Ay ben bu adeti ilk duyduğum da ne gülmüştüm. Benim çanak çömlek neden törenle çıkıyor neden biri kapıda benim eşyalara el koyar gibi para aliyor eşim bi gün geldi arabaya hepsini doldurdu iki 3 postada hallettik.
Ceyizin olduğu odanın kapısını tutacan enişte beyde kapıyı açman karşılığında sana bı miktar para verecek uyanık ol kız az buz bişey isteme
Biz de kapı tutma gelin alma da olur. Çeyizi biri sandık üstüne oturur, beğendiği parayı alana kadar kalkmaz. çeyiz de çok yormayın gelin alma da iyi para alınır he tabi benim cebinde akreple dolanan kayınpederim gibi kayınpederler varsa damatta elini cebine atmak zorunda kalıyor.
Sandığa otururlar genelde damattan para isterler artık damatla isteyen arasında kalmış ne kadarda anlaşılırsa kapi tutma bizde gelin çıkarken olur o da aynı mantık ne kadar parada anlaşılırsa
Çeyiz çıkarırken değilde düğün günü eşim beni almaya geldiğinde beni en son odaya kapattılar bana gelene kadar 3 kapı vardı her birinde bir kuzenim durdu mecbur hepsine 100 lira verdi sonra beni aldı çıktık
1,492,403 soru
24,385,372 cevap
348,978 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın