0 oy
299 göst.
Diğer kategorisinde (1,003 puan) tarafından

Daha önceden duymadım belki de şimdi çok duyduğum için bana tuhaf geliyor. Kaynana sorunsalı eş sorunsalı ne biliyim görümce sorunsalı. Yani sorun demek yeterli gelmiyor mu acaba :D Bana çok gıcıkça geliyor açıkçası bu iki kelime. Benim gibi olan var mı ? Ha bir de kavuştay var. Sonunda kavuştay falan :woot:

Yanlış anlaşılmasın merakımdan soruyorum yeni mi türedi acaba diye :ermm:

17 Cevaplar

+1 oy
(4,383 puan) tarafından
Aşko kuşko yeto erko bide böyle saçma sapan şeyler var ya midem bulanıyor Türkçe katili oldu herkes 
-Reklam-
0 oy
tarafından
Z kuşağı bacım 
0 oy
(7,638 puan) tarafından

Valla anlamadım. Kavustay ne isimmi :O

(1,003 puan) tarafından
Hayır şimdi biri bir arkadaşıyla buluşuyor diyelim. Bir fotoğraf atıyor altına sonunda kavuştuk demek varken sonunda kavuştay falan yazıyor. Yani kavuştuk kelimesi kavuştay oluyor. Bana çok komik geliyor :D
(7,638 puan) tarafından
Hahaha    biz kocamla  sonunda sevistay :)
0 oy
tarafından
Hahaha bende Z kuşağıyım ama hiç kullanmadım genelde Z kuşağı kullanıyormuş :))
0 oy
tarafından
Sorunsalı hep duyuyorum da kavuştay ne hiç duymadım
(1,003 puan) tarafından
Kavuştuk anlamına geliyormuş. Sonunda kavuştuk demek yerine sonunda kavuştay falan diyor şimdi gençler. Ben eskiden vardı da ben bilmiyordum dedim megersem yeni çıkarmışlar ahahaass
tarafından
Çokta büyük olmamama rağmen kendi yaşadığım dönemi ayakta alkışlıyorum bunlar nasıl kelimeler ya:) yaş 29bu arada
0 oy
(15,809 puan) tarafından
Kavuştay neymiş kiz onu yeni duydum. Maşallah yeni nesil çok üretken. 
0 oy
tarafından
Kavustay ilk defa duydum ama sorunsal herhalde fantastik olsun diye ☺️
0 oy
(135,241 puan) tarafından
sorunsali hep goruyomda kavustay gormedim
0 oy
(1,760 puan) tarafından
Kaynana ile ilgili olan sorun" kaynana sorunsalı "
0 oy
(13,375 puan) tarafından
İki kelimenin de literatürde yeri yok. Uyduruyor buradaki hanımlar :) düzeltince de seni ukala ilan etmek gibi bir huyları var.
0 oy
(7,791 puan) tarafından

Yeni nesil ergen kelimeleri tdk da yer almazlar :D

0 oy
(18,382 puan) tarafından
Gıcıkça da bana gıcık geldi şu an kavuştay gülbenden sonra kullanılmaya başladı bilenler bilir Masumlar Apartmanın Gülben Safiye ile Naci için kullanmıştı:)
0 oy
(17,420 puan) tarafından
Aynen ya. Bende sorunsal kelimesini ilk burda duydum ve aşırı tilt oluyorum 
0 oy
(4,224 puan) tarafından
Kavuştay nedir ya ilk kez duyuyorum saçma bence ve gereksiz
0 oy
(1,994 puan) tarafından
Sorunsal yeni de kavuştay baya eski ya edebi eserlerde çok geçiyor
0 oy
tarafından

Saçma saçma şeyler canım. Yeni nesil çıkardı eski nesilde peşinden gidiyor işte :) normal kaynana sorunu ya da arkadaşla kavuştuk demek her zaman benim için daha mantıklı. 

0 oy
(2,377 puan) tarafından
Türkçe öğretmenliği okudum. Ya benim bile mezun arkadaşlarım bu kelimeleri kullanıyor. Resmen dilin katili oldular. Aşko bilmem ne daha nicesi. Tamamen ergenlerin kendi argosu. Özellikle bu tiktokta çok takipçisi olan ve instagram influcerları çok yapıyor. Gençlerimiz de maalesef ki örnek alıyorlar. Keşke güzel şeyleri örnek alsalar.

İlgili sorular

+3 oy
19 cevap 532 göst.
17 Kasım 2022 Kültür-Sanat kategorisinde linaaras (1,404 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 179 göst.
0 oy
6 cevap 208 göst.
31 Ocak 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 589 göst.
30 Kasım 2019 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

410,915 soru

12,365,595 cevap

41,979 kullanıcı

Kategoriler