0 oy
621 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,739 puan) tarafından

Dogdugundan beri bizimle uyumadı bebekken aramızda ezilir diye yanibasimda beşikte yatırdım emzirmeden emzirmeye koynumdaydi. Ama hiç bizimle yatmıyor 2 yaşına geldi yatağından başka yerde uyumuyor uzun süre temasta kurmuyor. Sarılıp öpüp oynamaya devam ediyor. 1 buçuk yaşından itibaren kesinlikle benim ona yemek yedirmeme izin vermiyor. Her zaman kendi yiyor. Kilosu iyi . Bunlar bana garip geliyor her hangi bir hastalığın belirtisi mi yoksa 2 yaş sendromumu  .  Opulmemeye bayılıyor . Ama kendi istediği kadar sonrasında kaçıyor . 

Not:  kaygilanmamin sebebi karnimdayken zihinsel engelli doğacak dendi şimdiye kadar birşeye rastlamadık. Bundan sonrasında herhangi bir durum olabilir mi korkusu . Bir kaç doktora gittim hepsi engelli olacağını söyledi..... 

20 Cevaplar

0 oy
(20,731 puan) tarafından
Bence çocuğun bi mucize kız ne güzel işteeee
(1,739 puan) tarafından
Ama ilk kızım böyle değildi bu çok bağımsız bana acayip geliyor bı pedagoga götürsem mi
(20,731 puan) tarafından
Aslında tuhaf olan bişey yok ama yinede götür sen bilirsin keşke alpişte böyle olsa kendi yatağında uyusa bana yapışmasa :)
(6,887 puan) tarafından
Masallah ne guzel aynn. Bende hic beraber yatirmadim kendi yatagini kendi odasini bilein istedim en bastan beri oda mahremiyeti var anne baba odasi ile kendi odasinin ayri oldugunu bilerek buyudu suan oglum on aylik kendi odalarina geciremiyorum sabah abla olula giderken oglani uyandirir diye gece de oglan emmeye kalkarken ablasinin uykusunu boler diyeLendi odamda park besiginde yatio da odasini ayirmak icin haziranda bir yas okul kapanmasini bekliorum insallh gec kalmaz bilinclenio cunku kendi odasini  kabullenip benimsemez diye kokuyorum keske kendi yese
-Reklam-
0 oy
(3,146 puan) tarafından
Normal ve gayet normal ve çooook normal bi çocuk 
(1,739 puan) tarafından
İlk ile 2. Arasında 6 yaş var ilki bağımlı gibiydi. Ama bu öyle değil karnındayken zihilsel engelli olduğu söylendi
(3,146 puan) tarafından
Yemin ederim vallaaaaa ahaahha şaka bir yana normal ciddeen bende çocuk gelişimciyim aşırı normal hareketler ama gene de bi götür için rahat etsin
(1,739 puan) tarafından
Teşekkürler arkadaşlar posta ekleme yaptım bı bakarmsnz
tarafından
Çocuk gelişimi okudun çözebildin mi çocukları
Mesela benim oğlum neden sebebsizce ağlayıp sinirleniyor bana :-D
(3,146 puan) tarafından
Okudum okudum da evdeki de böyle sebepsiz ağlayıp duruyo ama çözemedim ahahhahs
0 oy
tarafından
Bize normal gelebilir belki ama sen annesi sin daha iyi bilirsin çocuğunu içinin rahat etmesi açısından Bi pedagoga götür istersen bir şey kaybetmez sin içinde rahat eder ☺️
(1,739 puan) tarafından
Evet her türlü hastaneye en iyilerine gittim hepsi aynı şeyi söyledi zihilsel engelli doğacak dedi. Aldirmami istediler. 4 aylıktı kıyamadım. Bakarım dedim. Şuana kadar dikkatimi çeken bunlar oldu. Bizimle kesinlikle yatmak istemiyor aramıza alıyım dedim. Yok no no diyip parmak sallayıp odasına gitti
tarafından
Bence bu söylediğin aksine maşallah çok zeki bir çocuk doğduğundan beri kendi yatağında uyuduğu için başka yerde uyumak istemiyor dur yemek kısmına gelince benim oğlumda kendi yemek ister zorla veririm ben ona
(1,739 puan) tarafından
Ben zorla vermeye kalkarsam kesinlikle yemiyor ağzını kitliyor.  İnşallah bunlar benim kuruntularimdir. Boşuna evham yapıyorum dur.
tarafından
İnşallah canım bizede haber ver olur mu
(1,739 puan) tarafından
Olur canm  yazarım teşekkür ederim.
0 oy
(1,396 puan) tarafından
Maşallah tebarekAllah kızın gayet normal çok akıllı çocuk:) 
0 oy
(20,832 puan) tarafından
Oğlum da bizle yatmaz. Slistirmadigim için kendi yatsginda yatmak istiyor hep. Opulmeyi aynı seninki gibi.kendi.istedigi kadar. Çok sever öpmeyi opulmeyi ama sıkıldığında 1 kere daha opturmez kacar hemen . Çocuk normal geldi bana 
0 oy
(91 puan) tarafından
2 yaş oğlum hiç bizimle yatmadi istiyoruz ki kokusunla uyuyalım o istemiyor illaki besiginde uyuyacak deprem zamanı yanımıza alayım dedim sabaha kadar ne kendi uyudu ne bizi uyuttu uyurken kesinlikle temas istemiyor normal bence
(1,739 puan) tarafından
Alla alla normal o zaman  iki çocuk arası 6 sene var.  İlki böyle değildi ama bu değişik demekki
0 oy
(3,092 puan) tarafından
Bu anlattıkların bir zihinsel problem gibi durmuyor. Her çocuk teması sevmez. Yemek konusunda da bireyselligini kazanmış ne güzel. Not: anasinifi öğretmeniyim böyle özelliklerini görsem bir öğrencimin kuskulanmam. Siz anne karnında yaşadıklarınızdan dolayi endişeleniyorsunuz sanirim
0 oy
(5,399 puan) tarafından
Biz de tıpkı sizin gibi hiç yanımıza almadık, iyi de ettik yerinde yatıyor. Öpmeye bayılır öper öper gider ben de öperim ama cani istemezse bir kere öptürmez=) onun disinda kendi yemeği çok sever ama ben vermiyorum hep saçıyor hamileyim zaten üstü başı yerler hiç kalmıyor. Zorla kaşığı alıyorum elinden :( ben de buna üzülüyorum. Sen yine de götür tedbir amaçlı bir görsünler nörolog ta görsün. Peki sana zihinsel engelli olacak diyen doktorlar doğunca muayene etmedi mi ? 
0 oy
(8,123 puan) tarafından
Benim kızım da öyle ki ben bu durumdan çok memnunum. Şöyle düşün. Tanıdığım bazı çocuklar var yeni okula başladılar. Hala anneleriyle yatıp onların yemek yedirmesini bekliyorlar. Beni de görünce cani anne diye isimlendiriyorlar. Bazen de diktatör. Oysa ki ben sadece eğitiyorum çocuğumu, gelecekte de ayakları üzerinde yalnız Allah'tan başkasına ihtiyaç duymadan durabilsin diye. 
0 oy
(2,305 puan) tarafından
Bence sadece düzen seven bir çocuk 
0 oy
(246 puan) tarafından
Benim yigenimde aynı şuan 4 yaşında kaşık tutmayı öğrendiğin beri kendi yer her işin kendi yapar sarılmayı öpüşmeyi sevmez kendi isterse öyle 
0 oy
(12,015 puan) tarafından
Bence çocuğun bir karakteri var ve temas sevmiyor.bende sevmiyorum mesela teması.canim ciğerim olsun gelip böyle sarilsin sevmiyoum.sap sap opulmek sevmiyorum.cocukkende oyleymisim.
0 oy
(301 puan) tarafından
Çevremde gördüğüm çocukların hepsi kendi yemeğini kendi yemek istiyor. Misal yeğenim eli kaşık tuttugundan beri kavga gürültü biz zorlan alırdık elinden kaşığı ortalığı batırıyor diye. Genelde çocukların çoğu şimdiki zamane çocuklarından bahsediyorum kendisini minciklatmak sevdirmek öptürmek istemiyor. Nerde yatmaya alistirirsan öyle devam ediyor. İki yegenimi anaları yerde beraber yatmaya alistirdi. Pişman oldular defalarca yataklarında yatırmaya calistirlar malesef 4 5 yasindalar hala analariyla yerde yatiyorlar. Yatma meselesi alıştırmaya bağlı. İnşallah bende kendi beşiğinde uyumaya alıştırmak istiyorum. Yoksa hiç bir işimi yapamam. Bence çok normal bir çocuğunuz var aksi halde etrafımdaki herkesin çocuğu zihinsel zekalı olmalı. Şimdiki çocuklar çok bilmiş. Görümcemin çocuğu bile canı isterse geliyor yanıma istemezse gelmiyor bende zorlanıyorum. 
0 oy
(3,309 puan) tarafından
Bazi cocuklar öyledir canım. Benim kizimda öyle cok kucakta durmaz, sarılır sıkılır iner. Kendini kesvediyor kendi yapmak istiyor yemegi o yuzden kendi yemek istiyor. Istersen yine de bi dr ye git icin rahat etsin. Sizinkilerde böyle mi diye sordugun için söylüyorum benim kizim böyle.
0 oy
tarafından
Benim kızımda öyle yatağından başka hiç bir yerde uyumaz . Kendi istemediği sürece hiç bir şey yapmaz daha 9 aylık mesela. Şükür bir sağlık problemimiz yok.
0 oy
(7,373 puan) tarafından
Benim kızımda aynı canım gayet normal davranışlar bunlar biz beyine gidiyoruz ve normal olduğunu söylüyor alistirmakla ilgili canım gayet normal 
0 oy
tarafından
Garip olan hiçbirşey yok. Gayet bireyselliğine önem verin belirgin karakterli bir kız :)) gençkız olduğu zamanları heyecanla bekle. :))
0 oy
(1,662 puan) tarafından
Benim büyük kızımda öyle 2 yaşına kadar kendi yatağı dışında koltukta bile uyuya kalmadı asla uzun süre sarılmaya izin vermez babası bile öpse yanağını siler bir ben fazlaca öpebiliyorum oda sınırlı 4 yaşında bir sıkıntımız yok şükür ama teması sevmiyo
0 oy
tarafından
O bastan yanina almadigin icin oyle alismis canim benim oglum da nadiren gelir yanimiza ben de yeni dogdugunda bile emzirip yerine koydum hep oyle alisti bu normal diger huylari da fitratiyla alakali bence kendine guvenli masallah bi problem degil aksine guzel bi sey yurtdisinda kucucuk yasta catal kasikla kendi yemeklerini yiyor cocuklar kiyafetlerini giyiniyor kendi basina bi cok seyi yapiyor biz kendimiz bagimli yapiyoruz cocuklari eline verip gosterip biraksak biraz da istikrarli olsak her seyi cok guzel yapabiliyorlar
0 oy
(682 puan) tarafından
Tam da hayalimdeki kız :)) 

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 464 göst.
8 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Esra2012 (26 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 259 göst.
29 Mayıs 2021 Aile & Aşk kategorisinde Kafanereyebizoraya (131 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 192 göst.
2 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Gri Kedi (2,852 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 228 göst.
15 Mayıs 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,440,131 soru

23,675,386 cevap

309,869 kullanıcı

...