Dogumum martta Allah izin verirse :DD Nisanda da esimin kuzeninin dugunu var yani doktorun verdigi tarihe gore kirkimiz cikmamis oluyor. Dugune gitmesem icimde kalir meraktan catlarim :D Gitsem bisey olur mu olur diyorlar ama bilemiyorum sizce ne yapmaliyim? Kirki cikmadan disari cikan eden oldu mu?
Onlar hurafe canım benim ablamın düğününde dayımın eşi lohusaydi daha 20 günlüktü bebek düğüne geldi herkes dedi niye geldin bunların çocuğu olmaz dedi biz inanmadik tabikide ablaminda çocuğu oldu
Bir şeyin tıbben zararı varsa dinen de zararı var demektir. Çünkü dinimizde tıp İslamiyet’in bir şubesidir, bir koludur. Doyduktan sonra yemek yemek niye mahzurlu olsun. Vücuda zarar veriyorsa mahzuru var demektir. İşte bunun için yasak edilmiştir. Lohusalık döneminde, hastalığına bakmayıp sağda solda gezerse hastalığı artar. Bunun için ninelerimiz lohusayı dışarı çıkarmazlardı. Dışarı çıkmanın hiç mahzuru olmaz. Önemli olan hastalığı artırmamak. Kolay hastalanabilir. Ateşli ise korkulu rüyalar görür. Yalnız kalırsa sanki yanı başında biri varmış gibi gelir. Bunun için lohusanın yanında birinin bulunması ve dışarı çıkmaması iyi olur. İhtiyaç olunca dışarı da çıkar, yalnız da kalabilir.
Cnm sizde bilmem ama bizde 40 li bebek dugun cenaze vs kalabalik yerlere goturulmez 40 basar derler iyi degildir
Bende inanmam öyle şeylere git bence kim ne derse desin tınlama
İnanma öyle şeylere kuzum bebeğimin kırkı çıkmadan bende çıktım hatta ramazan bayramında 2 haftalıktı oğlum çıktık gezdik valla hiç bir şey de olmadı eskiden kadınlar 40 gün yataktan çıkmazmış o yüzden öyle diyorlar
Bebeğin taze daha nolur nolmaz enfeksiyon hastalik kapmasin diye kırkınn çıkmasını beklerler canım bu yuzdn
Canim mecbur kalmadikca cikmamak daha iyi. Nazli arkadasimizin paylaştıgi yazi dogru guvenilir bir kaynaktan. Sonucta düğün yani sirf merak için kendini sıkıntıya sokma derim. Çünkü lohusalik dinimiz de hastalik dir. Hastayken nasıl çıkmıyorsan bundada cikmamak daha iyi. Kesinlikle cikilmaz degil ama mahsuru olan bisey olduğu icin tedbirli olmakta fayda var derim.
Ben akşam markete evime alışveriş yapmak için çıkmıştım komşu gördü beni kızım gece gece dışarı çıkma dedi bana neden bilmiyorum ama gündüz hastaneye falan da gidiyoruz bence bir sıkıntı olmaz ama sen bilirsin
Olmaz canım gitme nazar değer pis insanlar gelir çocuğun hasta olur pişman olursun
Düğün olduğu için gürültüden rahatsız olabilir. Davul zurna filan yorulur bebek. Onun dışında 40 ı dolmadan çıkılır tabi. Ben çıkıp yürüyüş yapıyordum oğlumla. hurafelere inanmamak lazım.
Bilimsel olarak bebeğin 40inin çıkması bebeğin anne karnındaki yaşantısını unutup yeni hayatına alışma süresi 40i çıkmadan dışarı çıkmaz vs bilimsel olarak bi mantığı yok çocuğun bağışıklığı daha tam gelişmediği için kalabalık yerde tabi mikrop kapma riski artar herkes eller öperse ama bunun dışında yok öyle olur yok böyle olur bilimsel degil
Cnm batil inanc bnde fazla cikmadim ama ciktgmda oldu.bn bebejle gtmek istemedgm icin bide dikislerim falan iyi olsundedim grip oldm ondan fazla cikamadim ama bnce bsy olmaz sonucta 3 gun sonra topuk kani almaya goturmuyomuz farzetki hastalandin evden cikmicakmsn
Bilemedim cnm gunduz tabiki cikiyoruzda gece bilmiyorum sen bi hocaya falan sor bu konuyu
Benim doğumum Mayıs sonu haziran başı olacak hataydayim ve havalar ısınmış olur normalde çalışıyorum evde durmak bana göre değil 40gun boyunca evde dursam kriz geçiririm havalarda güzel olursa alırım bebeğimi gezerim çıkarım dışarıya ben öyle düşünüyorum
Benimde doğum 16 haziran gibi suanlik halamın oğlunun 7 temmuzda düğünü var eğer çocuk geç gelmezse gidicem inşallah yarı kırkım çıksın yeter
Benim kırk çıkmadı 3 sefer çıktım dışarıya 2 sefer hastaneye 1 sefer sağlık ocağına kırkımıza kadar da çıkmayız sanırım. Ama bizim gelin çıkmıştı bayram olmuştu 13 günlüktü çıktı gezdi ondan sonra yine çıktı birşey de olmadı. Benim eşim bu hafta gececiydi annemlere gidecektim gidemedim kaldı geri ya bide yeni doğdu ya çıkıp gezmek istemiyorum pek ben.
Valla benimde kirkim cikmadan dugunler var bende gidicem oyle seylere inanma canim duani et disari cikarken o yeter sadece bebeğini çıkarma bunyesi zayif oldugu icin hastalanabilir, yabancilarda doguruo hicbirine bisi olmuo bizede olmaz:D
Benim yengemde bebeği 14 günlükken 3 saatlik yoldan köye gitmişti dışarı çıkman bnce sorun değil ama düğüne gitmeni bilemedim :) bn senşn yerşnde olsam dışarı çıkardım ama düğün için çıkmazdım düğüne gitmezdim yani :)
1,487,757 soru
24,320,392 cevap
345,276 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın