0 oy
723 göst.
Diğer kategorisinde (983 puan) tarafından

Kızlar iyi akşamlar. Kızım 4 buçuk yaşında çizgi film izlemeyi çok seviyo eminim çoğunuz izletmiyosunuzdur ama ben izletiyorum. 8-) kızım disney junior izliyo biraz korkulu çizgi filmler var vampirina falan şuan korkmuyo ama üzerinde kötü bi etkisi olur mu sizce? Yada çoçouğu izleyen varmı?? 

15 Cevaplar

+1 oy
(497 puan) tarafından
Bebeğim küçük olduğu için izletmiyorum, ama büyüyünce de kontrolüm dışında şeyler izletmeyi düşünmüyorum.

Ayrıca korkacagi şeyler izletmeyin bana kalırsa. Gece terörüne sebep olabilir ya da daha ilerisi için gelişimi olumsuz yönde etkilenebilir. Kaldı ki bir ara (adını yanlış yazabilirim) mavi balina mi ne öyle bir şeyler vardı izleyen çocuk intihar ediyordu vs. O yüzden izletmemek mantıklı
(983 puan) tarafından
Evet haklısın ama canım alışmış açmasam ağlıyor
(497 puan) tarafından
Dikkatini başka yöne çekmeye çalışabilirsin canım TV istedikçe
(983 puan) tarafından
Doğru söylüyosun canım bunu deniycem
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Trt çocuk hariç hiç bir kanal i izletmem hele Disney i asla içeriklerinde çok kötu şeyler var arka planda olumsuz şeyler bilinç altı gibi resimler koyuyorlar biz bişey fark etmeyiz ama çocuklar hemen dikkat eder biz sadece olan şeylere bakarız ama onlar herşey i incedikleri için bilinç altı oluyor baya araştırdım çok şey gördüm 
(983 puan) tarafından
Haklısın valla çok yanlış yaptım
0 oy
(5,908 puan) tarafından
Bence izlettiginjz cizgi filmler onun hayal dunyasini cok etkiler televizyon cok izletmemekte yarar var tabi ama izletilecekse ne izledigide cok onemli 
(983 puan) tarafından
Haklısın canım kafama takıldı korkar mı falan diye
(5,908 puan) tarafından
Korkar ve bilincaltina yerlesebilir
(983 puan) tarafından
Zaten oynarkende sürekli o larakterlerin ismini söylüyor
(5,908 puan) tarafından
Bence izlettiginjz cizgi filmlerine biraz daha dikkat edin
(983 puan) tarafından
Tamam canım teşekkür ederim
0 oy
tarafından
O tarz korkutucu şeyler izletme ya  eğitici izlet bari annesi 

Superman gibi camdan atlayan kaç çocuk var 

Korku aksyin izleyen bebekler de gece altına işeme durumu ve kendini ifade edememe durumu oluşur 

Bnm oğlum izlemiyo izlese bile günde en fazla taş çatlasın 15 dk çok nadir bakar TV ye beraber vakit gecirurz oynarız konuşuruz kitap okuruz vs 
(983 puan) tarafından
Haklısın canım bundan sonra daha dikkat ediyim
0 oy
(9,648 puan) tarafından
Benimde kızım 4 yaşında canım bende disney channle yi ve cartoon networku izlememeye çalışıyorum hoş şeyler çıkmıyor biraz daha büyüklerin anlicagi tarzda gerçek sanıp korkar diye.. bizde gelende trt çocuk yada minika go yada minika çocuk açık olur.. 
(9,648 puan) tarafından
Biz bu ara birlikte puzzle yapıyoruz birlikte boyama yapıyoruz birlikte birşeyler yaparsanız açılır bence.. kreşe gidiyor mu ?
(983 puan) tarafından
Hayır malesef seneye anaokuluna gidecek
(9,648 puan) tarafından
Anaokulu öncesi bence yarim gün kreşe gonderebilirsin.. diğer tüm arkadaşları muhtemelen kreşe gitmiş olucak bir de içine kapanık diyorsun arkadaşları kaynaşırken daha geri planda hissedebilir kendini.. devlet presine gidiyor kuzum ve ayda 110 lira bence karsilanabilicek bir ücret..  tavsiye ederim
(983 puan) tarafından
Tabiki olabilir düşündüm ama kızım hiç istemiyo daha kötü olur diye ısrar etmedim
(9,648 puan) tarafından
Haklısın belki özendirerek anlatırsan dikkatini çekebilir okul öncesi biraz sosyallestirirsen ilkokulda daha az zorluk çekersin..  aynı süreçlerden geçiyoruz o yüzden söylüyorum..
0 oy
(2,557 puan) tarafından
Kizim 11 aylik buyuyunce o kanallari silmeyi düşünüyorum hic tanismasin. Smdide sadece TRT çocuk izliyo o da uyumaya yakın izliyo oturup izlemeyi sevmiyo
(983 puan) tarafından
Canım senin aylarındayken benimkide trt çocuk izliyodu artık izlemiyor
(2,557 puan) tarafından
Silip hic tanistirmycam izliyosa trt çocuk izlemiyosa yok
0 oy
(3,187 puan) tarafından
Canım özellikle Disney, cartoon network gibi kanallarda 25 kare olayı çok fazla var Cidden görünen şiddetin yanı sıra birde arka yüzü var işin.. o yüzden daha masum şeyler izlese  onun için daha faydalı olur.. mesela eğitici yayınlar..
(983 puan) tarafından
Evet baya korkutucu şeyler var sonradan fark ettim
(3,187 puan) tarafından
Hayatta yeterinde şiddet var.. trafikte, okulda, komşuda.. bari şimdi tanışmasınlar..
(983 puan) tarafından
Doğru canım...
0 oy
(396 puan) tarafından

Canm 4.5 yaş tv izlemek için küçük değil çizgi film izleyebilir aşırı olmadığı sürece ama öyle şeyler izletme lütfen trt çocuk izlesin mesela hem eğitici hem çok güzel çizgi filmler :)

(983 puan) tarafından
Aynen haklısın canım özellikle disney junior izliyo artık izletmem
0 oy
(5,935 puan) tarafından
Etkisi söyle olur ilerleyen.yaslarda o kimlikleri karakterinde yamsitabilmesi baya yüksek canım
(983 puan) tarafından
Valla doğru söylüyosun canım baştan izletmemem gerekirdi
0 oy
(1,509 puan) tarafından
Benim oglum keloglan izler hatta onla yemek yer
(983 puan) tarafından
Başta benimkide çok severdi sonra onları izlemeye başlayınca trt çocuğu bıraktı
0 oy
tarafından

Eğitici şeyler izlese daha iyi tabii kii canm çocuklar kapıyo çünkü izledikleri şeyi mesela benim kuzenim küçükken hep pepee yi izlerdi kızın hareketleri aynı pepee gibi olmuştu ne sinir oluyodum onu öyle görnce :D

(983 puan) tarafından
:)) evet kızımda kendine baykuş kız falan diyo :))
0 oy
(668 puan) tarafından
Koz, niye izlemeyelim benim kızımda 4 buçuk yasında çizgi film karakterlerini ezbere biliyo resmen ama şöyle bişey var ki ben sadece trt çocuğu iletiyorum başka a çizgi film kanalı açmıyorum yabancı çizgi film karakterlerini ögrenmesini istemiyorum sende öyle yap bence trt çocuğun çizgi filmleri gayet güzel 
(983 puan) tarafından
Bundan sonra trt çocuk dışında açmam canım en güzeli o.
(668 puan) tarafından
Aynen öyle cnm ben bile kızımla beraber izliyorum dikkat ediyorum da çok yararlı çixgi filmler var hem çocuklar izliyo hemde bişeyler ögreniyo kızom sürekli bişey ögrenip bana soruyo:))))

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 226 göst.
13 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde Tunanin annesi (549 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 753 göst.
24 Kasım 2019 Diğer kategorisinde Okanın handesi ❣️ (69 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 76 göst.
0 oy
5 cevap 192 göst.

Kategoriler

1,446,550 soru

23,762,688 cevap

315,507 kullanıcı

...