+6 oy
640 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Arkadaşlar 2 gündür bie çorap mevzusudur dönüyor kim neden niçin yapıyor bilmiyorum. Acikıllık getirelim a101 de böyle bir çorap yokmuş karalama kampanyasını kim yapıyorsa Allah onun kalbine göre versin 2 . Olarak türbanlı çalıştırmıyor bilmem ne diyerek de insanlara iftira atmayın tanıyor muyum hayır biliyor muyum hayır ama insanları zan altında bırakmak bu kadar kolay olmamalı 3. Cehaletinizi lütfen kendinize saklayın bir çorap üstünde arapça harfler var.  Ya iyi misiniz  şuan da arap ülkelerinde tuvaletlerle top üstünde giyside yemek hane restoran heryerde bizim a b c gibi onlarin harfleri de onlar kaldı ki ülkemizde mülteciler var onlara göre yapılmış bir giyim olabilir biz nasıl abc diye oyuncaklara giysilere çoraplara baskılı geziyosak onlarda arapça harf baskılı şeyler giyiyorlar ya bu kul hakkında başka bişey değil arapça kutsal bir dil değil harf değil Kur 'an 'ın içinde ki güzellikler kutsaldır Allah ın ayetleri öğütleri olduğu için onlar da arapça yazılmıştır neden bu olay bu kadar büyüdü neden hala at gözlüklerini atmıyoruz arap ülkesi selam aleyküm diye afedersiniz kic  atıyor biz hala harf tartışması yapıyoruz millet ileri gideriyor biz hep R 

14 Cevaplar

+5 oy
(7,374 puan) tarafından
Ne var bunda bunlar sadece harf diyenler için yazıyorum. Kur'an'ı kerimde huruf-u mukatta diye bir terim vardır.mukatta harfler Kur'an'ı Kerim'deki yirmi dokuz surenin başında yer alan ve sadece harflerden oluşan ve tefsirciler tarafından müteşabih,ne olduğu anlaşılmayan,ancak benzetimlerde bulunabilen benzesmeli anlamında müteşabih olarak nitelendirilen ayetlere verilen isimdir. 

Kaldı ki Kur'an'ı kerimde bazı harflerle sureye başlanır ve o harf tek başına bir ayettir.yani bir harf tek başına bir ayeti temsil edebiliyo ( sin,sad,ayn gibi )

Ayrıca başka baskı mi bulamamışlar ne demeye Kuran'da da geçen harfleri milletin ayağına çorap diye giydirecekler ben sorgularım arkadaşım...
(14,139 puan) tarafından
Bos konusma ya ben yorum bile yapmadigim halde ne yazdin yukarda belli sen devam et hadi
(7,374 puan) tarafından
Kızlar ben laf olsun diye demiyorum gerçekten yormayın kendinizi ya şunun zihniyetinde bakar mısınız niye uğraşıyorsunuz konuşsun kendi kendine:))
tarafından
Sen dolu konus aaa :)
tarafından
Demi efulim anca kendilerini bana malzeme yapiyolsr egleniyorum niye uyarıyorsun lütfen
tarafından
Allah cehaletten sizleri kurtarsin;)
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Uzerinde kelime-i tevhid bulunan topla dunya kupasi oynadi herifler biz de onlarin harflerine kutsallik yüklüyoruz :)
tarafından
Yemin ederim çıldırıyorum yorumlara
tarafından
Tuvalette arapca tuvalet yaziyor arabistan da bizimkiler oraya gitse mesaneleri patlar herhalde arap harflerine saygisizlik olmasin diye yapmazlar :)
tarafından
Gereksiz insanlardan kurtuluruz :)
0 oy
(3,886 puan) tarafından
Hay ağzından öpsünler. 

Yerde bulduğunuz herhangi bir ambalajı bulup arkasına bakın, arapça var. Hanginiz öpüp başına koyuyor?hiç biriniz. 

Arapça kutsal değildir. Mantık zorlamayın lütfen.
tarafından
Ya gerçekten böyle düşünenler de var ya burada. Gerçekten telefon tuşlarına basan parmakların dert görmesin inşallah canım. Çoğu insan böyle mantıklı düşünmüyor herkes Arapça harfler varmış diye hurrraaaa saldırıya geçiyor.
tarafından
Bana da saldiriyolar ortam kurmuşum bu postta kaos yapıyormuşum:D
(3,886 puan) tarafından
He bacım, hatta organize olduk  özelden topluca Hu çekiyoruz :D
Tüh ya ifşa olduk iyi mi
tarafından
Kızlar daha dikkatli oluyoruz lütfen:D
(3,886 puan) tarafından
B planına geçiyoruz  hemen :))
Kuş dili  konuşun kızlar
0 oy
tarafından
Ayakta alkışlıyorum cidden. Ayrıca bizim a101 de iki türbanlı hanım çalışıyot
tarafından
Benim oturdugum semtte 3 tane a101 var ucunde de var bu turban olayını iyice akaşa yaptılar asıl kutsal şeyleri ezip geçen onlar çok kotu
tarafından
Gruplaştırmaya devam ediyorlar. Hayırlısı olsun
tarafından
Ne diyosun ben bu postu açtım diye din.siz oldum kaoscu  ortam kuruyormuşum:D
tarafından
Bu grupta olduğum şeyleri bi anlatsam :D ****** edepsiz ahlaksız hayasız herşey şükür oldum şükür ki :D
tarafından
Dimi :D
0 oy
(4,070 puan) tarafından
Dinini çok iyi bilmeyip güzelce yaşayamayanlar yapıyor bir de böyle kötü yorumları. İnsan önce kendinden mesul olmalı Kur'an sanıp hemen çamur atıldı. Kur'an-ı Kerim'imin meali de Türkçe yazılmıyor mu ama biz o harfleri her yerde kullanıyoruz. Ya kaldı ki Müslüman ülkesine bu denli bir şey yapmazlar bile bile neden müşteri kaybetsinler.
tarafından
Bu terbiyesizlige ortak olanlar Kur 'an 'ın içinde yazan güzellikleri anlamadan okuyanlardir.  Türkçe meailini okumak günah diyenler anlamını bilmeden okumanın daha sevap olduğunu savunan ki  arapçayı kutsallastirip kendi dillerini ülkelerini aşağılayanlar  çok yazık gerçekten
0 oy
(1,760 puan) tarafından
Haklısin da seninki de onlar gibi oldu ülkenin ileriye gitmesi için sen ne yapıyorsun inşallah bunu da sorguluyorsundur 
(1,760 puan) tarafından
Bu ülkede kimse kimseden üstün bir zekaya sahip değil üstünlük sadece takvadadir  takva sahibi olan da giymez efendim Arap alfabeli çorabı ben giyerim diyen takva sahibi varsa altına ben giyerim yorumu yazsın
tarafından
Dalga mı geçiyorsunuz ya. Şaka mısınız. Ne demek kimse kimseden üstün bir zekaya sahip değil. IQ su ayakkabı numarasından küçük adamla Boğaziçindeki bir prof nasıl aynı zekaya sahip olabilir. Bu konuşma çok saçma yerlere gitmeye başladı
(1,760 puan) tarafından
IQ ölçüm cihazı mj var sende de önüne gelenin zekasını olcuyorsun  her Boğaziçine giden üstün bir zekaya mı sahip yoksa üstün olanaklara mı sahip eğitimde imkan eşitliği mı var
tarafından
Ya bacım cidden komiksin. :D uzt haklı tartışmaya değer değilsin yani :D hadi selametle :)
(1,760 puan) tarafından
Zorda kalınca hemen tartışmaya değer değilsin diye kucumseyip asagila sizler zaten Türkiye'de birini aşağılamak için yaşayan bir kesimsiniz aşağılama dan yasayamazsiniz   sizler olmasaniz bu devlet nasıl ilerleyecek :)
0 oy
tarafından
Artiliyorum seni harf bu arapça bir dil sonuçta ayet yazılmış olsa tabiki buna herkes karşı çıkmalı ama bu kadar büyütmek yersiz çoğu giyside Rusça japonca harfler var benim için aynı şeyi ifade ediyor körü körüne gitmek yerine sorgulamayı düşünmeyi bilmeli insanlar Antep de dünya kadar Suriyeli esnaf var reklam yazısı mi dersin yerde gezen ambalaj mi dersin üzerine basıp geçiyoruz 
tarafından
Ooo post açtım diye din.siz oldum kaoscu  ortamcı oldum :) kimler tarafından dinine sahip çıkanlar tarafından
tarafından
Ya bırak boşver anlamazlar
0 oy
tarafından
++++++++++++++++++++. Dinimizde hor görme, rencide etme, kırıp dökme, iftira atma ve asılsız yargılamak ta günah 
tarafından
Ne diyorsunuz ben din yoksunu olsum ortamcı oldum kaoscu oldum bu post yüzünden:D
tarafından
Amaaannnn boş ver takma buradakilere kalırsa insan bile değiliz :-):-)
0 oy
tarafından
Bi harftir diyip geçiyorsunuz  da  ne diyelim  Allah herkesin gönlüne göre versin.  Sizce mantıklı birşey mi   eşimin yüzüğünde elif işareti vardı ama abdest alacağinda bile çikarıyordu çunki lavaboya gitmek günah diyor
tarafından
Peki arap ülkelerinde ki harfler tuvaletler de var buna ne diyeceğiz
tarafından
O da onların saygısızlığı  ve yazdıkları şeye bağlı yoksa yeri geliyor bir yerde bşy yazar arpaçadr ama kndilerini anlatmak için yazarlar onu demiyoruz efulim alta çok güzel anlatmış bakın
tarafından
Selam aleykum diye şarkı yapıyor adamlar Allah ın selamıyla dans ediyolar ve dünya kupasında toplarına yazıyolar oynadılar biz de dahil herkes destekledi niye sesiniz çıkmadı o zaman işinize ne gelirse bu inanç benim inancım değil koru körüne değil beynimi kullanrak inanıyorum Allah inda istedigi gibi
tarafından
Sosyal medya fln kulanan biri değilim görseydim emin olun onada tepki gösterirdim ama bir kişi ile olacak bişey değil bn görmedim gören biri tepki gösterebilrdi
tarafından
:) aynen kardeşim
0 oy
(7,630 puan) tarafından
Haklılık payın var ama  kuranda yazan Arapça   normal Arapça değil dır  okuya bılmemız için  esre otre gibi uzantı vardır bizzat gördüm postu yorum da yaptım  kuran da bulunan elif bag vardı corapta   keşke buna da dikkat etseydin   
0 oy
(5,599 puan) tarafından

40 yaşındayım, buradaki üyelerin çoğu 20li yaşlarda cidden eğitim sistemimiz ölmüş,bitmiş.

Araplar Fifa dünya kupasında selamun aleyküm (allahın selamı üzerinize olsun) diyerek kalça sallıyorlar, Kabenin etrafı ful otel parsel parsel kabenin görüntüsünü parayla satıyorlar, tavaf bittikten sonra Kuranı Kerimi baş altına alıp uyuyorlar. Bizim halkımız Arap alfabesini kutsallaştırıp duyar kasıyor. Öğretmenlerimden ailemden Allah razı olsun...
tarafından
Teşekkür ederim hala sizin gibi insanların olması beni umutlandırıyor annem yaşında bir insansiniz
(1,795 puan) tarafından
Başkaların yaptığı yalnis bir dine mal edilemez o ancak onu yapan onu normal gören bunu da yaparken şu şunu yaptı bu bunu yaptı diye yozlaşmisligi normal gören zihniyetin gelişmemiş olmasindan kaynaklanıyor keşke birazda bunun size yalnis olduğunu öğretselermis
(5,599 puan) tarafından
Arap sevicilerden olmadığım için ve böyle yetişmediğim için şükrediyorum. O keşke size gelsin hanımefendi. Burada iki kişi konuşmuşuz siz üçüncü kişi olmuşsunuz ;)
(1,795 puan) tarafından
Ee 3. Olunca terbiye herkese şart
0 oy
(14,139 puan) tarafından
Sen neden bu postu actin tartisma olsun diyemi yeterince konuusulmadimi su postu acarken farkli yorumlarin gelecegini de biliyorsun sirf ortam olusturmak ben baska bir sey goremedim
tarafından
Benim ortam oluşturmam benim ne faydama ki ? Kendi düşüncemi herkes gibi ifade ettik bunda özgürüm bir kazancım kaybim yok özgür düşüncelerimi ifade edebilme halkımı kullandim
(14,139 puan) tarafından
Evet seversiniz boyle seyleri demekki iki gundur konusulmsi yetmemis haklisin kolay gele
tarafından
Evet kaostan besleniyorum sizin gibi din somuruculerinden  değiliz:D
(14,139 puan) tarafından
Vallahi hic ustume alinmiyorum ben yazdigin cumlelerden o kadar belliki zaten neyden beslendigin
tarafından
Allah aşkına alın ya hatrim kaldı bak tuh
0 oy
(4,589 puan) tarafından
Kız o.corap işi nerden çıktı az once aynı cumleyi bende yazdım arkadasa kesinlikle katılıyorum ve artiliyorum:))
tarafından
Ooo din.siz oldum zihniyetsiz oldum post açtım diye kaoscu  oldum :)ortamci oldum :)
(4,589 puan) tarafından
Olursun bacım olursun dini çarpıtanlar bu denli fazlsyken olursun her şeyi:)
0 oy
(1,795 puan) tarafından
Sen arapça kutsal bir değil diyerek kurana iftira atıyorsun kaç tane ayette geçiyor cahillik başa bela insanları dinden çıkaracak bir inkara sebep olan post acmandan ötürü tövbe et bence sırf o harflerin kutsal oluşu manasinin derinliğini kuran alimleri dahi tefsir edememisler 
tarafından
:D tamam araplarada  söyleyin orda burda arapça kullanmasınlar günah valla kendilerine yeni dil bulsunlar

İlgili bir soru bulunamadı

411,608 soru

12,391,270 cevap

43,804 kullanıcı

Kategoriler

...