0 oy
171 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (368 puan) tarafından
Puaçam sert olur guzel kabarmaz i pufidik degıl de. Hamur yıgını gibi olur. Kekım zaten asla kabarmaz. Borcam da yaparım. 3 yumurta koyarım ama kabarmaz guzel olmaz. Esımde cok seviyor. Yapayım bugun dedim ama gene becerıkszlıgımı sergiliycem galiba. Ayu lutfen püf noktalarıyla birlikte tarif veren olur. Mu bazı kadınlar cok hamarat olur. Ne yapsa guzel olur oyle biri varsa yazar mı. Tarif. 

8 Cevaplar

0 oy
(754 puan) tarafından
 

Ben poğaça yı hep bu tarifle yaparım çok güzel yumuşacık oluyor herkes tarifini istiyor. Yapılışı çok kolay bak istersen canım 
(754 puan) tarafından
Çok sert hamur yapma yumuşak bir hamur olsun ki içi sert olmasın
-Reklam-
0 oy
(684 puan) tarafından
1 su bardagı ılık süt 

1 su bardağı ılık su 

1 su bardağı yag 

2 yumurta sarılar üzerine 

1 paket maya 

3 yemek kaşıgı şeker 

1 yemek kaşıgı tuz 

Alabildigi kadar un kontrollü koy canım unu eline yapışmıcak ne çok katı ne çok cıvık yap 1 saat mayalandır. Başka soruların olursa özelden yazabilirsin kekinde ununu az koy öyle dene
0 oy
(10,466 puan) tarafından

Poğaça hamuru için 1 su bardağı ılık sütü bir çorba kaşığı şeker ve Kuru Maya ile karıştır 10 dk bekle ilisin sonra yumurta akı bir bardak yağ ve tuzunu ayarla yavaş yavaş un katarak yoğur. Sar güzelce en az bir saat mayanlansin. Sonra şekil yuvarla şekil ver 15 20 dk tepsi mayası yap fırına vermeden. Kekin püf noktası yumurta ve şekeri iyice çirp kısık derece pişir ilk yarım saat fırının hiç açma. Sahurda yaptım poğaça efsane oldu kekim desen herkes çok beğenir . Video atmıştım 

imageanneme bak buraya da atam

0 oy
(983 puan) tarafından

Kek için şekeri ve yumurtayı ilk olarak iyice karıştır. Beyaz köpükler çıkana kadar. Ben hep 2 yumurta atarım 3 fazla gibi. Bir de kabartma tozunu en son katıyorum.

 Poğaça içinse 3-2-1 poğaçası var

  • 3 paket kabartma tozu ( fazla yoksa 1 kaşık instant mayadan yani hamur mayasından kat. 2 kaşık ılık suyla sulandır.
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz ve şeker
  • Yarım su bardağı ılık su 
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 5-6 bardağa denk geliyor sanırım)
Çörek otlu da güzel oluyor patatesli de 
Şimdiden afiyet olsun 
Ha bir de poğaçaları fırından çıkar çıkmaz üzerini temiz bezle ört. Açıkta kalınca kuruyor taş gibi oluyor 
0 oy
(701 puan) tarafından
Pogaca da püf nokta bütün malzemeleri ılık kullanmak oda ısısında olsun yani ve hamuru kaskatı yapmamak tatlım cıvık olsun  ele yapışsın bıraz bısı olmaz o sekılde mayalanmaya bırak  mayası geldikten sonra toparlarken az un ekler şeklini verırsın ele yapışmasından korkma ne kadar yapışkan o kadar puf puf olur 
0 oy
(20,029 puan) tarafından
Fırının davul firinsa yani derece siz olanlardan ondan kabarmiyor olabilir. 
0 oy
(1,629 puan) tarafından
Yumurta sütü dışarıda beklet ve şekerle yumurtayı iyi çırp kabartma tozunu 1 buçuk yap 
0 oy
(681 puan) tarafından

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 71 göst.
3 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Fadik (32 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 168 göst.
8 Eylül 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Mrn47 (946 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 237 göst.
12 Haziran 2022 Aile & Aşk kategorisinde Sulemhmt (771 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 356 göst.
25 Kasım 2021 Aile & Aşk kategorisinde Oglummmmm (61 puan) tarafından soruldu

410,707 soru

12,357,671 cevap

41,163 kullanıcı

Kategoriler

...