0 oy
297 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Sizdede araba kullanma korkusu varmı ben kullanamıyorum ya birine çarparsam ya araba cıkar kaza yaparsam ya şöyle olursa ya böyle olursa diye diye kendimi hep geri cekiyorum ve bu bende asiri derecede var bu korkumu nasil asarim nasil araba kullanabiliri.

13 Cevaplar

0 oy
tarafından
Aynı ben . 11 senedir ehliyetim var korkudan binemiyorum
tarafından
Hicmi kullanamiyosun
tarafından
Hayır .. heycanlaniyorum
-Reklam-
0 oy
(239 puan) tarafından
Korkarsan kullanamazsin.Yavas yavas kullanacaksn alisinca otomatiklesiyor zaten hem sen acemiysen karsi taraf degil anlasiliyor zaten merake tme sur araba kullanmak bir nimet
tarafından
Kullanmam benim için çok gerekli ama ya kaza yaparsam diye korku oluyo yada birine çarparsam diye  sürdükçe sürdükçe alişırmiyim
(239 puan) tarafından
E tabi alisirsin hem nuye carparsin hiz yapmadikca sorun yok gorcen yolu sonucta istesen de carpamazsn rahat ol yoksa olmaz bu is hatta tur birini sana direksiyon calistrsn
tarafından
Esim öğreteyim sana diyo ama her hata yaptiğımda bana çok bağrıyo kızıyo birazda onun yüzünden korku oldu yoksa ilk kullanmamda sürmuştü bağırdıkça korku oldu
0 oy
(14,164 puan) tarafından
Ben ölümcül bir kaza geçirdiğim için çok korkuyordum ama eşim o kadar güzel öğretiyor ki aldı götürdü bütün korkumu baya sürdüm sonra arabayı değiştirdik şimdi yavaş yavaş bunda da başlamak istiyorum ama yine korkuyorum başkası kullanınca da çok korkuyorum yüreğim ağzımda biniyorum arabaya korkunun üstüne gitmekten başka çaremiz yok sanırım 
tarafından
Bende baskasi surüncede oyle oluyo sanki araba birden çıkıcak capıcakmis gibi geliyo
0 oy
tarafından
Malesef bendede var esim o kdr öğrenmemi istiyor ama bende ki korkudan dolayi yapamıyorum 
tarafından
Al bendende o kadar
0 oy
(51,769 puan) tarafından
on yıldır ehliyetim var bende aynıyım başkasının yaninda bile kamyon yanindan geçelim icim kotu oluyo
tarafından
Evet ya diyorum o kadar insan kullanıyo ben neden kullanamıyayım diyorum ama panik yapıyorum cok istiyorum kullanmak
(51,769 puan) tarafından
ben ehliyet aldım dayımın gelini de aldi azicik beni kiskaniyo simdi o cok guzel kullaniyo masallah ama.hic  bırakmadı
0 oy
tarafından
Kızlar beni yanlış anlamayın ama bu kadar fobiniz varsa eğer, kullanmayın
tarafından
Benim fobim var ve kullanmak gibi bir hevesim de Yok \⁠(⁠^⁠o⁠^⁠)⁠/
tarafından
Ben bunu aşmak istiyorum
tarafından
Ya kuzum inan çok isterim aşmanı ama kazalar çok oluyor böyle. Fren yerine gaza basan mı dersin, panik olup dükkanlara giren mi dersin.
tarafından
Ben boş yolda sürmüştüm arabayı surerken öyle o kadar korkum olmuyo ama yan koltukta oturuken vesvese oluyo bende surekli duşünceler geliyo olumsuz düşünceler ben normaldede vesveseliyim sadece bu degil
0 oy
(9,718 puan) tarafından
Arabaya bın dıkıze bak yan aynalara bak onune bak tamam anksıyete ile olmaz canjm Allah saklasın oyle dusunsem ben süremezdım 3 yıldır ehlıyetım var 1.5 yıldır aktif araba kullanıyorum 
tarafından
Maşallah çok istiyorum bu duşüncelerimi aşmak istiyorum
0 oy
tarafından
Hiç hevesim yok aşırı korkuyorum bugün eşime diyorum imkansız ama olurda araba kullanırsam sadece düz yolda kullanırım oda trafik ışıkları da olmayacak park etme de olmayacak sadece dümdüz yol olacak (⁠人⁠ ⁠•͈⁠ᴗ⁠•͈⁠)
tarafından
Bu bennn :)
0 oy
tarafından
Benim var asla kullanmam arabaya bile zor biniyorum bazen 
0 oy
(7,824 puan) tarafından
Benimde kazadan sonra oldu korkum 1 yıldır kullanmıyorum 
0 oy
tarafından
İnan sadece gittim ehliyeti 14 günde yarım saat kullanmayla aldım hiç bilmiyordum ön koltuğa oturmuş insan değildim aşırıda panik birisiyim 4 sene sonra araba aldık o arada hiç kullanamdim arabayı alınca eşim bı yarım saat verdi unutmuşum anlattı olmadı sonra pandemi döneminde  az araba olur yavaş yavaş gidersin sen dedi verdi anahtarı  git kendin dedi ki ben kullanamıyorum düşün öyle çıktım sonra ağrıma gitti araba evin önünde ben minibüse binmek için bekliyorum sıcakta gelsinde alışverişe gideyim diye bekliyorum yediremedim kendime ikinci çıkışımda öyle oldu çarşıya çıktım şehrin kullanımı en zor yerlere akşam vakti bide öyle öyle az buçuk öğrendim ama hayla düşün sileceklerin nereden çalıştığını tam bulamadım arada durup inip kendim sildim camını durumu ne kadar vahim oluşu çık insan o can havliyle inan o kadar dikaktli ve beklemedigin kadar iyi kullanıyorsun 
0 oy
tarafından

No yok tam tersi kendi aracim var hergunde ise gider gelirim yollar benden sorulur:D

0 oy
(1,386 puan) tarafından
Sadece kullanarak bu korkunu asabilirsin zamanla bu şekilde korkup geri çekilirsen hiç bizaman süremezsn 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 48 göst.
4 gün önce Diğer kategorisinde Leila (38 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 104 göst.
9 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Mavi-beyaz (2,407 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 106 göst.
4 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Zzzzzz (1,717 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 299 göst.