0 oy
309 göst.
Diğer kategorisinde (13,385 puan) tarafından
Şimdi bize ne bundan da diyebilirsiniz :) benim yaş biraz ileri 35 oldum bir evladım var Allah sağlık versin 3 yaşını geçeli 2 ay olacak. Biz bu sene dedik bir kardeş düşünsek mi? Kızlar ben çalışıyorum biliyorsunuz. Çok zorlanır mıyım, yaş itibariyle aşırı kıskanır mı hayatımızın merkezi şu an kızımız haliyle. Biraz korkuyorum biraz da açıkçası bir bebek daha olsun evlat kan can şenlik. Bilmiyorum ya. Bunu dertleşme gibi görün rica ediyorum. Hani siz bilirsinizden ziyade böyle olanlar yaşadıklarını paylaşsa bu gariban ile çok mutlu olurum ❤️

10 Cevaplar

+1 oy
tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Nagişim yap gitsin bence Dicle kuşuma bir kardeş zamanı geldi :D

(13,385 puan) tarafından
Ya hülya sen de gel o zaman iki dicle de yalnız kalmasın ahhahs :) ❤️
tarafından
Hahahahaa balım yaa nasil güldüm ama benim Diclem daha çok küçük teyzesi keşke seninki kadar büyük olsaydı benimde yaş gidiyor artık kendime güvenemiyorum çocuk konusunda ☺❤
-Reklam-
0 oy
(16,566 puan) tarafından
Kardeşi olmalı kanaatimce bu dusuncedeyim. Hiç bir çocuk tek buyumemeli ne çok fazla ne çok az iki yada Max üç cocik yeterlidir. 

Soruna gelecek olursak kızınin yapısına bağlı cogu çocuk kiskanmaz aksine sever çoğu paylaşamaz kıskanır. Tabi bu geçici. 

Zora gelince ilk üç dört ay sonra zaman au gibi geçiyor 
(13,385 puan) tarafından
İlk kuzum gazlı bir bebekti yoğun lohusa sendromu yaşadım. Eşim o ilk bebekti normal bunun olması diyor. Ben de kardeşi olsun istiyorum açıkçası hem de dediğim gibi seviyorum çocukları. Kızım ılımlı bir çocuk, sadece ilgiyi çok seviyor.
Teşekkür ederim yorumun için❤️
(135,674 puan) tarafından
naah geciyo zaman laaa sallama ilk aylar gül gibiydo simdi dikene donduk
0 oy
(1,111 puan) tarafından

3 yaşını dolmuş ideal bence 

Ama iki çocuk la illerde çalışablcn mi , artıları da eksileride var malesf

Ben çalışımıyorum iki çocuğum um arasında 2.5 yaş var 

Bana ideal geliyo birlkte oynuyorlr başka arkadaşa ihtiyaç duymuyorlar.

Dedigin gibi yaş da geçiyo yap gitsin 

(13,385 puan) tarafından
Canım ben öğretmenim, yani izinlerim vs. var. Ücretsiz kullanırım en olmadı diyorum bi sene zorlanıveririz. Yaş kısmı kafama takılan aslında yetebilir miyim enerji açısından
(1,111 puan) tarafından
Yetersin canm Rabbim sabrı nıda gücünü de veriyor.
5-6 aylık olunca zaten düzen otturtuysn , zaman su gibi akıp gidyo
(13,385 puan) tarafından
İnşallah canım. Tabi önce Rabbim sağlıkla inşallah nasip eder. Teşekkürler yorumun için ❤️
0 oy
tarafından
Ben kardeş karşıtı değilim ya böyle konularda aşırı negatife odakli da degilim anne baba bilinçli ve maddi manevi yeterliyse yaş aralığı da uygun bence sizin kıskançlık olabilir ama uyum sağlama sürecinden sonra büyük problemler olacagini sanmiyorum gönlünüzden geçen olsun inşallah bence içinizden geliyorsa ertelemeyin ♥️
(13,385 puan) tarafından
Başta deseler asla derdim. Sanırım büyüdükçe bir cesaret geldi bana. Maddi olarak ikimiz de çalışan insanlarız canım öğretmeniz. Yaşım korkutuyor beni nasip olur bu yıl olursa 36 yaşında kucağıma alacağım. Enerjim yeter mi seneden seneye bizler malum yavaşlıyoruz
tarafından
Zaten normal olan da büyüdükçe yükü hafifleyince istek oluşmasi. Ben yaş konusuna biraz takılıyorum ya ama bu benim fiziksel ve zihinsel olarak zayif olmamla alakalı yani ben 28 yasindayim mesela ilk bebegimi 26'da doğurdum ikinci icin henüz tam zamani degilken biraz da kendi yaşım çok ilerlemesin istedigim icin şimdi tekrar hamileyim 2,5 yaş olacak araliklari ikisi beraber buyudugunde henüz pilim bitmemiş olursa atanma,çalışma durumum olur diye hayal ediyorum :) sizin icin de kreş veya bakıcı olursa yaş konusu aşırı zorlayıcı olmaz inşallah.
(13,385 puan) tarafından
İlk evladımı 32 de doğurdum ben geç sayılacak bir yaşta evlendim canım :') pişman mıyım hayır ama çocuk için genç olmak daha güzel sanırım. Senin yaşın da tam ideal sağlıkla al yavrunu kucağına inşallah. Gönlündeki olsun ❤️
tarafından
Evet ya çocuk için erken yaşlar ama evlilik için de en az 25'i görmek mantıklı :) inşallah senin de.
0 oy
(4,292 puan) tarafından
Bence tam zamanı:)
(13,385 puan) tarafından
Yap gitsin diyosun yani :)
(4,292 puan) tarafından
Kesinlikle canım:)
(13,385 puan) tarafından
Allah sağlıkla nasip etsin inşallah varsa kaderimizde ❤️sağol canım yorumun için
(4,292 puan) tarafından
Amin canım inşallah rica ederim♥️
0 oy
(7,864 puan) tarafından
Ben 31 yaşındayım 10 aylık bebeğim var aşırı zor bir bebek sadece bu gece 2 saat ancak uyumuşumdur hiç atakları sendromları es geçmeden yaşatıyor çok şükür asla 10 aydır deliksiz uyuduğumu hatırlamıyorum gündüz de durmaz mız mız sürekli ilgi alaka bekler. Üzerini değiştir ağlar altını değiştir ağlar dışarı çıkarırım hava alsın diye ağlar kıyamet kopar eve gelene kadar ve ben çalışan biriydim zor yetiyorum. Yazdan sonra işe baslicam kaynanam bakar ama iki çocuk olsaydı bakamazdi hele ki bu kızım gibi olursa bende calisamazdim antidepresan hapları ile ayakta dururum heralde. Bana çok Uzak geliyor ikinci çocuk fikri yaşım da ilerledi kafam kaldırmıyor hayatımı yaşayamıyorum. Canım kendine güveniyorsan kardeşsiz bırakma tabi. Ben sırf kardeşsiz kalmasın diye akıl hastanesine yatmayı göze alamam yıprandim çöktüm pskolojim bozuldu açıkçası. Yoksa çok çocuk güzel bişey tabi. 
(13,385 puan) tarafından
Canım kızım sakin uyumlu bir çocuk. Sadece her çocuk gibi ilgi seviyor. Anne ve babayı paylaşamaz üzülür endişem var. Yara açmak istemem. Hem de kendi yaşım korkutuyor beni. Bir buçuk yaşa doğru azalıyor canım o krizler. Ben ilk 6 ay gazdan dolayı asla uyumadım. Yavaş yavaş krizleri azaldı sonra
(7,864 puan) tarafından
İstediği kadar azalsın valla tekrar aynı şeyleri yaşamak bana korkutucu geliyor asla dönmek istemiyorum o günlere :) hayat senin hayatın sen kendinden eminsen bakabilirim diyorsan yap çocuk açısından düşünme sonuçta ona olan ilginiz azalmayacak ayrıca yaşı da küçük değil sanmam kıskançlık olacağını
0 oy
(2,346 puan) tarafından
Aynı vaziyet bizde vardı. Sadece biz değil bütün sülalenin gözdesiydi oğlum. Akraba evliliği yaptıgımız için iki taraf dşye birşey yok :) kansere yakalandım acileyetinden tekrar tüp bebek olaylarına girdik. Arada dört yaş var. Ve şansa ikiz bebek :) çok kıskandı. Şu an küçükler 17 aylık ama görsen o kadar çok seviyorlarki. O iki dk mutlulukları oynamalaro falan acayip zevkli. İlk çocugum hem kolik hem uyku apnesi hemde 2 aylıkken çok aşırı diş sıkıntımız vardı. Bunlarda çok şükür Allah acıdı. Ama aralarında çok kıskançlık var zamanla herşey oturuyor inan bana. İlk zamanlar çok zor bn n yaptım diye ağlamaktan helak oldum. Hala daha normal bir hayatım yok ama ilerde bize bir şey olursa sırt sırta vereceği iki kardeşi daha var çok şükür. Bu arada bnm kız kardeşimle aramda 15 yaş vardı. Bnde acayip kıskandım ilk ay. Yani bu yaş ili değil.Ama şimdi keşke ikiz olsaymış diyorum. Düşün kardeşim bana yetmiyor sevmekten,evladım gibi 
(13,385 puan) tarafından
Canım benim öncelikle geçmiş olsun Rabbim şifası ile nasiplendirsin her daim. Ne güzel anlatmışsın. Yüzde 80 yanım ne olabilir ki halledersin diyor açıkçası yüzde 20 de nagiş sen biraz yaşlandın sanki diyor.
(2,346 puan) tarafından
Allah razı olsun sağolun. Bana geliyor ki nacizane fikrim :) siz yapacaksınız,eğer öyleyse daha beklemeyin derim. Yaş malüm
 Bende 33 yaşındayım inan yorgunluk kemik ağrısı vs bile bambaşka.
 "Gençlik gelip geçti bir günlük süstü. "Derler ya aynen o vaziyet,dökülüyorum çocuklardan sebep ayakta duruyorum. Maddi manevi üdtünden gelirim dersenz bence daha fazla zamana yaymayın bu işi :)
(13,385 puan) tarafından
Zaten bu sene oldu oldu diye düşündük canım :) yoksa zor olur
0 oy
(7,794 puan) tarafından

İki çocuk anası olar yazayım :D 

Zor ama güzel yanlarida var kıskançlık hali ile oluyor ama beraber oynadıklarını görünce tamam diyorsun herşeye bedel biri 3yas 2 aylık biri 9 aylık bnmkiler şimdiden kavga etmeye başladılar :woot: 

Bence ilk 6 ay zorluk oluyir sonrası rahat misal bn kuuck oğlanı örümceğe bindirip arkamdan nereye gidersem geliyor :D daha kolaylaştı isim diyebilirim 

(13,385 puan) tarafından
İlk 6 ay kesin zaten gaz sorunu ile mücadele bazen diyorum rahata erdim onu mu bozuyor olcam ajahhs :) çocuk seviyorum seviyoruz ama sevmek yeter mi
(7,794 puan) tarafından
Sevmek yetmiyor canım malesef çokça sabır çokça uykusuz geçen geceler ama allha kolaylığını da veriyor ya
0 oy
tarafından
Canım aslında bunu en iyi senin bilmen gerekir kardeşi olsun diye değil maddi manevi yetebilecek güçte misin kaliteli iyi Bi evlat olarak yetistirebikcek misin önce bu sorulara cevap vermen gerekiyor psikolojik olarak hazırsan maddi manevi yenebilecek gucteysen Haa bide duble metanetliysen cevabı zaten belli :))))
(13,385 puan) tarafından
Maddiyat kısmı biliyosun çift öğretmen muhteşem bir yaşamı lüks hayatı olmaz da memur çocuğu olur :) ilgili ebeveynleriz fazlaca sorun biraz orası gamsız olamıyoruz bu bizi ne kadar yıpratır ve benim yaşım :') 35 doğurdum ettim 36...bilemiyorum yani :')
tarafından
Yasa takılma insanlar artık 40 50 sonra doguruyor hem kadınlar kolay yaşlanmaz malum güzellik sektörü bizim hizmetimizde:)))) psikolojik olarak hazırsan kafam kaldırır 2 çocukla basederim kaliteli vatana millete ailesine hayirli çocuk yetiştiririm diyorsan diyorsan hiç durma önemli olan bunlar zaten :))))
0 oy
bizden daha fazla uyumaya hakkiniz yok ☺️☺️☺️ yapin siz hulyislar ikboslar hepiniz yapin
seninde zortladini gorcem anasini satim
tarafından
Yahu heee hee ☺☺☺☺
bende boyle buyuk konusuyodum ☺️☺️ şimoş uyuyo suan
tarafından
Oyyy kurban olurum verene sağlıklı uykuları olsun inşallah ☺❤ ama sen baya büyük konuşmuşsun lenn bak benim 2 yaşında hala yok olmadi ☺☺☺
☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 53 göst.
21 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Bakiderya (1,203 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 214 göst.
17 Haziran 2022 Diğer kategorisinde gulden87 (171 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 246 göst.
22 Şubat 2022 Aile & Aşk kategorisinde Semraclk (144 puan) tarafından soruldu