0 oy
566 göst.
Aile kategorisinde (1,417 puan) tarafından
Kızlar kızıma geçen gün bir kaç bisey almıştım kayannamda bizle gitti oda kendine bir kaç bisey aldı. Neyse işte civilden alırken bi takım beğendi güzelmiş dedi bende beğendim kızıma aldık onunla beraber bir iki kıyafet daha aldm. Kızım nisanda  1 yaşına giriyo bu arada.. dünde komşusu burdaydi kizim o takımı giydi ben aldm dedi kaynanam. Oğlum parasını verirken bu takımı ben beğendim ben alcam dedm dedi. Bende bilmiyodm anne hiç demedi dedim. Sadece dogmadan önce biseyler aldık bi daha da almadk diye bunu ben almış olaym diye düşündüm dedi. Şimdi kızlar dediği gibi sadece dogmadan para verdiler heo beraber gidip aldk 1500 Tl lik kıyafet . Onun dışında görümcemin kızına pijama alırken benm kızımada almıştı bu tane pijama . Gorumcemin çocuklarına hala kıyafet alınacağı zaman kayın babam verir. Gorumceme de aynı şekilde. Esi asgari ücretle çalışıyor evi yok diye. Benim eşimde memur evimiz arabamız var diye bize o kadar yapmazlar. Kaynanam kendine sürekli biseyler alir hepte beraber giderz.  Ben kendimi gectm surdan da torunuma bisey alaym demez. Bi geçen beğendiği takımın parasını vermis. Şimdi bazılarınız diyecek neden kıskanıyorsun. Gerçekten kıskanmıyorum isterse herseyi alsn ama böyle torun ayırımı da yapmasinlar. Goturcemin çocukları küçükken süt icermis heo kayannamgil almış. Bezini flan.  Eşimin bi ablası bi kendi başka yok. Ama biz doğdu doğalı daha bezini goremedik. Kızım mama iciyor ayni şekilde  şu bi paket mamayi da biz alalm demezler. O yüzden kayannama teşekkür etmek içimden gelmedi şahsen. Bilmiyorum yanlış mı yaptm.  Siz olsanız teşekkür eder miydinz

21 Cevaplar

+3 oy
(51,016 puan) tarafından
kendin demişsin gorumcenin durumu yok diye akil edip sizin de dayısı olarak ufak tefek yardimda bulunmaniz gerekir. 

sevgi olarak nasıllar kadın yine iyi para vermis almis teşekkür etmen yakisirdi.
(1,417 puan) tarafından
İyi değil guya ama yediğinin içtiğinin hadii hesabı yok. Ben ayrım yapmasına kızıyorm sadecee yoksa banane ondan
-Reklam-
+1 oy
(8,028 puan) tarafından
Maddi durum olarak bakıldığında kesinlikle bunda bir ayrım görmüyorum. Yani maddi durum kötüyse diğer tarafın, elimden gelse kendim yardım ederim öyle düşün. 
(1,417 puan) tarafından
Kendim tabi ki yardm ederm.. gorumcem ac gözlü olmasa gerçekten elindekini hep veririm. Ama mesela oglu sürekli harçlık ister dayı para ver diye . Ve ben asla sevm3m harçlık isteyen çocuğu.  Gorumcem de kayın babam eşime en ufak para verse onun hesabını yapar. Oysa ki eşim o kadar verir kayın babam asla babam sana para verdi şu kadar verdi demez.  O yüzden gerçekten benm asla yardm edesm gelmiyor ona
+1 oy
tarafından
Ederdim ne olursa olsun almış almayadabilir öyle bir mecburiyeti yok sonuçta 
(1,417 puan) tarafından
Bende normalde ederm ama o an içimden gelmedi ya
tarafından
Haklısın kendince ama sen yinede kendine yakışanı yap boş ver
0 oy
(51 puan) tarafından
ben olsam ederdim
(1,417 puan) tarafından
İçimden gelmedi o an neden bilmiyorum
0 oy
(11,033 puan) tarafından
Bi bardak su içirse bile teşekkür eden ben, böyle şeylerin düşüncesine hiç girmem bile.
(1,417 puan) tarafından
Benim o an içimden gelmedi ya
0 oy
(13,409 puan) tarafından
Ben hiç demedim şahsen eltimin oglanlarina yapmışlar bize yapmıyorlar diye kiyaslamam bile yaparsa teşekkürümu yapar gecerim almış almamış umrumda olmaz 
(1,417 puan) tarafından
Haklısınz ama benm içimden gelmedi o an
0 oy
tarafından
Bebeği yaparken onlar bez mama alırlar diyerek hesap yapmadiysanz almaması da rahatsız etmemeli anne baba sizsiniz sonuçta tamam torun içlerinden geliyorsa alırlar gelmiyorsa zaten yaomazlar 
(1,417 puan) tarafından
Haklısınz.  İçinden gelmesi önemli
0 oy
(2,298 puan) tarafından
Eger Gorumcemin durumu iyiyse asla yardim etmem ama kötüyse hersey veirirm vallah.ki benim bi görümcem var ac gözlü bizden daha iyi durumu ama gözü hep bizde 
(1,417 puan) tarafından
Gorumceme yardımı kayın babam yapıyor yeterince. Bzide ev kredisi ödüyoruz.
0 oy
(245 puan) tarafından
Sakız bilr alsa, teşekkür ederim anne kesene bereket derim. Durumuzun gayet iyiymiş. Görümcenin Allah yardımcısı olsun. Bizim de ev kira asgari ücretle çalışoyor eşim. Benim ailem aylık 1000 tl ye yakın, hwtta bazen 1000 tl yi geçkin para veriyor. Kaynanam da kızımın bezini alıyor. Memur görümcem var. Sence memur görümceme yardım etmesimi mantıklı yoksa asgari ücretle geçinmeye çalışan oğluna yardım etmesimi mantıklı. Tabiki de ihtiyacı olana yardım edilmeli. Bence siz yardım ummak yerine ara sıra görümcenizin çocuğuna kıyafet, hediye felan almalısınız. Çünkü olması gereken bu, olan olmayana destek olmalı. Olanlarda destek beklememeli
(1,417 puan) tarafından
Bizde ev kredisi ödüyoruz.  Ayrıca gorumceme zaten kayın babam yardm ediyor. Eşimde evlenene kadar etmis bi zahmet şimdi de etmesn. Zaten evi anca gecindjriyor bide gorumceme mi yardm edecek. Tabi ki oğluna flan harçlık veriyor hep. Yeğenidr ona asla karışmam okuyor bide istediği kadar versn
(9,621 puan) tarafından
Yok hayatım yok senden olmazzbu kalple elindekileri de kaybedersin. 2 liran varsa birini vermeyi adet edin gelen şeyleri görünce şaşar kalırsın
(245 puan) tarafından
Yardım dedğim kardeşinin evini geçindirmekten bahsetmiyorum canım.seninde dediğin gibi görünce haşlık vermek içinden gelince hediye almak felan. Öesela ben ailemin bize verdiği parayı hiç eve harcamıyorum. Kızıma kitaplar, herkese hesiye, çocuklara kitap oyuncak felan alıyorum. Ailemde biliyor evin giderine harcamadığımı. Ne olursa olsun birisi bir sakız dahi alsa teşekkür etmek gerekir. Bunu huy edinmeliyiz ki çocuklarımızda bizden görüp öğrensin.
(245 puan) tarafından
Cemrenin maması bana mı dedin yoksa arkadaşa mı dedin anlamadım canım. Bana dediysen ben ailemin verdiğini ev giderlerimize harcamıyorum zaten. Ya kızıma kitap alıyorum, ya millete hediye alıyorum. Ailem yardım etmesede geçinebiliriz Allaha bin şükür. Çünkü senin dediğin gibi vermeyi çok seviyoruz. Biz verdikçe Allah da bizi hiç darda koymuyor
(9,621 puan) tarafından
Yok canım sana demedim :)
0 oy
tarafından
Dediğin gibi gorumcenin durumu siz kadar iyi değilmiş yapsın takılmıyorum bile derken bi kıskançlık var işin içinde kocamın tarafı onu onu bunu yapmış bize yapmadı vermediye ben girmem dahi beni ilgilendirmez haddime de değildir  söylenecek varsa oğlu söyler torun ayırmakta ister teşekkür et ister etme sanami aldı torununa aldı teşekürlük birşeyde göremiyorum alincada almayincada hiç birşey demem açıkçası oğlu desin banane ona tak buna tak işim mi kalmadida derdine düşcem 
(1,417 puan) tarafından
Bende demem şunu almadinz flan diye ama alınca de bisey demiyorm. Haklisinz
0 oy
(1,417 puan) tarafından
...............
(2,367 puan) tarafından
Kız bune noktalar
0 oy
(4,824 puan) tarafından
Ben bi ayrım göremedim canım burda. Taş atıp kolun yorulnazdı bence etseydin bi teşekkür. 
0 oy
(2,367 puan) tarafından
Bak sana başımdan geçen bir olayı anlatayım ben hamileyken kaynanam götürdü beş altı takım hir kaç zıbın aldı 

Sonra doğdu ne gerek ne beşik göremedik 

Hiç lafını etmedim kız tarafı alır dediler beşiği 

Ailem iki beşik iki bebek arabası bir masa takimj 

Aldılar geldiler ceyrekler abimden ablamdan annemden babamdan 

Kıyafetler paralar  Allah razı olsun asla unutmam iyilikerini 

Kaynanama demedimki onlar yaptı sen yapmiyon birgün kaynanam bana geldi benden tam altı 3 çeyrek bir miktar  para anne ne zaman vereceksin demedim 

Demem de kaynanam birgün bana geldi 

Beni dışarıya çıkardı oğluma.bisiklet aldı mutfak dolabı mi yaptırdı 

Şimdide bileklik yapacak bana hiç bişey deme sen karışma şimdi her bayram ligini o alır harçlık verir 100 100 hiç seslenmemm saol anne derim 

Geçerim bana 20 lira verir Allah razı olsun derim çocuklar gibi sevinirim beni düşünüyor 20 lira diye kucumsemem 
0 oy
(7,573 puan) tarafından
Ayrım yapmıyor aslında sadece olmasi gerektiği gibi davranıyor. Onların durumu iyi değilse onlara yardım edecek tabi ki senin evin araban var sana niye etsin arada hediye alır o kadar yani. 
0 oy
tarafından
Sende biraz kıskançlık sezdim 
0 oy
(12,773 puan) tarafından
Şu görümceleri bi salın. Eşinin durumu iyi imiş. Tabi olmayana destek olacak bu normal. Bir de hiç almama gibi bir durumu da yok almış size de. Bence çok takıyorsunuz gerçekten siz kendinize yetiyorsanız ele yapılan sizi ilgilendirmez,boşverin 
0 oy
(315 puan) tarafından
Kırıcı olmadan ne yorum yapayım bilemedim.. Lütfen sakin olun böyle şeyler düşünmeyin kayınvalidenizin ayrım yaptığını düşünmüyorum bu devirde asgari ücretle ev kira olunca bide çocuk varsa geçinmek çok zor kendimden biliyorum. Bakın ne güzel eşiniz memur eviniz arabanız var daha ne olsun ki kadın tabi kızına yardım edecek evladı sonuçta siz olsanız etmez misiniz? Bence teşekkür etmeniz gerek eşinizin annesi sonuçta.
0 oy
tarafından
Dediğin gibi sizin eviniz arabanız var görüncenin yok neden böyle zoruna gidiyor ki 

Benimkiler in durumu çok çok iyi ama hiçbir beklentim yok kocam ve çocuklarım sağolsun da gerisi pekte önemli değil ayrıca teşekkür etsen senden ne eksilecek
0 oy
(20,294 puan) tarafından
Benim kaynanam onları bile yapmadı yapmasın ben onlara güvenerek doğurmadım sonuçta kocam hiç bişeylerini eksik etmez içlerinden gelirse alırlar gelmezse lafını bile etmem 
0 oy
(9,621 puan) tarafından
Ya kardeşi kardeş yaratmıs yaradan kısmetini ayrı yaratmıs. Yardım etmeleri cok dogal bu ayırmak değil kaldıki senin evladına hiç almıyo değil canım bırak yardım etsınler ele güne düşşe mutlu mu olacaksın? Benım ailemde bana yardımcı olur ara sıra ben ne kadar mutlu olurum. Yerınde olsam bingün görümceme bişey alır yada cocuguna goturur kaynanama verirdim anne kıza alıyodum ona da aldım verir mısın diye veren el olmak her zaman revaçta kalacaktır,Allah gözünde.

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 420 göst.
15 Aralık 2019 Aile kategorisinde MrvDK (442 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 462 göst.
6 gün önce Aile kategorisinde Latte (6 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 212 göst.
0 oy
2 cevap 93 göst.

405,996 soru