0 oy
179 göst.
Diğer kategorisinde (2,919 puan) tarafından
Az önce kapıya dilenci geldi bebeğime poşet bağlıyorum diye neyse Rabbim kabul etsin biseler verdim. İsterken Allah rızası için dedi. Ve giderken de Allah razı olsun dedi. 

Babamla konuştum babam da dedi kızım hergelene kapıyı açma her isteyen de dilenci değil dedi. 

Aklıma takıldı Allah rızası için dedi Allah razı olsun dedi bunlar dilenci olmuyor mu Allah'ın ismini aldı agzina

5 Cevaplar

0 oy
tarafından
O dilenci mi değil mi bilmiyorum ama senin niyetin önemli sen Allah rızası için vermişsin de keşke bunu buraya yazmasan böyle şeylerin gizli kalması daha makbul dür 
(2,919 puan) tarafından
Allah rızası için.
-Reklam-
0 oy
(14,945 puan) tarafından
Allahı karıştıran o kadar çok var ki artık günümüzde inanamıyoruz geçen haberlerde diyordu yarım günde 4 bin TL kazanmış adam hesap yapıyordu ayda şu kadar yapıyor sen çalışarak kazanabiliyor musun bu parayı diye cok hakli ihtiyaci olan istemekten utaniyor ihtiyacim var diyemiyor
(2,919 puan) tarafından
Haklısın canım Allah rızası için sadece onlarında. Ne için istedikleri İhtiyaclsri gecmrcekten var diye mi istiyorlar yoksa Alışkanlık haline mi getirdikleri için istiyorlar Rabbim bilir.
0 oy
tarafından

Dilenciliğin oyle bır aşaması yok kı Allahı agzına alınca kesın dılencı olmuyor yani :) ben yazma nedenını anlayamadım ya, burdan kapına gelene nasıl dılencı degıl yada dılencı dıyebılırız

(2,919 puan) tarafından
Aklıma takıldı canim sorma nedenim o kapıya gelmiş gelmemis sadece Allah'ın adını aldı onlar gerçek dilenci mi oluyo
0 oy
(6,533 puan) tarafından
Bende kapiya geleni bos cevirmem. Para olmasa da biseyler veririm evden,biskuvi ,makarna vs.

Annem hep kapiya gelen bos cevrilmez derdi. İhtiyaci var yok bilemeyiz ama kolay degil el acmak bence.
(2,919 puan) tarafından
Bende boş cevirmem açarım da kapıyı eşim ve ailem kızar evde teksin açma kapiyi
(6,533 puan) tarafından
Evde tekken ben kimseye acmam. Bilemeyiz kimin ne niyetle geldigini. Ben erkek tanidigima bile acmam.
0 oy
(1,857 puan) tarafından
Niyet önemli cnm gerisini rabbim bilir.

Bende bı keresinde durakta araba beklerken bı amca geldi Allah rızası için dedi bende de 5₺ kağıt vardı bide 2bucuk₺ yol parası vardı kalktım 5 amcaya verdim sonra başka bı adam gelip bu adama inanma mal varlığı var dileniyo dedi şok oldum neyse akşamı eşime anlattım eşimde boşver senin niyetin önemli eğer varsa dileniyosa o Allah ile onun arasında demisti
(2,919 puan) tarafından
Rabbim niyetimizi kabul etsin canim evet öyle söyleyenler çok bende gece bı haberde gördüm dilendigi paraları cekmisler
(1,857 puan) tarafından
Boşver cnm insan bilemez kim ihtiyaç sahibi veya değil sen Allah rızası için yaptin

İlgili sorular

+2 oy
5 cevap 281 göst.
7 Şubat 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
31 cevap 1,511 göst.
3 Nisan 2022 Diğer kategorisinde 38 (254 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 585 göst.
16 Aralık 2025 Diğer kategorisinde Nare88 (312 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 131 göst.