0 oy
250 göst.
Diğer kategorisinde (205 puan) tarafından

Kızlar akşam banyo yaptım sonra sahur yaptım iç camasirima kırmızı yada pembe deil kahve de deil böyle  ıslaklığı gibi bisey gelmiş not;benim normalde çok akıntı oluyor.oku bilemedim...orucumu emin olmadığımdan bozmadım böyle tutsam günah mı.???

Oruç bozuldu diye namazda kalmadım arada kaldım çok

6 Cevaplar

0 oy
(205 puan) tarafından

En İyi Cevap
Renginden emin değilim çok iç camasirimjn renginden dolayı
(579 puan) tarafından
Beyaz peçeteye baksanız tekrar.
Ben beyaz peçeteye bırakıyorum oraya biraz bekliyorum isim varsa onu yapıyorum falan.
Gidip bakıyorum tekrar gelirse bozuyorum.
(205 puan) tarafından
Dediğini bende yaptım qbla da gelmedi sadece iç camasirida olan bi damla
-Reklam-
+1 oy
(323 puan) tarafından
Beyaz akıntı gelmesi lazım kırmızımsı ise bozuluyor bildiğim. Ben genelde öyle olunca tutuyorum ama yerine kazasınıda tutuyorum.
0 oy
(305 puan) tarafından
Böyle durumlarda son damla olduğundan eminseniz yani regl bittiyse kuşluk vakti girmeden gusül alıp orucunuza niyet edebilirsiniz.
(205 puan) tarafından
Abla şöyle benim aletimin son günleri çok düzensiz, 10 günden sonrasını saymıyorum ben.mesala ben orucun ilk günü adet oldum .7 olmuş genelde bugün olmuyorum sonra tekrar çok az belli belirsiz akıntı geliyor bazen direkt kesiliyor ..valla adet fln olmak istemiyorum ibadetlerim çok engel oluuyo
(305 puan) tarafından
Bugün için zaten kuşluk vaktini geçtiği için bozulmuş evla olan bir şeyler yiyip içmen oruç gibi durmamak lazım. Düzensizlik varsa 10 günü bekleyebilirsin veya her akşam gusül alıp sahura kalkıp niyet edilip her yeni güne oruç gibi uyanabilirsin. Akıntı gelmezse devam edersin gelirse yapacak bir şey yok zaten.
0 oy
(1,023 puan) tarafından
Normal zamanlarda gelen akıntın mı yoksa regl döneminde gelen akıntıya mı benziyor bu konuda sen kendin bir kanaate varmalısın ve ona göre hareket etmelisin eğer regl değil diyorsan oruca devam et. Adet dönemi olabilir diyorsun gusül al ve orucunu yine bozma devam et ama mutlaka kazasını tut. Çünkü gusül aldıktan sonra bişey yenmez ramazan ayında oruç olmasak bile. 
(205 puan) tarafından
Coçugu uyutursam alacam inşAllah abdest  .Bi türlü emin olamiyorum
0 oy
(5,400 puan) tarafından
İşte böyle durumlara mahal vermemek için peçete kullanmak lazım ki akintinin renginden emin olalim
(205 puan) tarafından
Çok haklısın cnm bilemedim
0 oy
(10 puan) tarafından
Canım imsak vaktinden sonramı gördün onceyse sonrasında tekrar görmediğin için bozulmuyo orucunu tutabilirsin tam renginden de emin değilsin ya belkide normal akintidir orucunu bozma namazlarınida kilabilirsin eğer tekrar gelirse o zman gitmiş olur zaten ama anlaman için peçete kullanman gerekiyo 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 355 göst.
2 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Funda6363 (227 puan) tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 975 göst.
19 Mart 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde zehraTekin (388 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 125 göst.
26 Ocak 2024 Diğer kategorisinde 1 (71 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 428 göst.
11 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Dunyabosturloo&04 (2,413 puan) tarafından soruldu

412,228 soru

12,409,520 cevap

44,776 kullanıcı

Kategoriler

...