Keki için;
2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
3 çay bardağı un
Muhallebisi için;
2 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
100g labne peyniri
Çilek sosu için;
1 kase çilek
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
Çilek Soslu Tart Kek Tarifi'nin Yapılışı
Çilek soslu tart kekin hamuru için öncelikle yumurtalar ve şekeri iyice köpürünceye kadar çırpalım.
Sıvı yağ, süt, un ve kabartma tozunu ekleyerek hamuru güzelce çırpalım.
Tart kalıbı yağladıktan sonra hazırladığımız hamuru kalıba boşaltalım.
Kekimizi 160 derece önceden ısıtılmış fırında pişmeye bırakalım.
Kekimiz pişerken muhallebisi için süt, un, yumurta sarısı ve şekeri küçük bir tencereye alıp koyulaşıp kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirelim.
Muhallebiyi ocaktan aldıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyerek karıştıralım.
Soğuyan muhallebimize son olarak labne peyniri ilave edelim, güzelce çırpalım.
Labne peyniri kullanmak istemezseniz yerine süt kreması, çırpılmış krem şanti kullanabilirsiniz. Hiçbirisini eklemezseniz süt miktarını en başta 500ml olarak kullanabilirsiniz.
Kürdan testi yaparak fırından alınan kek soğuduktan sonra kalıptan çıkartılır.
Üst kısmına muhallebi dökülerek yayılır.
Çilek sos için çilekler rondodan geçirilir, uygun bir tencereye alınır nişasta ve şeker ilave edilerek kaynayıp koyulaşana kadar pişirilir. Bu aşamada çilek kullanmak zorunda değilsiniz dilediğiniz meyveli sosu yapabilirsiniz.
Hazırlanan sosun ilk sıcağı çıktıktan sonra kekin üzerine gezdirilir ve süslenir.
Dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.