Canım sadece ast mi yüksek Alp ,ggt ,alt si kaç bebeğin bilurbinler kaç
Bak şöyle anlatayim
Alt ve ast karaciğer değerleri yakında bir ilaç kullandiysa biraz yüksek olabiliyor ,yada karaciğer ile ilgili sıkıntılarda
Alp ve Ggt safra kesesi değeridir eğer bir tıkanıklik bir sorun olunca onlar yukselebiliyor ,ayrıca tek başına Alp yuksekse bebeklerde kemik gelişimi hızlı olduğu için tek başına Alp yüksekliğini kemik gelişimine baglaya biliyor doktorlar
Bilurbinlerin yüksekliği yine safra kesesi ve karaciğer sorunlarında bu yukarıdaki 4 değerle birlikte yani (alt,ast,ggt,Alp ) ile artış gösterir bu vücutta bir safra tıkanıklığı ve karaciğer sorununa işaret eder
Sonra burdaki kreatin değeri bobrek değeridir fazla sivi alinimdan düşük çıkmış onda bir sorun yok sıvıyı çok almış demek
Amilaz yüksekligi pankretit göstergesi olabilir yani pankreas ile ilgili
Ama şöyle birşey var bu değerler yakında ilaç kullanımına bağlı da biraz artış gösterebilir tek bir degere göre değilde tablodaki bütüne göre yorum yapmış olabilir ,bunu doktorunuzun takip etmesi ile anlaşılır ,eğer beyaz kaka gri kaka gibi sorunlar kusma vs varsa takip altına alınmalı hani iyi bir çocuk gastroenteroloji takip ettirseniz göstermeniz iyi olur ne olur olmaz riski yani ,ben olsam bir doktorla yetinmezdim , çocuğu iyi bir gastroenteroloji götürürdum burdaki Alt'nin hafif yükselmesi herhangi bir ilaç kullanımına bağlı yada başka birşeyemi yoksa karaciğer ilemi ilgili diye iyi bir gastroenterogdan bilgi alırdım ben olsam
Geçmiş olsun