari hatmettik :) ama gec konusucak sanirim
0 oy
(11,570 puan) tarafından
18. Ayda anne anca dedi 2 yaşındam beridir de susturamıyoruz maşallah. Hemuz erkennama destekle yinede şarkılar kitaplar oku sürekli onunla konuş
(1,085 puan) tarafından
Konusuyorum canim her isimizi sarkilastirarak anlatiyorum. Konusmaya gelince de aksama pertim cikiyo esimle iki cift kelime etcek hal kalmiyo :)
0 oy
(914 puan) tarafından
Benim oğlum 21 aylik sadece baba  meme ve yok diyo  çok normal her çocuk hemen konuşacak diye bir şey yok sakın zorlamayin
(1,085 puan) tarafından
Zorlasam napcam kiz ben sadece destekleyebilirim :)
(914 puan) tarafından
Bazıları hep 10 kere o kelimeyi söylemeye calisiyo yaaa ondan dedim canım ☺️
0 oy
(3,887 puan) tarafından
6 buçuk aylık oğlum dün ilk kez baba dedi. Bekledik tekrar söyledi, tekrar tekrar derken bugün bekledik tık yok:) hala söylemeye çalışıyoruz. Çocukları farklı insanlarla bir araya getirip konuşturup sevdirirseniz erken konuşurlar.

Bizim buralarda bebeği kucağa alınca 'gel sana dil otu yedireyim' derler ve bebeği alıp uzun uzun konuşup susarlar, bu duruma alışan bebekler zaman sonra konuşmaya, cevap vermeye çalışır. 
(1,085 puan) tarafından
Etrafinda hic insan olmayan ben :) gurbetteyiz canim esim ben kizim. Baska kimse yok cevre ediniyim diyorum kis gunu kimseyi gormuyorum zor durumdayim bu konuda
(3,887 puan) tarafından
Görüntülü konuştur akrabalarla, insanlarla. İllaki vardır. Günde 15 dakikanın bile müthiş etkisi olacak.
(1,085 puan) tarafından
Konusuyoruz canim neredeyse her gun ama pek ilgisini cekmiyo

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 74 göst.
0 oy
17 cevap 348 göst.
20 Temmuz 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 613 göst.

410,861 soru

12,363,792 cevap