Bu konu hakkında iki doktorla görüştüm
İkiside birbirinden iyi doktor biri 2 sene önce falan
Biride 1 ay olmamıştır daha
İlk görüştüğüm doktor gözlüğün den memnun san bence gerek olmadığı ve riskinin çok olduğu kanarindeydi hatta tam sorduğum sıra konyada biri olmuş ve kör olmuştu
Tabi 2 sene öncesinden bahsediyorum şuan ozaman göre ilerledi doktorlar tecrübe edindi şuan böyle bir olasılık çok düşüktür diye umuyorum
Diğer doktorum da yani 1 ay önce sorduğum da yine aynı şekilde gözlüğün den memnun san bence gerek yok amam memnun değilse astogmatın 3 e düştüğünde yapalım riski düşük zaten gerekli tahliller vs herşey işlem öncesi yapılıyor gözünün yapısı da buna uygun demişti (tomografi çekerek bu kanıya vardı bu arada)
Yani bence lazer eğer gözlüğün den memnun san bence tercih edilmemeli niye riske atasın
Ama memnun değilim çizdirmek istiyorum diyorsan her önüne gelene yaptırmmaalısın bulunduğun çevrenin doktorlarını araştırma yaptığı ameliyatlar ne kadar başarılı geri gözlük takmaya başlayan varmı bunu sormalısın
Benim yengem yaptırdı mesela ben antalya dayım o eskişehirde seneler önce 10 sene olmuştur çizdirdi uzun süre gözlük kullanmadı şuan tekrar gözlük kullanıyor mesela