Gün ışığını en çok seven çiçeklerden biridir. Karanlık, soğuk, kuytu köşelerden hoşlanmazlar ve bu tür ortamlarda çiçek açmazlar. 13 ila 19 derece arasındaki bir sıcaklık kalanşo çiçekleri için idealdir. Aşırı sıcak yaz aylarındayken güneş ışınlarının dik geldiği öğle saatlerinde nispeten gölge bir ortama alınmalıdır. Kışın güneye bakan bir pencere en iyisidir ve yaz aylarında doğu veya batı penceresinden filtrelenmiş ışık tercih edilir. Her ne kadar güneşi ve ışığı sevse de çöl sıcakları bitkiyi ”yakarak” öldürebilir. Bununla birlikte, ne kadar çok gün ışığı verilirse, çiçekleri de o kadar canlı ve parlak renkte olacaktır.
Sulama: Kalanşo çiçekleri, etli gövde ve yapraklara sahip bir çiçektir. Buralarda su depoladıklarından aşırı sulanmaya ihtiyaç duymazlar. Aslında, bu bitkiler için aşırı su, toprağının kurumasından daha ciddi bir sorundur çünkü fazla sulanan kalanşoların kökleri kolayca çürüyebilir, toprağı küflenebilir veya bitki hastalanabilir. Çiçeğinizi sulamadan önce parmağınızı saksı toprağına bastırın. Eğer nemliyse sulamak için 1 gün daha bekleyin. İklim koşullarına bağlı olarak, kalanşo çiçekleriniz 2 haftaya kadar sulanma ihtiyacı duymayabilir ancak çiçek açma döneminde haftada bir veya birkaç kez su vermeniz gerekebilir.
Gübreleme: Kalanchoe bitkileri gübreleme ihtiyacı duymayan bir çiçek türüdür. Aşırı gübre bitkinin köklerinin yanmasına, yaprak uçlarında ve genelinde kahverengi noktalara neden olabilir. Bununla birlikte, organik sıvı gübreler herhangi bir çiçeğe verilenin yarısı kadar verilebilir. Burada dikkat edilmesi gereken şey, diğer pek çok bitki gibi kalanşoların da kışın uyku sürecine girmesi ve bu dönemde asla gübrelenmemesi gerektiğidir.