0 oy
208 göst.
Aile kategorisinde (1,389 puan) tarafından

Kızlar kızım yeni 1 yaşına girdi 20 kg fazlam var hala veremedm. Onu vermeden ikinciyi doğurmayi düşünmüyorum . Annemde hemen doğur yasin geciyo arası çok acilmasn dio. Yaşım 29 bu arada . Bende kızım daha küçük kıyamıyorum hemde kilom var diyorm.  Zayıfla o zaman diyor  :) kaynanama gelip gidiyorz hep onun  gorumcemin illa az çok yardımı oluyo. Yardm eden varken dogur diyor. Eşimde yardm ederde o kadar etmez. Onun içinde hemen istemiyorum ikinciyi. Kızımda çok hareketli bi bebek ikinci olursa nasl olacak diyorm. Eşin yardm etmesi gerçekten çok önemli o yüzden eşime güvenip doğurmayi istemiyorum. Bir yandan yaşımda geçiyor. Sizin çocukların arası kaç yaş. Sizce kaç ya olmalı. Zorlandığınız konular nelerdi arası az yas farki olan çocuklarda

19 Cevaplar

+1 oy
(14,168 puan) tarafından
İlk çocuk tuvalet eğitimini tamamlamış olmalı tek başına uykuya geçebilecek durumda olmalı ondan sonra düşünülmeli bence yoksa çok zor
-Reklam-
0 oy
(13,528 puan) tarafından
bencede 1 yaş ideal kizim 11 aylık baştan beri istiyorum kismet
(1,389 puan) tarafından
Aboo hele ki 1 yas :) bi arkadaşm iki kizi arası 14 ay arkadaşmin psikolojisi bozuldu iyice. Bana asla diyor.  İster 35 ol ama yas farkını az yapma diyor
(13,528 puan) tarafından
canim benim kiz ilk tek torun  eşim ailesi çok düşkun bebeğe yani sıkıntı çekmem yaş ta geçiyo 31 olacam
0 oy
(2,384 puan) tarafından

Bugünde herkes ikinci çocuğa niyetlenmis sanırım :D

tarafından
İsteyen yapyor herkes bir değil ki
(7,680 puan) tarafından
Ya çocukları zor değil maddi durumlarıda iyi yada baya cesaretliler
(8,928 puan) tarafından
Bence baya cesaretliler ben istemiyorum şahsen ama.esime kalsa gelir gelmez bir bebek daha istiyor ben istemiyorum psikolojim kaldırmaz suanda
(7,680 puan) tarafından
Hamileyken bile zorlanıyorum gerçekten oğlum neredeyse 4 yaşına girecek halsizlik rahatsızlık ilgilenemiyorum ki. Doğunca neolacak hiç bilmiyorum
tarafından
Teyzemın 5 tane çocugu var 5ide  çok iyi durumda çok ta güzel yetiştiriyor zaten göze alıyorlar yapanlar benım kızım var oğlumda olursa bir kız bir oğlan yeter istemem daha ama yapana da saygı duymak gerekir herkesin yaşamı herkesin çocugu hamileliği bir değil bi akrabamda var çocuk iyidir diyor ölüm gününde düğün gününde 4 tane normal doğum yaptı çocuk doğurdu doktorlar yasakladı rahatsızlığından. Ötürü izin verseler daha fazla yapardım diyor yapan yetiştiriyor :)
0 oy
(1,528 puan) tarafından
Benim ilk ve ikinçinin arası 3 yaş yinede zorlukları oluyor şuan üçüncü gebelim 10 yıl aradan sonra:)) ama benim yaşım şuan 31 
(1,389 puan) tarafından
Maşallah bacm .kaç yaşında evlendin
(1,528 puan) tarafından
16 yaşında evlendim 17 yaşında oğlumu kucağıma aldım:))
0 oy
(12,060 puan) tarafından
Bizimkilerin arasi 2.5 yas kesinlikle 3.5 yastan daha once olmamali k3sinlikle
(1,389 puan) tarafından
Bence de en az 3 yas
(12,060 puan) tarafından
3.5 diyorum net hatta 4 olsun :) 32de dogur 1 tane daha tamam
0 oy
(817 puan) tarafından
15.5 ay var aralarında şuan kızım 3 yaşında oğlum 2 yaşına yeni girdi 
(1,389 puan) tarafından
Çok zorlandız mi
(817 puan) tarafından
İlk doğdugu zamanlar çok Kolaydi aslında . Oğlumu emzirip altını alıp uyutuyordum kızımla ilgileniyordum . Büyüdükçe zorlaştı ama zamanla alıştım .. şuan gayet iyi gidiyoruz :))
0 oy
(1,276 puan) tarafından
Yaşım geçiyor derken,  kız ne var yaşımızda ben şuan 2.yi düşünmüyorum ama düşünsem en az 4-5 yaş olmalı ki ikisine birden yetebileyim derim. Sen anneni dinleme daha var vaktin, 1. Bebeğini biraz büyüt, onunla güzel anılar biriktir diğeri nasip :)) 
(1,389 puan) tarafından
Kız ne bilim ya 30 olcam surda 1 sene sonra 40 yaşına geldigimde çocuğum daha 10 yaşında olacak :)) bakalm nasip
(1,276 puan) tarafından
Yahu 38-39 da ilk çocuğunu dünyaya getirenler oluyor öyle düşünme. Bende ağustosta 30 olucam, oglumuzdan sonra 2. Çocuk hayal gibi bir şey oldu :D sen bu yaz al kızını şıkıdım şıkıdım gez keyfini sür vücut dinlensin biraz, bebeğin büyüsün kendine yetebilecek düzeye gelsin sonra inşallah gönlüne göre olur.
0 oy
(844 puan) tarafından
Kızım şuan 3.5 yaşında şuan biz düşünmüyoruz ama ideal yaş bence şuan kızım kendi tuvaletini kendi yapıyor alt temizliğini kendi yapıyor yemeğini kendi yer kendi kendine uyur bazen kendi giyinir yani bana bağlı değil artık hemen hemen başını kurtaricak yaşta her şeyi kendi yapıyor zaten diğer türlü çocuk sana bağımlı olduğu zaman ikisine yermek daha zor olur bence ve ilk çocuk biraz dışlanmış oluyor ister istemez 
(1,389 puan) tarafından
Evet bende en azından herseyi anlasn istiyorum. Bakalm nasip
0 oy
(3,813 puan) tarafından
Bebem 3 yaşına girecek 28 gircem bnde yaşım geciyo duyorum ama sorumluluk ikinci zor geliyor bide eşim yardım etmez bnm ilk cocugua kim bakacak ben gurbettdeyiim eşin destekçi ise yap istiyosan
(1,389 puan) tarafından
Eşim ederde o kadar etmez canım.  İkinci olunca nasl olur bilemiyorum
(3,813 puan) tarafından
İlk  çocuğuyla ilgilenebilmirmi önemli olan o yoksa evin işini aksar mesela laf soylemezse karışanin yoksa diyorum ilk psikolojiside önemli kıskançlık yaparsa hakkında hayırlısi
(12,060 puan) tarafından
Koz seneye kres zaten yapabilirsin yani onu krese verceksin rahat olur
0 oy
(7,459 puan) tarafından
1,5 yaş araları 21 aylık ve 3 aylık oğlum var en zorlandığım şey kardeşi ağlayınca oğlumda ağlıyor niye ağlıyor diye şimdi kardeşi de ağlıyor abisi ağlayınca abim niye ağlıyor diye  onun dışında tempoya alıştım düzene soktum günlük rutinimizi ama dediğin gibi eş yardımı çok önemli bende 28 yaşındayım 30 dan sonra doğurmak istemedim ve yaşları yakın olsun beraber büyüsünler istedik  ve iyi kiiii :)
0 oy
(5,301 puan) tarafından
En az 4 bence
0 oy
(3,817 puan) tarafından
Bence ikinci çocuk olmamalı sjsjwjj ☺️benim bi tane var asla ikinciyi düşünmüyorum valla
0 oy
(7,649 puan) tarafından

Büyük 3 yaşında küçük 10 aylık 4,5 olsaymis araları iyi olurmuş ama alıştık bı düzen gidiyok:D

0 oy
(16,837 puan) tarafından
Bence fazla ara koyma  en fazla 2 yaş olsun arada 
0 oy
(3,854 puan) tarafından
20 ay var aralarinda .2 yas nerdeyse yani .

2ciylede 3 cu arasinda 3 yas olacak .ve defteri kapatiyoruz insAllah 
0 oy
(264 puan) tarafından

Tek çocuklu ben yerimi alayım :D

0 oy
(9,839 puan) tarafından
Oğullarımin arası 22 ay. Zor oluyo evet ama güzelde bizim 2. İsteyerek olmadi korunurken hamile kaldım. Bana kalsa büyük oğlum 6 7 yaşına girince yapardım. 29 geç bir yaş bu arada :D he bide 16 kilo verdim ilk doğumdan sonra tam hedefe ulaştim ta taaaa hamileyim. Sil baştan ama şuan kilo veremiyorum bir türlü olmuyo 
0 oy
(1,622 puan) tarafından
6 yaş var bizim çok zor oldu bana arada.baya mesafe oldu unutmuşum sanki bakmayı 
0 oy
(710 puan) tarafından
Bence çok erken canım en azından 2.5 yaş olabilir öncesinde daha bebek ilgiye ihtiyaçı var emziriyorsan süt hakkı var.Benim ilk kızom çok hareketliydi oturup yemek çay vs yiyip içemezdim uykumak istemeyen bir bebekti vs o yüzden 2 yaşına kadar emzirdim 2.5 yaşındaydı normalde beklerdim ama aralarına çok açılmasın diye yaptım hamilelik düşünürken tuvalet eğitimini verdim o nedenle biraz daha rahattı araları 3 yaş 2 ay kıskançlık her zaman oluyor onun yaşı kaç olursa olsun.Yeni doğum yapmışsın vucüdun bile kendimi takplamamıştır acele etme bence

İlgili sorular

0 oy
27 cevap 668 göst.
30 Kasım 2023 Diğer kategorisinde duygumiray (446 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 316 göst.
4 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde Hilalseyiss61 (86 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 315 göst.
30 Mayıs 2023 Aile kategorisinde Caresiz1 (187 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 209 göst.